Hrana cainelui Bichon

Posted by bianca On sâmbătă, 8 mai 2010 1 comments


Views





hrana caine bichonProteinele reprezinta un element important atunci cand vorbim despre alimentatie sanatoasa in cazul unui catel Bichon, dar nu sunt singurele componente esentiale in procesul de crestere. O dieta recomandata pentru cainii acestei rase la categoriile mici de varsta trebuie sa contina cel putin 20 de procente proteine, dar pe langa acestea, cateii au nevoie de grasimi.


Grasimile contin caloriile necesare arderilor care au loc in organismul unui Bichon catel si aceste procese de ardere, bine alimentate, il vor tine in forma. Grasimile, de asemenea, contribuie la o piele sanatoasa si contribuie la cresterea rezistentei organismului micului catel in fata atacurilor diferitelor boli. Alimentele asigurate catelului trebuie sa contina grasimi animale intr-o medie de 10 procente.


poze caini bichon friseIn ansamblul numit „alimentatie echilibrata” si carbohidratii inclusi in alimentele oferite Bichonului asigura enegie si volum corporal, tinand cont de faptul ca ne referim la un animal in crestere. Cartofii (in cantitati moderate), orezul chiar si pastele fainoase reprezinta surse bune de carbohidrati atunci cand sunt incluse in alimentatie. Doar sa fiti atenti ca aceste alimente sa fie bine preparate (gatite) intrucat un catel tanar nu are resursele digestive necesare sa proceseze ingredientele crude. Orice alimente oferite unui catel Bichon trebuie sa fie usor de digerat si sa contina acele vitamine si minerale importante pentru crestere, cu accent pe calciu si fosfor. Acestea din urma sunt extrem de importante pentru buna dezvoltare a oaselor micului catel. Nu scapati din vedere faptul ca rasa Bichon ofera exemplare jucause, dinamice si extrem de mobile, cu mare chef de joaca si disponibilitate la miscari rapide, unele cu tenta acrobatica (cainii Bichon, indiferent de varietatea de care vorbim – Bichon Maltez, Bichon Frise, Bichon Havanez, Bichon Bolognez, Coton de Tulear – au o solida traditie in arena circului). Proportiile in care este bine sa se regaseasca in alimentatia cainelui Bichon calciul si fosforul trebuie sa respecte anumite limite, o buna relatie cu medicul veterianar ajutandu-va mult in acest sens. Fiti foarte atenti, prezenta in cantitati insuficiente a calciului in alimentatia puiului de Bichon poate cauza diformitati (in general la oasele picioarelor) sau rahitism. In egala masura excesul de calciu cauzeaza probleme unui Bichon ajuns la varsta adulta, generand, la fel, afectiuni ale sistemului osos, dentitiei, unghiilor.

Cainele-Nostru pe Facebook

poze bicon friseFara a incerca sa sugeram o maniera exclusiva de alegere a sistemului de alimentatie, hrana de caini industriala versus hrana de caini preparata in casa, dorim sa atragem atentia proprietarilor de Bichon asupra unui aspect legat de coloritul blanitei. Tinand cont ca cel putin 4 varietati au, in mod standard, culoarea alb curat (Bichon Maltez, Bichon Frise, Bichon Bolognez si Coton de Tulear), orice proprietar va fi dezamagit sa constate cum, in timp, blanita imaculata a frumosului sau animal capata tente maroniu/crem/roscat, mai ales in zona capului. Aceste schimbari in coloritul blanii la Bichon sunt consecinte ale diferitelor componente din alimentatie. Si aceasta se intampla cel mai des atunci cand alegeti varianta alimetatie industriala, bazand dieta Bichonului vostru pe alimente din conserve. Pe multe conserve continand hrana de caini veti citi inscriptia „Rich red beef” – „Bogata in carne rosie, de vita” iar culoarea aceasta este bine evidentiata de continutul conservei. Este bine sa stiti ca rosul viu al produsului din conserva este acolo pentru a va atrage, deci din considerente de marketing. Cel mai des culoarea este obtinuta prin adaos de vopsea alimentara. In acest caz, aceste produse chimice, in urma procesului de digestie, vor ajunge sa coloreze firele de par ale blanitei. Faceti urmatorul test simplu: puneti continutul unei conserve pe o bucata de carpa absorbanta (un prosop mai vechi) si lasati-o acolo pentru o jumatate de ora. Daca, dupa acest interval de timp, carpa s-a impregnat de culoarea dominanta a alimentului, fiti siguri ca va aparea si in blana micului Bichon in curand.

POZE Caini Bichon Maltez - 1


POZE Caini Bichon Maltez - 2


poze caini de rasa Bichon Maltez

Filmulete cu caini Bichon Maltez


Filme video cu caini Bichon Maltez

Nume de caini Bichon Maltez


Articole pe aceeasi tema:
Bichon Maltez - Rase de caini
Caini Bichon - afectiuni specifice rasei
Bichon - educarea cainelui prin dresaj
Cum convingem un Bichon Maltez sa mearga la „TOALETA"
Bichon Frisé - Caini de rasa - Colonistul jucaus


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

1 comments to Hrana cainelui Bichon

  1. says:

    Anonim am si eu un caine si il cheama davon sieste frumos

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO