Dresajul Ciobanescului German - Sugestii si ponturi utile

Posted by bianca On sâmbătă, 8 mai 2010 2 comments


Views





poza caine ciobanesc germanAtributele principale ale rasei Ciobanesc German sunt nevoia de disciplina, necesitatea integrarii intr-un sistem controlat si bine etapizat, placerea de a dovedi eficienta si siguranta ca lucrurile sunt sub controlul liderului.





Daca aveti un catelus sau un exemplar tanar de caine Ciobanesc German caruia doriti sa-i impuneti cateva elemente de disciplina trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte care vor certifica bunul vostru comportament in relatia cu prietenul vostru, cainele. Cheia lucrului de dresaj cu un Ciobanesc German este ca acest caine, prin instinct, cauta sa se plaseze intr-o relatie de control. Deci cauta si accepta modelele clare, cu reguli pe care doreste sa le inteleaga si sa le urmeze. Cel mai important aspect este acela ca trebuie sa stabiliti cu certitudine cine este stapanul, si asta cat mai devreme posibil. Facand asta, cainele se va supune comenzilor voastre si lucrul in echipa va fi mult mai usor.

Iata cateva ponturi utile in munca de dresaj a cainelui din rasa Ciobanesc German:

1. Alcatuiti-va un program de lucru si respectati-l. O mare greseala a detinatorilor acestor caini este ca, din admiratie pentru calitatile lor native, nu desfasoara o munca destul de consistenta de dresaj. Nu uitati ca un caine are memoria destul de scurta, mai ales in primii ani de viata si este crucial ca inca de la inceput sa ii inoculati, prin perseverenta si regularitate, cateva reguli esentiale de comportament. Deci, stabiliti clar un orar de lucru cat de dens va permiteti si tineti-va de el!

2. Nu fiti dezamagit de eventualul raspuns slab al cainelui vostru Ciobanesc German la elementele de dresaj. Inconsistenta initiala este reprezentativa pentru aceasta rasa de caini. Ciobanescul German va fi in mod voit mai putin receptiv la inceput incercand sa va testeze limitele. In etapa initiala aveti nevoie de nervi tari si sa acceptati unele secvente regresive in raspunsul cainelui.

poze caini ciobanesc3. Stabiliti superioritatea voastra asupra cainelui. Asta nu inseamna ca este recomandat sa-l tratati dur sau opresiv, ci doar sa-i aratati cine-i seful in relatia voastra. Impuneti disciplina de fiecare data cand ignora o regula impusa, oprindu-l de la continuarea unei activitati pe care o initiaza, refuzandu-i mangaierea sau recompensa, certandu-l din voce si obligandu-l sa repete miscarea/comanda deficitara iar si iar. Ciobanescu German are un puternic instinct de a respecta si urma cainele Alfa, deci nu va ganditi ca-l veti intrista insistand sa va urmeze comenzile, chiar si repetate de multe ori.

4. Nu loviti cainele Ciobanesc German si nu folositi forme de corectie violente sub nici o forma in procesul de dresaj. Disciplina cu tenta fizica nu are rezultate in cazul Ciobanescului German. Cea mai buna apropiere de pragul impunerii este prin folosirea vocii. Tonalitatile mai joase, ferme, cu forta si privirea intensa asupra „infractorului” au succes. Mai ales cand tonul obisnuit de interactiune cu el este unul destins si prietenesc. In afara dresajului fiti relaxat si afectuos cu cainele, astfel el va face usor diferenta realizand cand sunteti suparat ori concentrat. Ciobanescul German este foarte sensibil la sunete si mai ales la cele ale vocii umane, are o foarte buna capacitate de a aprecia starea de spirit a omului dupa sunetul vocii sale.

5. Antrenati-va cainele Ciobanesc German sugerandu-i ca este foarte bine pentru el sa va multumeasca prin ceea ce face. Faceti asta recompensandu-l imediat ce a facut ceva care va face placere si va implineste asteptarile. Nu folositi neaparat numai recompense fizice (mici bucatele de hrana: biscuiti, carne uscata etc.) ci combinati-le cu recompense vocale (laude spuse cu voce afectuoasa si mangaieri scurte).

Cainele-Nostru pe Facebook

6. Stabiliti-va cateva cuvinte clare pentru comenzile pe care doriti sa le impuneti cainelui. Nu trebuie sa fie neaparat cuvinte incluse in vreun manual de instructaj/dresaj canin, ci cuvintele pe care le preferati si care va sunt la indemana. Dar: in primul rand fiti atent ca aceste cuvinte sa nu se regaseasca cu frecventa prea mare in limbajul vostru uzual, pentru ca, auzindu-le in alt context, cainele va deveni confuz; nu le schimbati dupa inspiratia de moment – eficacitatea este maxima cand cainele Ciobanesc German se va raporta mereu doar la aceleasi expresii si va sti exact ce are de facut.

7. Odata ce ati dat o comanda insistati ca ea sa fie pusa in aplicare, nu acceptati ca ea sa fie ignorata de Ciobanescul German. Supunerea este esentiala si mesajul catre caine este acela ca el nu poate depasi momentul fara a executa comanda primita. Chiar daca se vor impune o serie lunga de repetari si insistente care, in final, va vor da o stare de iritare nu renuntati sa recompensati cainele atunci cand, in sfarsit, raspunde comenzii. Renuntand la o comanda care este ignorata de caine, chiar daca ea a fost executata bine candva, transmiteti partenerului vostru canin mesajul ca, in viitor, din cand in cand, comanda aceea poate fi ignorata fara consecinte si ca poate fi executata in functie de dispozitia de moment.

poza ciobanesti8. Fiti atent sa introduceti in anturajul cainelui Ciobanesc German si alti caini inca din primele luni de viata. Ii veti facilita astfel socializari utile cu habitatul in care va creste. Altfel, va deveni prea protectiv si va manifesta agresivitate si alerta in preajma altor caini. Organizati-va sedintele de dresaj intr-un parc, de exemplu, unde, la finalul exercitiilor poate interactiona si socializa cu alti caini.

Deci: nu fiti ezitant sau prea permisiv cu tanarul vostru caine Ciobanesc German, fiti insistent, sobru in etalarea emotiilor, hotarat si aspru la nevoie. Etalati constanta in folosirea cuvintelor si in etalarea emotiilor si insistati pe supunere. Aceasta rasa de caini este una germana cu statut de prototip, deci multe din trasaturile rasei reflecta modul german de a face lucurile: disciplina, constanta, eficienta, sobrietate.

POZE Caini Ciobanesc German

poze caini ciobanesc german caine lup

Filmulete cu caini Ciobanesc German


Filme video cu caini Ciobanesc German

Nume de caini Ciobanesc German



Articole pe aceeasi tema:

Ciobanesc German – Caine de paza
Cainele Ciobanesc German - standardul rasei
Alimentatie caini - rasa Ciobanesc German
Alimentatia corecta pentru cainele Ciobanesc German
Vi se potriveste un caine Ciobanesc German ?
Cum alegem catelul din rasa Ciobanesc German?
Puiul de Ciobanesc German in noua casa. Prima noapte
Cum sa aranjezi casa pentru un catel de Ciobanesc German?
Intretinerea blanii la cainele Ciobanesc German
Cum ne comportam cu un caine Ciobanesc German timid?


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

2 comments to Dresajul Ciobanescului German - Sugestii si ponturi utile

  1. says:

    Hobby Zoo excelente sfaturi, felicitari!

  1. says:

    Anonim tareeee


    mai am o catelusa pe nume liza si chiar azi amincercat pasul 1 aport

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO