Pudel - Caniche - Rasa de caini

Posted by bianca On miercuri, 31 martie 2010 0 commentspudel
Printre rasele de caini cu cel mai mare impact imagistic, usor de recunoscut si de larga popularitate, putem sa enumeram Pudelul, cunoscut si sub denumirea de Caniche. Rasa este una de vanatori de apa (balta). Sunt caini cu o lunga istorie, cu radacini africane, se presupune ca erau folositi la paza turmelor. Cateva basoreliefuri din Egiptul Antic contin siluete de Caniche/Pudel cu tonsura denumita „leu”, usor de recunoscut. Stramosul de baza este Barbetul, comun mai multor specii. Arabii (maurii) au adus rasa de caini in Spania (unde s-au efectuat incrucisari cu Cainele de apa Portughez) si, mai tarziu, peste Pirinei, in Franta. S-au raspandit rapid in vestul Europei. Denumirea Caniche, formata pe filiera franceza, poate proveni de la cuvantul „canichon” insemnand boboci de rata (ii vana cu predilectie). Varianta germana, Pudel, vine de la cuvantul „puden”care inseamna a sari in apa, a se balaci, vizavi de placerea cu care cainii acestei rase inoata si desfasoara activitati in apa. Au fost imortalizati de pictorul flamand Albrecht Durer, in sec. XV, ca o dovada a raspandirii lor semnificative in Europa.

Cainii Caniche/Pudel sunt o rasa de caini clasificata pe treapta secunda intr-un clasament al celor mai inteligenti caini, dupa Border Collie, chiar daca unii ii considera doar decorativi. Sunt recunoscute, in principiu, trei varietati: Pudel pitic/de jucarie (Inaltime=15-25 cm; Greutate=2-4 kg), Pudel standard/mediu (Inaltime=25-38 cm; Greutate=5-10 kg) si Pudel urias (Inaltime=38-53 cm; Greutate=10-15 kg). Cu exceptia taliei, toate cele trei varietati de caini Pudel/Caniche sunt identice.

poze canicheReferindu-ne la origine, sunt o rasa de caini de talie medie spre mare. Au un cap lung si cu un desen delicat, bot fin si nasul de culoare neagra sau rosu inchis, in functie de culoarea blanii. Ochii sunt ovali, departati si de culoare inchisa. Urechile sunt destul de lungi, lasate pe langa cap si sunt acoperite cu par lung. Coada, in general se scurteaza cu o treime, dar nu neaparat. Pot fi cu par buclat si cu par snur. A doua varietate, mai rar intalnita, prezinta un par fin, de consistenta lanoasa, grupat in franjuri egale, de minim 20 cm. Culori intalnite ale rasei: alb, negru, maro, gri, culoarea caisei.

Este un caine sensibil, sociabil, mereu gata sa invete ceva nou. Este supus si devotat stapanului, se intelege bine cu copiii dar este rezervat cu strainii. Cu o socializare timpurie se comporta bine in prezenta altor caini si animale din gospodarie. Pudelul/Caniche-ul este predispus la a invata comenzi si exercitii cu grad inalt de dificultate daca beneficiaza de un dresaj adecvat. Adora dresajul si este foarte cooperant in cadrul programelor de educatie canina, multi reprezentanti ai acestei rase de caini reusind cariere stralucitoare sub cupola circului. Se preteaza pentru spatii mici, mai ales varietatile standard si pitic, dovedindu-se indicati ca si caini de apartament, dar au nevoie de miscare si exercitii.

Blana acestui caine de companie trebuie trimata atent de catre un specialist, in general lasandu-se parul lung pe cap, urechi si picioare (tunsoare de munca, standard). Acest caine nu naparleste, deci se recomanda celor care sufera de alergii la par. Tunsorile traditionale sunt in numar de peste 50! Cele mai dese probleme minore de sanatate sunt infectiile urechilor. Au predispozitie pentru anumite boli, cum ar fi: afectiuni renale, displazii de sold, probleme de tiroida.

caini pudel


Pudelul/Caniche este un caine activ, foarte inteligent, elegant si cooperant, care poate fi dresat usor si se adapteaza fara probleme anturajului. Bun in rolul de caine de companie si caine de apartament (mai ales caniche pitic), aceasta rasa de caine ofera companioni excelenti pentru o mare varietate de stapani.
POZE Caini Caniche - Pudel

poze caini caniche pudel


Umor - Chestionar canin

Posted by bianca On 0 commentscaineDaca am putea intervieva pe reprezentantii celor mai populare rase canine pe tema : „De cati caini este nevoie pentru a schimba un bec?” , cel mai probabil raspunsurile ar fi cele de mai jos …

- Golden Retriever: „Soarele straluceste, cerul este curat, ziua asta minunata de abia a inceput, avem toata viata inaintea noastra si pe tine te preocupa cum poti sa schimbi un bec idiot care s-a ars in nu-stiu-ce-camera? Hai ca ma faci sa rad!”

- Ciobanesc German: „Cetatene … mi se pare mie sau agreezi bancurile cu politisti? Poate vrei sa sun la 911!”

- Border Collie: „Doar unul, bineinteles! Si, cu ocazia asta, pot sa-ti verific restul instalatiei electrice, ca sa fie in standard”

- Teckel: „Fir’ar ! Nu pot nicicum sa ajung la nenorocitul ala de bec!”

- Pudel pitic: „Tocmai i-am soptit lui Border Collie ce are de facut, eu astept sa mi se usuce oja pe unghii”

- Rottweiler: „Incearca sa ma obligi sa o fac…”

- Pit-Bull: „Cu cine trebuie sa ma bat pentru asta?”

- Shi-Tzu: „Cho puh-lee, dah-uang ling … Pardon! lasa-l pe majordom sa o faca!”

- Labrador: „Oh, eu!, eu! Te rooooog, lasa-ma pe mine! Pot sa-l schimb eu? Pot? Pot? Huh? Pot?”

- Malamut: „ Lasa-l pe Border Collie sa o faca, intre timp tu hraneste-ma pe mine”

- Viszla: „De sa schimbi becul? Pot sa fac pipi pe carpeta si pe intuneric!”

- Doberman Pinscher: „Pot sa profit de intuneric si sa ma strecor pe canapea, pentru un pui de somn!”

- Mastiff: „MASTIFF NU SE TEM DE INTUNERIC !!!”

- Basset Hound: „ZZZZZZZZZZZZ… sforrrrr….ZZZZZZZZZZZZZ”

- Chihuahua: „Mi amor, io quiero Taco Bec!”

- Ogar cenusiu: „Un bec? Daca nu se misca, de ce m-ar interesa?”

- Ciobanesc Australian: „La schimbat nu ma bag, dar daca vreti sa strang toate becurile intr-un cerc micut si sa le fac sa behaie …”

POZE cu Caini de Rasa

poze caini de rasa


Articole pe aceeasi tema:
Glume Caini
Umor canin I
50 de motive pentru care o femeie poate alege un caine in locul unui barbat
Curiozitati canine in USA
Cainii presedintilor americani in pozne si statistici
Utilizarea cainilor in razboaie


Nume de caini

Posted by bianca On 0 commentsnume cainiAveti un caine de rasa (sau nu) si nu va puteti decide asupra numelui. Va dam o mana (anglo-saxona) de ajutor:


A.
Ajax, Alfie, Alias, Amigo, Amsterdam, Andy, Angel, Apache, Apollo, Ares, Arlechin
B.
Bailey, Bandit, Banjo, Barbie, Barney, Baron, Baxter, Bran, Ben, Beethoven,
Bingo, Blacky, Bobo, Boomer, Buddweiser, Buster, Boogie, Bono, Bozo, Bubba, Benji, Bronson, Bullet, Buster, Bert, Biker, Bixby, Blogger, Boxer, Bronx, Buzz, Boss, Blue, Blazer

C.
Champ, Charlie, Chester, Corky, Casper, Chewingum, Colonel, Chico, Cookie, Cruncher, Chopper, Cool White, Cowboy, Cash, Cezar, Catcher, Chili

D.
Dudley, Digger, Duke, Dusty, Droopy, Dude, Dino, Diamond, Diesel,Darcy, Demi, Dixie

E.
Elvis, Eufrat, Echo, Emy, Eritreea, Ebony, Emoticon, Espaniol, Esmeralda, Escobar

F.
Fang, Fancy,Faraon, Fido, Forza, Fotbal, Frosty, Fuzzy, Freedom, Fredy, Frisby, Frodo, Fergie, Flipper

G.
Gala, Ginny, Gipsy, Giroscop, Gomez, Gonzo, Gordon Bleu, Goober, Gunner, Gus, Gizmo, Gump

H.
Homer, Harley, Hugo, Happy, Homeless, Hank, Harley, Hero, Hotshot, Hulk

I.
India, Iggy, Ishtar

J.
Jack, Jad, Jake, Jasper, Jingle, Junior, Jumbo, Joker, Jerry, Jumper, Junior, Jasmine

K.
Karate, Katiusha, Khan, King, Kiriakos, Krypto, Kia, Kilroy, Killer, Katie, Kaki

L.
Larissa, Leo, Lolita, Lucky, Lumumba

M.
Mickey, Milkie, Monk, Mordoch, Mozart, Monty, Max, Mister,
Mojo, Money, Mercedes, Miranda, Millie

N.
Nickle, Nelson, Nicky, Neo, Newton, Norman, Norton, Nemo

O.
Oscar, Ozzy, Otto, Oromo, Orbit

P.
Paco, Pluto, Pongo, Paddy, Picasso, Punch, Piper, Popeye, Prince, Phantom, Platon, Penny, Pickle, Polo, Pocus, Pocohantas

R.
Ranger, Rebel, Red, Rex, Rocky, Rosie, Rover, Rufus, Rusty, Radar, Rin Tin Tin, Ringo, Romeo, Rio, Raja, Rednexr, Regis, Rhumba, Rocket, Rolex, Rolo, Rugby

S.
Sam, Salvatore, Sandy, Samson, Sandokan, Scooter, Scout, Shadow, Sirroco, Skeeter, Skippy, Smokey, Snikers, Sparky, Spencer, Spike, Spunky, Stinky, Storm, Spock, Scoobie, Sheik, Sergent, Sinbad, Spanky

T.
Taffy, Tiny, Tiger, Tango, Tank, Trouble, Tanzania, Toto, Tru(e)man, Tex

U.
Ulise, Uruma, Uragan

V.
Viper, Vinny, Voyager

W.
Wolfgang, Woody, Wrangler, Webster, Wally

Y.
Yellow, Yo-Yo

Z.
Zanzibar, Zeus, Ziggy, Zorro, ZuccheroPOZE cu Caini de Rasa

poze caini de rasa


Umor canin I

Posted by bianca On marți, 30 martie 2010 0 commentsbancuri cainiÎntr-o alimentară dimineata devreme, intră un Labrador cu o bancnotă în gură, latră spre un salam, dă bancnota vînzătorului, ia salamul în gură şi pleacă. A doua zi la fel! A treia zi, vînzătorul urmăreşte cîinele. Acesta intra intr-un bloc, ajunge în faţa unei uşi, sună.Dupa un timp usa este deschisa de un tip somnoros care, nici una, nici doua, îl ia la bătaie pe bietul cîine. Vînzătorul, revoltat, intervine:
- Dom'le, eşti nebun! Cîinele ăsta e foarte inteligent! De ce-l baţi?
- Lasă, domnule, că ştiu eu ce ştiu! Daca-i asa de inteligent, de ce dracu’ tot uita cheile pe noptiera?

***

2 pisici stau de vorba.
Una spune:
- Cred ca o sa-mi mearga rau azi!!!
- De ce?
- Mi-a taiat un caine negru calea.

***

Un Doberman inspecteaza noutatile aparute in cartier. Pe o poarta vede scris: „Caine rau”. „Pai da, astia l-au cumparat pe frate-meu!” zice. Pe o alta poarta scrie „Caine dur”, iar in curte se aude latrand un Pit Bull. „OK, il stiu si pe asta, e fortos, dar numa’ gura-i de el!”. Terifiat, se opreste in fata portii unei case finisate recent, pentru ca vede scris „Bestie criminala”. Nu se poate abtine, se inalta pe gard pe picioarele din fata si apuca sa vada un pui de Terrier Yorkshire fugind speriat de un fluture … „Mai pustiulica, cine-i destinatarul anuntului de pe poarta?” striga dupa ghemotocul de blana. „Eu – zice micutul … Stapana mea imi zice in fiecare zi: Bestie mica, o sa ma omori cu zile, iar nu ai baut tot lapticul…”.

***

Un Bulldog Englez se taraste lenes spre sectia de politie din cartier:
- Dom’le sergent, vreau sa sesizez un jaf. De dimineata, pe cand imi faceam siesta in gradina din spatele casei, 2 melci mi-au furat mancarea din castron si medalionul de argint de la gat ...
- Este regretabil, vom interveni, dar va rugam sa ne descrieti circumstantele in care s-a petrecut fapta.
- ... Aaa... mi-e foarte greu, pentru ca totul s-a petrecut fulgerator...
Doi Rotweilleri stau de paza in curtea unui depozit. Unul isi intreaba colegul:
-Tu nu auzi ceva suspect?...
-Ba da!...
-Si atunci de ce nu latri?
-Pai atunci nu mai aud nimica...Un Mastiff si un Chow-Chow stau tolaniti trandav la soare si vaneaza muste.
- Auzi, amice? – zice Chow-Chow. Stii cum se pot prinde doua muste dintr-o singura miscare?
- ?!?
- Prinzi trei si eliberezi una!

***

- Doamna, luati Alsacianul de langa mine! Simt un purice pe picior!
- Rex, mars de aici ! Domnul are purici!!

***

Un Dalmatian il intreaba pe prietenul sau, calul:
-Prietene, de ce ai narile nasului asa de mari?
Calul tace o vreme, apoi se uita plictisit spre patat si zice:
- Bai smechere, ai incercat vreodata sa te scobesti cu o copita in nas?

***

Doi purici castiga o suma mare de bani la Loterie, la 6 din 49. Fericit, primul il intreaba pe celalalt:
- Ce o sa faci cu banii tai?
- In primul rand, o sa imi iau un caine doar al meu....

***

Pe terasa unei cafenele, se petrece de catava vreme o scena ciudata: un politist si un Border Collie stau fata in fata, avand intre ei o tabla de sah. Mirat, chelnerul intreaba:
- Incredibil! Cainele dvs. stie cu adevarat sa joace sah?
- Stie pe dracu'! E a patra partida pe care o pierde azi!

***
caine in bucatarie

Moment de sinceritate: Primul mesaj scris din Epoca de Piatra descoperit intr-o pestera din Franta: „Nu veti sti niciodata cu cat au contribuit cainii cu fidelitatea si devotamentul lor la domesticirea oamenilor”.

***

Un tip bate la poarta unei case. Un Viszla se ridica in 2 picioare si-i spune:
- Scuze, domnule, dar stapanul nu e acasa!
Tipul lesina de spaima. Cand isi revine, il intreaba pe caine:
- Pai, daca esti caine, de ce nu latri ?
- N-am vrut sa va sperii!
SUPREMUL LEGAMANT CANIN

 • Nu voi manca mancarea pisicii, nici inainte, nici dupa ce a mancat-o ea.
 • Mouse-ul de la calculator, spre deosebire de unul adevarat, nu este comestibil.
 • Nu voi ma manca scutecele bebelusului, mai ales pe cele murdare.
 • Nu voi mai mesteca stilouri sau creioane, mai ales cele rosii pentru ca oamenii sa nu mai creada ca sunt pe moarte.
 • Nu ma voi mai rostogoli pe pasari sau pesti morti.
 • Nu o voi mai trezi pe mami punandu-mi nasul rece si ud in urechea ei.
 • Nu voi musca mana politistului care se intinde dupa carnetul mamei, mai ales cea cu verigheta.
 • Nu voi lasa mingi de tenis imbalosate in lenjeria unei persoane care sta la toaleta.
 • Nu voi fura lenjeria mamei sa dansez cu ea prin curte.
 • Canapeaua nu are nici o legatura cu un prosop.
 • Nu avem sonerie. Nu voi latra de fiecare data cand aud una la televizor.
 • Nu ma voi ridica brusc atunci cand stau sub masuta de cafea.
 • Capul meu nu are ce cauta in frigider. Nici coada.

caini

***

Ce credea cainele lui Pavlov despre stapanul lui:
- Uite, domnule, ce reflex conditionat pe batranul asta.... De fiecare data cand se aprinde lumina imi aduce de mancare...!

***

- Ce are Fox Terrierul tau, draga? Toata dupa-masa a alergat prin cartier de la o poarta la alta, latrand ca un apucat... Doar n-a innebunit?!
- Nu, draga mea, nici vorba sa fi innebunit! Azi dimineata l-am castrat, iar acum umbla sa-si contramandeze intalnirile.

***

Un tip speriat intră intr-un restaurant:
- Al cui este Pitbull-ul de la intrare?
Un tip masiv ii răspunde plictisit:
- Este al meu, care-i problema?
- Sunt dezolat, dar Bichonul meu Maltez meu tocmai l-a ucis!
- Imposibil, cainele meu să fie omorat de un bichon... Mă faceţi să rad! Cum se poate ca o aschimodie prăpădită să-i facă asta fiarei mele?
- Pai pitbull-ul dv. s-a inecat in timp ce imi manca bichonul…

***

Examen la Facultatea de Medicina Veterinara, disciplina „Particularitati fizice distinctive la rasele asiatice”.
Profesorul intreaba:
- Care-i diferenta dintre un mascul din rasa Mastiff Tibetan si unul de Pechinez?
Studentul, lemn-tamaie, raspunde ezitant:
- Cand ti se urca pe picior, pe masculul de Pechinez il gonesti, iar pe Mastifful Tibetan il lasi sa termine…

POZE cu Caini de Rasa

poze caini de rasa


Articole pe aceeasi tema:
Glume Caini
Umor - Chestionar canin
50 de motive pentru care o femeie poate alege un caine in locul unui barbat
Curiozitati canine in USA
Cainii presedintilor americani in pozne si statistici
Utilizarea cainilor in razboaie
caine
01. Petele arata mai bine pe caini.
02. Cainele te apara mai bine de intrusi.
03. Cainii iubesc jocul cu mingea. Dar nu irosesc 6 ore pe zi discutand despre asta si alte trei incercand sa faca rost de bilete ieftine la Mondialul din Africa de Sud.
04. Cainii se saluta reciproc mirosindu-si dosurile. Barbatii, de obicei, sunt mult mai nepoliticosi. Ei isi pun si mainile.
05. Cainii isi pot gasi drumul inapoi spre casa dupa o noapte cu adevarat grea…
06. Cainii pot fi educati sa nu minta cand stau in pat. Barbatii intotdeauna mint in pat.
07. Un caine poate naparli fara sa devina obsedat de ideea ca va cheli.
08. Pe un caine il poti face sa inteleaga sensul cuvantului „NU”.
09. Un caine este mult mai putin iritat de ideea de a sta pe bancheta din spate a masinii.
10. Cainele va astepta rabdator in fata magazinului de haine … si nu iti va critica alegerile facute.
11. Cainii nu trag vanturi in public ca sa dea, apoi, vina pe barbatii din incapere.
12. In lumea canina, boxerii sunt destul de inteligenti.
13. Daca un caine se va imbolnavi, nu va lua 19 pastile de Panadol doar ca sa evite sa dea ochii cu medicul.
14. In cazul cainelui poti sa-i ceri medicului sa-i faca o injectie, chiar daca el nu agreeaza ideea.

cainele
15. Poti gasi un caine adorabil doar punand un anunt in magazinul de animale.
16. O femeie poate trai mai mult decat cainele sau fara sa dea nastere la zvonuri.
17. Cand un caine cerseste afectiune, este dragut. Cand un barbat face asta, este cel putin patetic.
18. Uneori cainii chiar iti sapa gradina.
19. Un caine poate pleca la vanatoare de vulpi fara a se impopotona si parfuma intr-un mod deranjant…
20.Cainii nu prefera blondele.
21. Cainii nu se fastacesc si nu devin nervosi daca ii chemi folosind tot felul de diminutive iar prietenii lor sunt prin preajma.
22. Un caine poate calatori mai ieftin cu autobuzul.
23. Cainii beau mult mai putin vin.
24. Unii caini chiar canta binisor.
25. Barbatii au pierdut Cupa Mondiala (Jules Rimet) la Fotbal. Un caine a gasit-o.
26. Poti sa lasi un caine in apartamentul tau fara sa-ti faci prea multe griji despre micul lui dejun.
27. Un caine are o blana noua in fiecare iarna.
28. In cazul unui caine, nasul umed este semn de sanatate.
29. Cainii nu pierd bani pariind pe cursele de caini.
30. Poti opri un caine sa devina prea excitat aruncand o cana de apa pe el.
31.„Sa lucrezi ca un caine” este o expresie care sugereaza intensitatea. Alternativa nu este valabila.
32. Poti sa-ti dezmierzi cat vrei cainele intr-un parc si nu vei fi arestata pentru comportament indecent.
33. Un caine te sustine in lupta cu kilogramele, participand activ la exercitii. Un barbat va remarca batjocoritor ca ai un fund cat casa…

caini34. Intotdeaune te vei simti vinovata trimitand un caine inapoi in strada.
35. Un caine poate duce un butoias cu coniac unui drumet ratacit in munti fara sa bea nici un strop.
36. Nu sunt foarte multe motive pentru a-ti tine cainele cu botnita pusa in public. Doar presupusa agresivitate.
37.Poti castiga afectiunea cainelui tau doar cu o mica jucarie scartaitoare.
38. Un caine va prefera mersul pe jos in loc sa fluiere disperat dupa taxi.
39. Cei mai multi caini chiar sunt buni cu copiii.
40. Cainii au un simt al mirosului foarte dezvoltat. Barbatii, in schimb, pot purta fericiti aceeasi pereche de blugi mai bine de doua saptamani.
41.Cainele poate fi convins mai usor sa faca o baie.
42. La 16 ani cainele tau este foarte matur.
43. Un caine te poate privi ca si cum intelege ce-i spui.
44. Cainii au ajuns primii in spatiu. Si erau femele.
45. Un barbat se va intinde la pamant si se va preface mort numai daca ii ceri sa pregateasca el micul dejun.
46. Cainii iubesc inotul si asta nu pentru ca le place sa se holbeze la starlete in bikini.
47. Un caine care incepe sa se comporte gresit poate fi tinut legat de calorifer.
48. Un caine isi va petrece ziua tragand droguri pe nas numai daca este insotit de politisti.
49. In cazul cainilor dragostea la prima vedere dureaza mult mai mult.
50. Un caine este pentru o viata.


POZE cu Caini de Rasa

poze caini de rasa


Articole pe aceeasi tema:
Glume Caini
Umor - Chestionar canin
Umor canin I
Curiozitati canine in USA
Cainii presedintilor americani in pozne si statistici
Utilizarea cainilor in razboaie


Caini de vanatoare

Posted by bianca On luni, 29 martie 2010 0 commentspointer

Pointer - este cel mai bun caine de aret pentru vanatul mic cu pene. In majoritatea cazurilor au culoarea alba, cu pete negre sau castanii. Este un animal suplu, vioi, cu par scurt, de talie 50-60 cm. Descopera cu precizie locul unde se ascunde vanatul si exclude posibilitatea sa-l sperie pe acesta.setter englezSetter - talia 50-60 cm, corp acoperit cu par lung matasos, alb cu pete negre sau portocalii (englezesc), sau rosu (irlandez) si negru (seterul gordon).
brac


Brac - caine robust, talie 60-70 cm, blana maro-castaniu uni sau tigrata; cu rezistenta mare la efort, caldura sau frig. Sunt buni scotocitori si aducatori, cu un atasament deosebit fata de stapan.
griffon


Grifon - bun cautator, rezistent si in camp si in balta, talie 60-70 cm, par lung cu aspect de lana de culoare cenusie.


poodel pointer

Pudel Pointer - rezultatul incrucisarii bracului cu pointerul, are aptitudini multiple, miros fin si aret ferm, intra cu placere in apa si este foarte agresiv fata de rapitoare, este docil, usor de dresat si ascuta de stapan.

cocker spaniel

Cocker - Spaniel - talie mica, par lung si matasos ondulat, colorat alb - negru, auriu; intra in apa, este agresiv fata de rapitoare dar si atasati de stapan, poate deveni si caine de apartament.

airedale
Airedale Terrier - talie mijlocie, 55-65 cm, robust cu membre robuste, par semilung, des si sarmos. Are culoarea castaniu deschis-galbuie, temperament vioi, mobilitate mare, rezistenta la munca si intemperii, manifesta agresivitate fata de rapitoare, indeosebi mistret si urs.

fox terrier
Fox Terrier - talie mica, bun hartuitor de suprafata, dar si de vizuina; are fie par scurt, fie par sarmos;este curajos si agresiv. Culoarea de baza este alba cu pete castanii-galbui sau negre; temperament vioi, mobilitate deosebit de mare, deosebit de agresiv.

jagdterrier
Jagd Terrier - mai inalt ca Fox Terrierul, cap alungit, bot drept potrivit de lung si ascutit, parul semilung si des de culoare neagra cu semne galbene sau ruginii; are mare agresivitate fata de rapitoare, multa pasiune pentru hartuirea vanatului, in urmarirea si gasirea vanatului ranit, este un bun pazitor si aparator al stapanului.
basset
Basset - nu se confunda cu nicio alta rasa, este folosit mai ales drept caine de apartament, talie mica, torace dezvoltat, picioare scurte si puternice, cele anterioare intoarse in afara (strambe); i se mai spune si sorecar datorita pasiunii pentru prinderea soarecilor si sobolanilor, este foarte bun la lucrul in vizuina, dar si la urmarire pe urma de sange.
limier

Limierul - rasa foarte veche specializata in urmarirea vanatului mare, ranit, perseverent in cautare datorita nasului cu simt deosebit de fin; culoare rosie-bruna, cenusie-bruna, talia 45-55 cm, lungimea corpului depasind cu mult talia, cap dreptunghiular, par scurt si aspru.


copoi ardelenesc Copoi ardelenesc - foarte bun vanator, viguros, voinic, curajos, ascultator, cu simt de orientare in teren excelent. Este folosit la vanatoarea mistretilor, cerbilor si vulpilor. Are cap lung si craniu putin bombat, urechile atarna fara falduri, cu marginile rotunjite, coada atarna in jos, cu varful curbat, care la vanatoare este ridicata si sucita deasupra spatelui. Culoarea parului: fond negru, cu pata alba-galbuie pe frunte, piept, picioare si varful cozii, inaltime 50-60 cm, greutate 30-35 kg.

POZE cu Caini de Rasa

poze caini de rasa


Dresaj canin – Latratul excesiv - partea I

Posted by bianca On 0 commentscaineLa capitolul comunicare sonora, de tip activ, cainii se bazeaza pe urlet, latrat, marait si scheunat. Mostenire puternica din vremurile cand evoluau in haita, aceste forme de semnal sonor sunt bine definite in raport cu anumiti stimuli sau cu anumite situatii. In principiu, cainii semnalizeaza sonor in momentul in care se confrunta cu o situatie neobisnuita, manifesta o stare de disconfort, sau cand descopera un intrus. Stimulii care provoaca acest comportament canin pot varia in functie de varsta, temperament, mediul de viata si alte particularitati individuale.

Obisnuirea cainilor cu oamenii, animalele, mediu inconjurator si zgomotele reduce frecventa problemelor care apar pe masura ce cainele creste. Programul de dresaj, instruirea cainelui, plimbarea si masa sunt foarte importante. Catelul trebuie sa invete de mic sa isi petreaca timpul jucandu-se sau relaxandu-se si singur, astfel incat sa nu fie prea stresat atunci cand sunteti plecati.

Corectarea latratului excesiv trebuie sa aiba la baza intelegerea situatiilor si stimulilor care declanseaza latratul. Bineinteles, nu se poate initia o actiune de corectie fara ca sa aveti control si autoritate bine stabilite asupra cainelui. In cadrul unui program de dresaj cainele poate fi invatat sa latre si sa taca la comanda cu ajutorul recompensei, a unor tehnici de subminare, sau corectiei din lesa.

Nu va bazati pe folosirea pedepsei in problemele de corectare si control. Cand intreceti masura, aplicand corectii prea aspre, sporiti problemele de anxietate ale cainelui, iar cand initiati doar o falsa pedecaini de companieapsa, aceasta va fi perceputa ca o recompensa. Pentru o corectare eficienta, latratul trebuie interupt in momentul cand incepe, folosindu-se o tehnica sau un instrument care intrerupe efectiv latratul. Daca acesta latra atunci cand nu sunteti acasa, singura solutie care poate fi aplicata este utilizarea zgarzii care se activeaza la latrat. Oprirea latratului in anumite momente nu echivaleaza cu completarea dresajului in aceasta problema, cainele trebuind sa fie dresat sa nu latre in prezenta stimulilor, nu numai sa se opreasca din aceasta atunci cand zgarda se activeaza.

Este perfect normal ca un caine sa latre din cand in cand, la fel cum copii fac zgomot cand se joaca. Totusi, latratul incontinuu pentru perioade indelungate de timp este un semn ca problemele cainelui dumneavoastra trebuiesc rezolvate. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa determinati perioada de timp in care catelul dvs. latra, si stimulii care ii provoaca latratul. Va trebui probabil sa faceti cateva investigatii pentru a obtine aceste informatii, mai ales daca latra atunci cand nu sunteti acasa: intrebati-i pe vecini, priviti si ascultati in timp ce va aflati in apropierea locuintei sau inregistrati pe o caseta video sau audio ce se intampla atunci cand nu sunteti acasa.

In general, cauzele care genereaza latratul cronic sunt:


 • Singuratatea pentru perioade indelungate de timp (legat sau izolat);

 • Socializarea incompleta sau insuficienta programului de plimbari;

 • Absenta unor jucarii atractive sau a unui companion;

 • Nevoia de a-si consuma energia (prezenta mai ales la cateii tineri, sub 2 ani);

 • Caracterul activ, dinamic detinut in mod nativ si insuficienta mijloacelor/oportunitatilor de exprimare a acestuia;

 • Recomandari:

 • Mariti timpul de joaca al catelului, schimbati mediul in care acesta se produce si cresteti timpul de interactiune cu oamenii astfel:

 • Impuneti-va si respectati un program de plimbare zilnic - este un exercitiu cu foarte bune contributii atat pe plan mintal, cat si fizic;
 • Invatati-l pe prietenul vostru jocul cu aportul diferitelor obiecte si repetati-l ori de cate ori aveti ocazia;

 • Includeti toate comenzile pe care le stie cainele (de la dumneavoastra sau deprinse in cadrul unui program la o scoala de dresaj caini) intr-un cliseu de repetare zilnica. Exersati timp de 5-10 minute comenzile stiute;
 • Folositi-va imaginatia, spiritul de observatie si cunostintele pentru achizitionarea unor jucarii interesante, cu efect asupra cainelui. Acestea vor reusi sa-l tina preocupat si activ in absenta voastra; poza dresaj caine

 • In cazul in care catelul dvs. latra pentru a va capta atentia, asigurati-va ca ii acordati suficient de multa atentie (prin joaca, exercitii, mangaieri) astefel incat sa nu recurga la un comportament necorespunzator pentru a v-o capta;

 • Implicati-va in procesul de educare a cainelui cat mai mult posibil;

 • Atunci cand trebuie sa va lasati catelul singur pentru o perioada de timp indelungata, apelati la o pensiune sau la serviciul de doggy-sitting.

POZE cu Caini de Rasa

poze caini de rasa


Bichon Maltez - Rase de caini

Posted by bianca On duminică, 28 martie 2010 1 commentsJessica Simpson cu DaisyOriginea acestui caine, cunoscut si ca Bichon Maltez, este oarecum neclara. Se apreciaza ca stramosii lui au parcurs un drum lung prin Europa, de-a lungul Orientului Mijlociu, impreuna cu triburile migratoare. Insula Malta – un ciob de stanca in mijlocul Marii Mediterane a reprezentat inca de foarte timpuriu un centru de schimburi comerciale si o escala importanta a navigatorilor din bazinul mediteraneean, si se pare ca primele exemplare au fost lasate de negustori pe insula ca plata in cadrul unor schimburi, posibil ca rezerva de hrana. Crescuti in tarcuri stramte, pe corabii sau pe uscat, primii reprezentanti ai rasei, au suferit o micsorare constanta a taliei. Insusi marele Darwin, autorul Teoriei Evolutioniste, plaseaza punctul de start al acestei rase de caine undeva acum 6000 sau chiar 8000 de ani! Aristotel face cateva referiri la existenta acestei rase in Europa de Sud, iar ‚confratii’ sai: Timon, Callimah, Aelian, Artimidorus, Epaminodus, Strabon, Pliniu cel Batran si Sfantul Clement din Alexandria il amintesc in scierile lor. Femeile romane din inalta aristocratie il purtau in maneca rochiei si il culcau cu ele in pat si cu toate acestea cainele si-a mentinut cota de simpatie si in randul barbatilor epocii. Imparatul roman Claudius detinea un Maltez, iar guvernatorul Romei in Malta, Publius, avea o Malteza, Issa, care a insemnat mai mult decat orice pentru el, fapt dovedit si de poemul scris de un anume Marcus Martialis: ‚Issa este mult mai zburdalnica decat un canar/ Issa este mai alba decat un porumbel pur,/ Issa este mai blanda ca o fata virgina,/ Si mai pretioasa ca bijuteriile din India…’. Impresionant, nu ? Se vede ca barbatii romani bogati din acea vreme nu aveau un Rolls Royce alb la capitolul optiuni !

Cainele-Nostru pe Facebook

Maltezul a avut partea sa de glorie si in Egiptul antic (cele mai vechi reprezentari dateaza din aprox. 600 i.e.n., la Fayum), aici faraonii daruindu-l doamnelor din suita sau harem. El dormea intotdeauna cu stapanii si, la un moment dat, i-au fost atribuite proprietati curative! Medicii recomandau plasarea cainelui pe perna, la capataiul persoanei aflate in suferinta. Datorita acestei practici precum si gratie taliei mici, caracterului afectuos si a corpului cald, Maltezul a fost denumit in epoca ‚Mangaietorul’.

Jessica Simpson si maltezul DaisyJessica Simpson cu Daisy

Maltezul a fost importat in Anglia in timpul domniei lui Henry al VIII-lea. Cuceritori de marca ai simpatiei aristocratilor, cainele si-a mentinut popularitatea printre inaltii lorzi si roscovanele printese pana in timpul reginei Elizabeth I. In timpul calatoriilor in care le insoteau pe regine aveau parte de cele mai fine mancaruri, servite in vase de aur. Curatenia de care dau dovada exemplarele rasei precum si atitudinea demna afisata tradeaza o lunga istorie in calitate de companioni ai suveranilor.

Este un caine bland, increzator si ascultator. Prefera sa aiba o legatura stransa cu o singura persoana, fata de care isi va manifesta iubirea profunda si devotamentul neclintit. Sociabil si jucaus, ii place sa fie in centrul atentiei impreuna cu stapanul sau. Nu interactioneaza foarte bine cu alte animale si este destul de posesiv. Nu le place sa stea singuri pentru perioade lungi de timp. Sunt protectivi, agili si vigurosi, nu se dau in laturi sa muste cand isi apara stapanul sau teritoriul. Au o blana de un alb imaculat, matasoasa, cu firul lung, care necesita un periaj zilnic. Inaltime 20-25 cm. Greutate: 2-3 kg.

POZE Caini Bichon Maltez - 1


POZE Caini Bichon Maltez - 2


poze caini de rasa Bichon Maltez

Filmulete cu caini Bichon Maltez


Filme video cu caini Bichon Maltez

Nume de caini Bichon Maltez


Articole pe aceeasi tema:
Hrana cainelui Bichon
Caini Bichon - afectiuni specifice rasei
Bichon - educarea cainelui prin dresaj
Cum convingem un Bichon Maltez sa mearga la „TOALETA"
Bichon Frisé - Caini de rasa - Colonistul jucaus


Ogar pitic italian - Cani de rasa - Piccolo levriero italiano

Posted by bianca On 1 commentsogar italian piticDesi la inceputurile prieteniei sale cu omul cainele nu a manifestat cine stie ce gusturi fine, socializand foarte bine cu omul simplu, din popor (cu pestera confort III, unelte de silex, haina din blana de urs, 6 copii si barba de 2 saptamani), exemplarele selectionate de mai tarziu au inceput sa manifeste gusturi … regale sau chiar imperiale. Iata mai jos prezentata prima dintre cele mai importante rase simpatice de ‚Caini cu nasul pe sus’, indragite cu predilectie de inalta aristocratia a istoriei umane.

Ogarul pitic italian (Piccolo levriero italiano)

Chinologii italieni afirma ca istoria rasei incepe aproape cu 2000 de ani in urma, in zone geografice situate acum pe teritoriul Greciei si Turciei. In sprijinul teoriei lor vin unele pictograme din patrimoniul popoarelor care au trait in aceste spatii. Unele situri arheologice au dat la iveala fosile cu caracteristicile rasei, cel mai pertinent exemplu fiind scheletul mumificat gasit la intrarea in mormantul reginei egiptene Herneit (sotia faraonul Djer, din prima dinastie a Egiptului, aprox. 3000 i.e.n.). Deasupra locului de odihna a ciinelui s-a gasit inscriptia ‚Pe nimeni altcineva nu a dorit regina sa aiba alaturi in calatoria spre Taramul Mortii decat pe credinciosul ei caine’ – text care, sugereaza oarecum ca regina era certata cu sotul ei, probabil mai putin credincios decat cainele. In lava ce a pietrificat Pompeiul s-au gasit ramasitele unui astfel de caine, iar Iulius Caesar dorind sa dea o dovada de galanterie dupa cucerirea Egiptului (48 i.e.n.) i-a daruit Cleopatrei cativa puiuti de ogar pitic italian. Probabil nu avea bani de orhidee…

ogar pitic italian

Rasa a devenit foarte populara in Evul Mediu Tarziu, iar incepand cu secolul al XVI-lea a avut multe aparitii in opere de arta, in sculptura sau pictura. Rasa favorita a roialitatii, exemplare ale rasei au fost imortalizate alaturi de Printesa Ana a Danemarcei, Regina Victoria si Caterina cea Mare a Rusiei. Este binecunoscut faptul ca Frederick cel Mare era un mare admirator al rasei, fiind mereu in compania unuia sau mai multor exemplare. De asemenea, Piccolo Levriero Italiano era un chirias obisnuit in palatele reginei Mary a Scotiei, Reginei Ann, regelui Charles I. Maestri ai iluminismului ca William Blake, Vittore Carpaccio, Anthony Van Dyck, Teniers sau Ward i-au mentionat/imortalizat in scrieri si picturi. Fara doar si poate Renasterea a fost perioada sa de apogeu, multi artisti mari ai vremii declarand pur si simplu ca il adora (impreuna cu reginele si printesele carora le apartineau, bineinteles).
Nu poate fi ignorata aici prezenta ogarului pitic italian in preajma celebrei eroine a lui Flaubert, Madame Bovary.

Rasa a fost inregistrata de AKC in 1886, iar primul exemplar care a castigat premiul Best in Show (BIS) intr-o competitie a tuturor raselor a fost Flamina of Alpine, in 1963. De atunci, numarul detinatorilor de premii BIS a crescut constant, recordul de titluri fiind detinut de Scarlet Ribbons, a lui Charles Donmar, cu 22 de titluri! Recordul de prolificitate este de 30 de puiuti la o singura fatare, dar, in medie, catelele fata 2-4 pui.

Este un caine rafinat si suplu, de o uimitoare eleganta. Multi il aseamana cu o caprioara in miniatura!

Italian Greyhound

Emotiv, sensibil si extrem de afectuos, se ataseaza foarte mult de stapan. Mersul elegant si alura mandra dar fina in acelasi timp i-au mentinut cota de popularitate printre reprezentantii marilor case regale. Poate fi considerat un model al gratiei si distinctiei. Este rezervat si foarte ascultator. Roba este scurta si fina pe toata suprafata corpului, fara franjuri. Culori acceptate: nuante de negru, gri, galben, iar albul este acceptat doar pe piept si membre. Inaltime: 32-38 cm. Greutate: maxim 5 kg.

Va recomand cu caldura cainii din aceasta rasa, care, pe langa faptul ca sunt superbi, va pot induce acea senzatie aparte care te face sa te uiti iritat dupa valeti si majordom … ‚Garcon, trasura te rog !’.


Cainii in razboaie

Posted by bianca On 0 commentsmastiff
Calitatile native de luptator ale acestui animal credincios si atasat nu au fost ignorate de cel ce-i devenise prieten, OMUL. Conform principiului ‚Prietenul la nevoie se cunoaste’, homo sapiens, dupa ce a terminat de vanat lupi, ursi, mamuti si … cam toata fauna preistoriei, si-a orientat atentia catre cel mai mare dusman al sau, alt homo sapiens, evident. Si alaturi, ca mai mereu, i-a stat cainele.

Fresce egiptene datate cu aproximatie ca apartinand mileniului 4 i.H. infatiseaza caini cu alura salbatica, tinuti in lesa de soldati si angrenati in lupta cu inamici. De asemenea, peretii unor vechi temple asiriene localizate in Irak oglindesc scene de lupta in care se observa caini de talie mare, cu alura de bulldog, purtand gulere cu ghimpi, tinuti in lesa de soldati in cadrul unor procesiuni.

moloosianLegiunile romane foloseau Mastiff Gigant si Molossian, echipati cu armuri de corp usoare, pe post de ‚civilizatori’ ai lumii occidentale, iar cruntul Attila Kun, supranumit ‚Biciul lui Dumnezeu’, intretinea o haita de 50 de caini de talie mare, adusi din stepele asiatice, cu care-si inconjura permanent tabera de lupta, pentru a preveni orice atac prin surpindere.

Anticii, de la Pliniu cel Batran cat si Aeneas si Homer amintesc despre caini angrenati in batalii – cum ar fi aceea de la Colophonians – ori folositi in cadrul armatelor pe post de santinele, ori mesageri speciali, echipati cu un guler special unde purtau corespondenta.

Mai tarziu, Frederick cel Mare (in Razboiul de 7 Ani), Napoleon (Campania din Egipt), conquistadorii spanioli (campaniile din Mexic si Peru), nativii nord-americani (in incercarile lor disperate de a se impotrivi europenilor), Marina Franceza (la instalatiile militare portuare de la Saint-Malo, intre sec. XIV-XVII) – au folosit caini pentru diferite activitati cu caracter militar.
Deja in prima parte a sec. XX cele mai multe tari europene foloseau cainii in armatele lor si pentru munca de politie.

Prima Scoala Militara pentru Cainii de Razboi a fost infiintata in Germania, la Lechernich, in apropiere de Berlin, din dispozitia Statului Major General Imperial, in anul 1884. Doi ani mai tarziu, cand primele unitati canine erau oficial mentionate, s-a elaborat si manualul de instruire, valabil si pe durata Primului Razboi Mondial.

Folositi mai mult pentru paza in lagarele de detinuti pe timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial, cainii si-au continuat serviciul militar credincios si in conflictele moderne. Devotamentul lor extrem a fost deseori speculat, ajungandu-se chiar in situatia ca, in anul 1988, fortele israeliene sa foloseasca caini din rasa Rotweiller, echipati cu bomba, in misiuni sinucigase impotriva militiilor arabe adapostite in buncare, in conflictul din Liban. Chiar si in primul razboi din Golf cainii au fost prezenti, fortele franceze utilizand aproximativ 1200 de caini de rasa Ciobanesc German dresati sa asigure paza bagajelor, a trupelor stationate si a aerodromurilor.

Tacticile militare moderne au diminuat aportul cainilor in campaniile militare in care omul nu se mai plictiseste sa se tot implice – cu, sau fara motiv. Cu toate acestea, atunci cand situatiile o impun, generalii au mereu in vedere potentialul promitator al ‚recrutilor canini’. Asa sunt generalii astia, caposi !

rasa molossianCel mai bine, evident, ar fi ca aceste superbe animale sa fie lasate sa ramana companionii veseli si afectuosi ai oamenilor pacifisti. Cu toate acestea, sa nu va mire daca, vreodata, cand limbajul cainilor va fi descifrat, pechinezul vostru sa va sopteasca: ‚Poate nu-ti vine sa crezi, dar am avut doi strabunici in Vietnam … Faceau prapad pe acolo!’.

POZE cu Caini de Rasa

poze caini de rasa


Articole pe aceeasi tema:
Glume Caini
Umor - Chestionar canin
Umor canin I
50 de motive pentru care o femeie poate alege un caine in locul unui barbat
Curiozitati canine in USA
Cainii presedintilor americani in pozne si statistici


Curiozitati canine in USA

Posted by bianca On 0 comments caine labrador

 • In Statele Unite, in fiecare an, vin pe lume peste 5.000.000 de catelusi. Nimeni nu poate spune cati dintre acestia pot ‚fredona’, in maniera specifica, cu mandrie, celebrul hit: ‚Born in the USA…’ • Statele Unite ale Americii inregistreaza cea mai mare populatie de caini din lume (o familie din 3 detine cel putin un caine). Ei sunt impartiti – culmea! – tot in 45 de state federale. Probabil ca multi nu sunt inregistrati oficial, fiind caini mexicani sau cubanezi, imigranti ilegal …

 • 15 persoane mor, in medie, in fiecare an in USA ca urmare directa a muscaturilor de caine. Unii spun ca vinovatii de atacuri ar fi caini importati din fosta URSS. Bine, bine, dar Razboiul Rece s-a terminat demult …

 • Cine e mai tare in State, cainele sau rechinul? Producatorii celebrei pelicule ‚Falci’ n-au consultat statisticile, asa ca au pariat pe rechin. Wrong ! Numai in anul 2002, in State au murit mai multi oameni din cauza cainilor decat cei decedati din cauza rechinilor in ultimul secol (tot in State, evident). Wow!

  rasa labrador

 • Rasa preferata de americani este Labrador Retriever, simpaticul auriu si flocos care se bucura de aceeasi cota inalta de simpatie si in Canada si in UK. Anglofonii astia … toate le fac in grup!

 • Aproximativ 1.000.000 de caini din US au fost nominalizati oficial drept beneficiari primari ai testamentelor stapinilor lor. Deci nu ar fi nici o surpriza sa intalniti un Retriever cu hainuta Armani si ochelari negri incrustati cu diamante plictisindu-se la masa de black jack intr-un cazinou select din Nevada …

 • Rin Tin Tin, un Ciobanesc German absolut senzational ca performante, a fost primul star canin de la Hollywood. El si-a ‚semnat’ toate contractele (in numar de 22) prin imprimarea amprentei labei drepte. Oare le-a si citit in prealabil?

 • Cainele Toto din pelicula de succes ‚Vrajitorul din Oz’ (1939) a fost interpretat de o femela din rasa Cairn Terrier, pe nume Terry. Ciudat nume, poate pe mama ei o chema John Smith …

 • Capii lumii interlope din Mexic care controleaza traficul de droguri de la granita cu US pretuiesc cainii la superlativ! Asa s-ar spune vazand oferta pe care au facut-o, in 1998, pentru o pereche de Ciobanesc German denumiti ‚Rocky’ & ‚Barco’ – nici mai mult, nici mai putin decat 300.000 $! Oare faptul ca cei doi sunt caini de patrula, special antrenati in lupta antidrog si dau dovada de o eficienta dezarmanta (pentru traficanti) are vreo legatura cu oferta? Eu cred ca nu, am vazut in filme ca mexicanii iubesc cainii … Sau Tequilla nu este o rasa de caini?

POZE cu Caini de Rasa

poze caini de rasa


Articole pe aceeasi tema:
Glume Caini
Umor - Chestionar canin
Umor canin I
50 de motive pentru care o femeie poate alege un caine in locul unui barbat
Cainii presedintilor americani in pozne si statistici
Utilizarea cainilor in razboaie


Cainii presedintilor americani in pozne si statistici

Posted by bianca On 0 commentsRasa Foxhound Primul presedinte al SUA, George Washington, a avut 6 caini – toti din rasa Foxhound. Desi contemporanii sustin ca i-a indragit si le-a purtat de grija in (aparent) egala masura, totusi, unii specialisti din ziua de azi speculeaza ca al 4-lea caine din seria celor 6 a avut un rol aparte si, implicit, o pozitie speciala (nu numai) in inima presedintelui, pentru ca a primit numele Sweetlips (‚Buze Dulci’). Ce ti-e si cu speculatiile astea!


 Caine Ciobanesc ShetlandCalvin Coolidge, al 30-lea presedinte la Casa Alba (1923-1929), detine recordul la numarul de caini detinuti: nu mai putin de 12 ! Acestia au s-au numit: Peter Pan (Terrier), Paul Pry (Airdale Terrier), Calamity Jane (Ciobanesc Shetland), Tiny Tim & Blackberry (ambii Chow Chow), Ruby Rouch & Bessie (Border Collie), Boston Beans (English Bulldog), King Cole (Ciobanesc German), Palo Alto (Ogar Pasarar), Rob Roy & Prudence Prim (White Collie). Pe langa acesti companioni, Coolidge a mai tinut pe langa el 2 ratoni, 1 magar, 2 canari, o gasca, un bobcat (felina salbatica asemanatoare lynxului), o pisica, 2 pui de leu, un hipopotam pitic, 2 antilope pitice si un urs negru. Nu de alta, dar sa aiba cainii ce sa pazeasca, probabil…

Caine Terrier ScotianFranklin Delano Roosevelt, cel de-al 32-lea presedinte USA (1933-1945), a ramas in anale cu o povestioara pe cat de haioasa, pe atat de costisitoare. In 1944, pe timpul unei vizite in Insulele Aleutine (nordul Pacificului, Oceanul Inghetat), si-a uitat cainele, un Terrier Scotian pe una din insule. Recuperarea patrupedului prezidentiabil s-a facut cu o nava militara trimisa din ordinul presedintelui, (intr-o perioada de razboi !) si a costat aprox. 15.000 $. Puternic atacat de presa de acasa, F.D. Roosevelt a raspuns printr-un discurs faimos (ce ramas consemnat pentru posteritate sub titlul ‚Fala Speech’), in care a declarat: ; …puteti sa ma criticati pe mine, pe sotia mea si familia mea, dar nu puteti sa-mi criticati micutul meu caine. El este scotian si toate aceste aluzii despre bani cheltuiti l-au infuriat peste masura’ – aluzie la legendara zgarcenie a scotienilor.

Rasa Welsh TerrierCelebrul John Fitzgerald Kennedy, al 35-lea presedinte, a fost si el un mare iubitor de animale, si in special de caini (a detinut 10, in total). Intr-o dimineata, el a glumit in fata ziaristilor, pe seama Welsh Terrierului sau, Charlie, despre care a spus ‚Charlie a avut aseara o relatie intima care l-a facut se simta aproape in al nouălea cer !’ aluzie la faptul ca partenera cainelui fusese o catelusa metisa Ciobanesc Siberian, Pushinka (Pufoasa), un cadou primit de la Nikita Hrushciov in 1961, ai carei parinti (Pushok & Strelka – Sageata) erau caini integrati in programul spatial sovietic (Strelka a si zburat pe orbita). Bravul Charlie nu a avut probleme cu orientarea politica a partenerei si impreuna cu aceasta au avut patru pui: Butterfly, White Tips, Blackie si Streaker.

Rasa BeagleProbabil cel mai inventiv presedinte american in alegerea numelor pentru cainii din proprietate a fost Lyndon Baines Johnson (al 36-lea presedinte, intre 1963-1969), cel care i-a succedat lui JFK. Cei doi caini (mascul si femela) din rasa Beagle, inregistrati oficial la Casa Alba in 27 iunie 1973, au primit numele de … Him & Her. Genial, nu ? Oricum, presedintele a avut serios de suferit la capitolul imagine vizavi de acesti doi caini simpatici, atunci cand presa l-a fotografiat tinandu-l pe Him de urechi, in pozitie ridicata pe picioarele din spate. Iubitorii animalelor l-au atacat aspru pe presedinte, pentru cruzime manifestata in relatia cu animalele, dupa ce fotografia a fost publicata pe prima pagina a celor mai mari publicatii, dar el a replicat: ‚Nu cred ca are de suferut, ba chiar cred ca-i place sa fie tinut asa. Imi amintesc ca, atunci cand eram copil, mama ma apuca adeseori de urechi si am avut numai de castigat din asta’. In mod cert, Lyndon B. Johnson a fost un presedinte cu urechi mari…

POZE cu Caini de Rasa

poze caini de rasa


Articole pe aceeasi tema:
Glume Caini
Umor - Chestionar canin
Umor canin I
50 de motive pentru care o femeie poate alege un caine in locul unui barbat
Curiozitati canine in USA
Utilizarea cainilor in razboaie


SEO