Bichon - educarea cainelui prin dresaj

Posted by bianca On miercuri, 12 mai 2010 0 comments


Views

poze caini bichonFarmecul unui animal este o combinatie intre infatisare si educatie. Orice caine din rasa Bichon arata adorabil, dar este nevoie de dresaj, educatie si socializare pentru ca impresia initiala sa devina o confirmare si nu o dezamagire.

Cainii din rasa Bichon sunt animale cu o natura placuta, prietenoase si cu o evidenta placere de a fi companioni ai oamenilor. Chiar daca sunt caini mici, nu au inclinatia de a latra in exces si nici nu au un nivel de activitate foarte ridicat, deci invatarea regulilor de comportament de catre micii catei poate fi un proces pe cat de important, pe atat de accesibil.

poze caini mici bichoniCand soseste un vizitator, stopati imediat semnalele clasice emise de Bichon: latratul de avertizare si sariturile pe acesta, dand o comanda ferma („JOS!” sau „NU SARI!”). Este foarte bine daca folositi si un semnal al mainii in combinatie cu cel vocal. Imediat ce cainele s-a calmat, recompensati-l. Este bine sa insistati asupra comenzii de stopare a sariturilor, mai ales daca aveti un Bichon Maltez. Cainii Bichon Maltez au un sistem osos mai delicat, iar daca lasati micutul caine sa-si exprime bucuria sau curiozitatea sarind pe vizitatori, odata cu varsta acest comportament il va expune unor riscuri de accidentare.

Cand vorbim despre caini de talie mica nu trebuie sa uitam o caracteristica importanta a comportamentului acestora fata de alti caini. Este ceea ce poate fi numit „sindromul David” (din legenda cu David si Goliath), cu referire la impulsul acestora de a se arata „viteji” si provocatori fata de alti caini mai mari ca talie. Daca aveti un Bichon cu aere de toreador, care incepe sa latre si sa maraie la vederea altor caini (de dimensiuni respectabile), este important sa urmati trei pasi. In primul rand, pastrati-va cainele in lesa, pentru a avea control asupra sa. In al doilea rand, induceti-i cainelui senzatia de calm si incredere, folosind mangaieri in zona capului (nu pe spate, unde are loc acea reactie de formare a „crestei”) si vorbe blande. Acest gen de reactie iritanta este semn ca aveti un caine marcat de insecuritate. Daca va simti calmul vostru, si micul caine se va „impregna” de acesta si va renunta la atitudinea sa agresiva. In al treilea rand vorbiti-i cainelui folosind o voce ferma, cu ton jos, folosind comenzi gen: „CALM!” sau „LINISTIT!”. Nu parasiti locul in graba, preferand sa indepartati cainele de sursa temerilor sale, el va interpreta manevra ca pe un abandon in fata unei amenintari pentru amandoi si reactia se va perpetua.

Cainele-Nostru pe Facebook

poza caini rasa bichonIn acest sens, procesul de socializare este important sa debuteze de timpuriu, din stadiul de catel. Permiteti micului Bichon sa interactioneze cu alti caini si catei si ramaneti intotdeauna cu el pentru a controla situatia. Chiar daca sunteti genul de persoana care iubiti cainii mici si va temeti de anumiti caini mari, retineti-va temerile si aratati cainelui vostru o atitudine de calm si incredere.

Cainii din rasele Bichon reprezinta excelente animale de companie pentru familiile care au copii atata vreme cat acestia din urma sunt invatati sa se comporte cu atentie si afectiune fata de catei. Aici avem un aspect delicat: unii copii (mai ales baietii) au tendinta de a se antrena in jocuri mai aspre cu micii catei, provocandu-i sa se lupte si permitandu-le sa muste usor in joaca lor. Initial, acest „joc dur” pare amuzant si toata lumea este incantata de spiritul combativ dovedit de micul catel luptator. Dar rezultanta unui astfel de comportament este formarea unui caine Bichon adult cu un comportament „huliganic” care va deveni iute suparator si blamat de cei din jur. Cand sunt mici, ei pot confunda asprimea comportamentului cu afectiunea si vor ramane marcati de aceasta interpretare, oferind dovezi de afectiune cu muscaturi si angajarea de lupte. Consistent si cu fermitate stopati tendintele de a interactiona prea aspru ale micului caine, invatati copiii sa interpreteze corect actul de socializare si educatie canina si veti obtine un companion minunat. Veti avea la maturitate un caine Bichon bine educat care va va face sa va simtiti mandri in orice imprejurare!

POZE Caini Bichon Maltez - 1


POZE Caini Bichon Maltez - 2


poze caini de rasa Bichon Maltez

Filmulete cu caini Bichon Maltez


Filme video cu caini Bichon Maltez

Nume de caini Bichon Maltez


Articole pe aceeasi tema:
Bichon Maltez - Rase de caini
Hrana cainelui Bichon
Caini Bichon - afectiuni specifice rasei
Cum convingem un Bichon Maltez sa mearga la „TOALETA"
Bichon Frisé - Caini de rasa - Colonistul jucaus


ViewsDaca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Bichon - educarea cainelui prin dresaj

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO