Caini de vanatoare

Posted by bianca On luni, 29 martie 2010 0 comments


Views





pointer

Pointer - este cel mai bun caine de aret pentru vanatul mic cu pene. In majoritatea cazurilor au culoarea alba, cu pete negre sau castanii. Este un animal suplu, vioi, cu par scurt, de talie 50-60 cm. Descopera cu precizie locul unde se ascunde vanatul si exclude posibilitatea sa-l sperie pe acesta.



setter englez



Setter - talia 50-60 cm, corp acoperit cu par lung matasos, alb cu pete negre sau portocalii (englezesc), sau rosu (irlandez) si negru (seterul gordon).




brac


Brac - caine robust, talie 60-70 cm, blana maro-castaniu uni sau tigrata; cu rezistenta mare la efort, caldura sau frig. Sunt buni scotocitori si aducatori, cu un atasament deosebit fata de stapan.




griffon


Grifon - bun cautator, rezistent si in camp si in balta, talie 60-70 cm, par lung cu aspect de lana de culoare cenusie.






poodel pointer

Pudel Pointer - rezultatul incrucisarii bracului cu pointerul, are aptitudini multiple, miros fin si aret ferm, intra cu placere in apa si este foarte agresiv fata de rapitoare, este docil, usor de dresat si ascuta de stapan.





cocker spaniel

Cocker - Spaniel - talie mica, par lung si matasos ondulat, colorat alb - negru, auriu; intra in apa, este agresiv fata de rapitoare dar si atasati de stapan, poate deveni si caine de apartament.





airedale
Airedale Terrier - talie mijlocie, 55-65 cm, robust cu membre robuste, par semilung, des si sarmos. Are culoarea castaniu deschis-galbuie, temperament vioi, mobilitate mare, rezistenta la munca si intemperii, manifesta agresivitate fata de rapitoare, indeosebi mistret si urs.





fox terrier
Fox Terrier - talie mica, bun hartuitor de suprafata, dar si de vizuina; are fie par scurt, fie par sarmos;este curajos si agresiv. Culoarea de baza este alba cu pete castanii-galbui sau negre; temperament vioi, mobilitate deosebit de mare, deosebit de agresiv.





jagdterrier
Jagd Terrier - mai inalt ca Fox Terrierul, cap alungit, bot drept potrivit de lung si ascutit, parul semilung si des de culoare neagra cu semne galbene sau ruginii; are mare agresivitate fata de rapitoare, multa pasiune pentru hartuirea vanatului, in urmarirea si gasirea vanatului ranit, este un bun pazitor si aparator al stapanului.




basset
Basset - nu se confunda cu nicio alta rasa, este folosit mai ales drept caine de apartament, talie mica, torace dezvoltat, picioare scurte si puternice, cele anterioare intoarse in afara (strambe); i se mai spune si sorecar datorita pasiunii pentru prinderea soarecilor si sobolanilor, este foarte bun la lucrul in vizuina, dar si la urmarire pe urma de sange.




limier

Limierul - rasa foarte veche specializata in urmarirea vanatului mare, ranit, perseverent in cautare datorita nasului cu simt deosebit de fin; culoare rosie-bruna, cenusie-bruna, talia 45-55 cm, lungimea corpului depasind cu mult talia, cap dreptunghiular, par scurt si aspru.


copoi ardelenesc Copoi ardelenesc - foarte bun vanator, viguros, voinic, curajos, ascultator, cu simt de orientare in teren excelent. Este folosit la vanatoarea mistretilor, cerbilor si vulpilor. Are cap lung si craniu putin bombat, urechile atarna fara falduri, cu marginile rotunjite, coada atarna in jos, cu varful curbat, care la vanatoare este ridicata si sucita deasupra spatelui. Culoarea parului: fond negru, cu pata alba-galbuie pe frunte, piept, picioare si varful cozii, inaltime 50-60 cm, greutate 30-35 kg.

POZE cu Caini de Rasa

poze caini de rasa


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Caini de vanatoare

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO