Ciobanesc German – Caine de paza

Posted by bianca On vineri, 30 aprilie 2010 0 comments


Views





Greutatea: 27-43 kg

Ciobanescul German este un caine atlet, cu corp perfect armonios, de marime putin superioara celei mijlocii, usor alungit, robust, cu musculatura foarte bine dezvoltata, cu osatura puternica, cu spatele scurt, drept si rigid, cu gatul puternic si musculos. Capul este proportionat, usor alungit si uscat, fruntea foarte putin bombata, destul de larga, craniul putin mai lat intre urechi. Botul in forma de pana este proportional cu craniul. Dantura este foarte puternica, incisiva, inchizandu-se in foarfeca. Ochii de marime mijlocie, migdalati, usor oblici, de culoare mai inchisa decat culoarea parului, au o expresie vioaie si inteligenta. Urechile de marime mijlocie, mai late la radacina, cu insertie inalta, terminate in varf ascutit, sunt purtate drept in sus (puii si tineretulpoza caine ciobanesc german negru pana la 4 - 6 luni poarta urechile atarnate). Trunchiul este lung, cu greabănul uşor evidenţiat, cu spatele şi şalele relativ drepte, dar oblice antero-posterior, coastele bine arcuite, lungi şi oblice, flancurile scurte. Crupa este lungă, uşor oblică, bine îmbrăcată în musculatură. Membrele sunt drepte, paralele, cu osatura puternică, proporţionale cu dezvoltarea corpului. Chişiţa trebuie să fie de lungime medie, puternică şi mobilă. Mobilitea chişiţei este extrem de importantă la acestă rasă, deoarece contribuie la elasticitata şi rezistenţa în alergare. Coada stufoasa, compacta, cu par des, lunga pana la jaret, in forma de sabie putin arcuita este purtata in jos, niciodata pe spate.Ciobănescul German este răspândit la ora actuală aproape în întreaga lume fiind preponderent utilizat pentru pază şi protecţie dar şi pentru alte activităţi având în vedere calităţile pe care le are. Este un caine cu personalitate fizică şi psihică bine conturate. Blana este dublu statificata, iar părul la această rasă poate fi lung, scurt, sau mijlociu şi aspru, ducand la cele trei varietati acceptate. Culoarea blanii este extrem de variată, fiind acceptată o gamă largă de nuanţe şi culori, dintre ele: culoarea neagră sau neagră cu desen carcteristic, nuanţe maronii, roşcate, galben, gri-fier, cenuşiu, lupie sau chiar albă.

Temperament si comportament specifice rasei Ciobanesc German

poze imagini caine ciobanesc lupCu toata robustetea sa, cainele Ciobanescul German are o infatisare eleganta, impunatoare si atragatoare, cu mers intins, spornic, de trapas. Este puternic, rezistent, vioi, cu un foarte bun simt olfactiv, cu nervi solizi, intotdeauna gata de lupta. Caracter ferm, e foarte ager si foarte vigilent, deosebit de curajos, incoruptibil, devotat. Creaza o imagine armonioasa de noblete si forta naturala care inspira respect. Trateaza cu indiferenta animalele si oamenii straini atata timp cat acestia nu prezinta semne de agresivitate. Se adapteaza cu usurinta oricarei situatii neprevazute, datorita firii sale responsabile si independente. Se dreseaza usor. Este un colaborator activ si inteligent al omului, indeplinind, gratie instruirii, sarcina fixata de acesta. Cu o mare usurinta de adaptare la orice situatie, cu un simt inascut al datoriei, este gata sa faca orice cu cea mai mare placere si bucurie. Reprezentantul numarul 1 al raselor utilitare, Ciobanescul German este cel mai bun caine de paza si aparare, de ocrotire si insotire, fiind folosit in politie, in armata, paznic la granita, paznic al turmelor de vite, al locuintelor si fermelor, al vietii si avutului omului. Bun conducator al persoanelor cu dizabilitati sau nevoi speciale, este si un foarte bun insotitor, folosit in munti la salvarea oamenilor ingropati sub avalanse, la gasirea si salvarea oamenilor ingropati sub daramaturile cutremurelor, sau din locuintele incendiate, la descoperirea drogurilor sau al gazelor scapate din conducte. Cainele Ciobansc German se recomanda persoanelor care au suficient timp pentru a-l dresa si a derula diferite exercitii cu acesta, in mod periodic. Nu necesita conditii speciale de viata, fiind rezistent la intemperii. Este prietenul viteaz si fidel al tuturor copiilor din lume.

Cainele-Nostru pe Facebook

Despre dresaj

Dresajul cainelui Ciobanesc German trebuie inceput de timpuriu. Cainii needucati au tendinta de a fi greu de strunit si controlat, ba chiar pot deveni o pacoste. Este mare pacat sa fie ignorata capacitatea deosebita pentru invatare a acestui caine si disponibilitatea lui pentru exercitii. Intrucat sunt inteligenti si doritori de a invata, cainii din rasa Ciobanesc German pot fi educati sa indeplineasca diferite sarcini. Ei efectueaza servicii de paza si protectie, activitati in cadrul serviciului de politie, operatiuni de urmarire, cautare si salvare, asigurand la fel de bine si asistenta persoanelor cu diferite handicapuri. Initial, antrenati ca si caini ciobanesti pentru paza si protectia turmelor de animale, rasa este utilizata, inca, in acest scop in unele regiuni.

Ingrijire si sensibilitate la boli

poza caine lup ciobanesc germanDesi Ciobanescul german este o rasa robusta, el este predispus unei varietati de boli. Dintre aceste se cuvin amintite: torsiunea (dilatatia) gastrica (asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia); displazia de sold (malformatie a articulatiei coxofemurale a cainelui ce are ca rezultat durerea, schiopatura si artrita consecutiva); epilepsia (se dezvolta intre varsta de 2-5 ani); mielopatia (boala degenerativa, progresiva a maduvei spinarii care, incetul cu incetul, determina slabiciune si, in cele din urma, imposibilitatea utilizarii membrelor posterioare ale cainelui); diabetul. In plus, cainele Ciobanesc German prezinta o incidenta crescuta a alergiilor, infectiilor auriculare (ale urechilor) si a cancerului malign, cum ar fi hemangiosarcomul.

Nume de origine germana, folosite in cazul cainilor din rasa Ciobanesc German:

Masculine: Arnold (cu sensul de Puternic); Bertram (cu sensul de Istet); Dieter (cu sensul de Conducator); Gilbert (cu sensul de Angajament); Helmuth (cu sensul de Curajos); Merill (cu sensul de Faimos).

Feminine: Alberta (cu sensul de Nobila); Amara (cu sensul de Nemuritoare); Edwina (cu sensul de Prieten Bogat); Gerda (cu sensul de Protectie); Jarvinia (cu sensul de Isteata); Marlene (cu sensul de Copil al Luminii); Viveka (cu sensul de Micuta Doamna).

POZE Caini Ciobanesc German

poze caini ciobanesc german caine lup

Filmulete cu caini Ciobanesc German


Filme video cu caini Ciobanesc German

Nume de caini Ciobanesc German



Articole pe aceeasi tema:

Cainele Ciobanesc German - standardul rasei
Alimentatie caini - rasa Ciobanesc German
Alimentatia corecta pentru cainele Ciobanesc German
Vi se potriveste un caine Ciobanesc German ?
Cum alegem catelul din rasa Ciobanesc German?
Puiul de Ciobanesc German in noua casa. Prima noapte
Cum sa aranjezi casa pentru un catel de Ciobanesc German?
Intretinerea blanii la cainele Ciobanesc German
Cum ne comportam cu un caine Ciobanesc German timid?
Dresajul Ciobanescului German - Sugestii si ponturi utile

Celebritatile si cainele Ciobanesc German:

Will Smith si Abby, parteneri in pelicula I Am A Legend, dupa ceremonia imprimarii urmei piciorului pe Celebrity Boulevard de la Hollywood
imagini ciobanesc german


Camilla, ducesa de Cornwall, in vizita la un centru de dresaj pentru Ciobanescul German
poza pui de rasa ciobanesc german


Actorul Jake Gyllenhaal & Atticus
poze ciobanesti germani


Alte celebritati care au detinut/detin caini din rasa Ciobanesc German: cantaretii Shania Twain si Mark Anthony, artista Jennifer Lopez, actritele Jodie Foster si Jennifer Aniston


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Ciobanesc German – Caine de paza

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO