Rottweiler – Caine de paza traditional

Posted by bianca On duminică, 2 mai 2010 0 comments


Views





poze caini RottweilerOdata ce devine membru al familiei, cainele din rasa Rottweiler da dovada de devotament si poate fi un prieten bun al copiilor si al animalelor domestice, insa este o iluzie sa credeti ca acest caine de paza poate ajunge in acest rol fara educatie, disciplina si un dresaj corespunzator. Cu toate acestea, cine iubeste rasa de caini Rottweiler si este dispus sa faca acesti pasi importanti va fi fericitul proprietar al unui caine deosebit, cu frumoase calitati.

Scurta istorie a rasei

Referitor la populara rasa de caini Rottweiler din zilele noastre expertii cred ca are la origine cainii pastori ai romanilor, cel mai probabil Mastiff-ul italian. Pe masura ce neobositele legiuni ale imperiului ii extindeau dominatia de-a lungul intregii Europe, precursorii cainilor din rasa Rottweiler le-au stat alaturi indeplinid rolul de paznici vigilenti ai turmelor de animale si a bunurilor. Cel mai probabil in jurul anului 75 i.e.n., trupele romane au luat contact cu puternicii luptatori ai triburilor germanice care se instalasera la nord de Alpi, pe cursul inferior al Rinului. Una din primele tabere militare intarite care, ulterior, a evoluat intr-o colonie, s-a numit Rottweil (in limba protogermana „tigla rosie”, element de constructie predominant la cladirile ridicate de romani). De la numele acestei prime asezari romane in care, pe langa colonisti s-au stabilit si vigilentii lor caini si-a mostenit numele rasa Rottweiler. De-a lungul secolelor, cainele Rottweiler a contribuit cu loialitate si curaj la dezvoltarea civilizatiilor romane si germanice. Practic, aproape distrusa in jurul anii 1800, rasa a revenit la inceputul secolului al XX-lea, datorita eforturilor sustinute ale unor crescatori entuziasti din Stuttgart. Rottweiler-ul este incadrat in clasa cainilor utilitari si a fost prima data inregistrat de catre American Kennel Club in 1931. Astazi Rottweiler-ul este o rasa foarte apreciata in Statele Unite, unde crescatorii au dezvoltat un standard usor diferit fata de cel clasic, german, imbunatatind talia rasei.

Descrierea si intretinerea rasei

Durata de viaţă: 11-13 ani
Grupa: Working
Culoare: de baza – negru cu pete brun roscate
Varietati: standardul german & standardul american - (neoficial)
Talia: medie/ mare
Năpârlire: moderată
Înălţime: 56-68 cm
Greutatea: 35-60 kg

poze rasa caini rottweillerRottweiler-ul este un caine de talie medie, de culoare neagra cu pete ruginii pe obraji si bot, labe si membre. Exista si o varietate de Rottweiler rosie (roscata) cu pete maron. Blana sa, monostratificata, este formata din fire de par de lungime medie, drepte si destul de aspre. Capul cainelui este lat cu un bot rotunjit, bine dezvoltat si urechi triunghiulare, lasate. Nasul este mare si negru. Ochii sunt de culoare inchisa, cu o expresie de loialitate si bunavointa. Buzele sunt negre, iar mucoasa lor este pigmentata. Corpul acestui caine este masiv si puternic, musculos si atletic. Rottweiler-ul poseda o forta considerabila si prezinta un piept adanc si lat. Coada este taiata (scurtata in lungime) ramanand una sau doua vertebre coccigiene (piese osoase ale coloanei vertebrale). Rottweiler-ii sunt adesea nascuti cu pinteni la nivelul membrelor posterioare, care sunt amputati, de regula, o data cu coada. Se sustine ca ar exista doua tipuri de caini Rottweiler: Rottweiler-ul german se pare ca este mai scund, mai indesat si are un cap mai mare si mai butucanos si Rottweiler-ul american care este mai inalt, cu picioarele mai lungi si cu capul mai putin butucanos. In orice caz, sunt crescatori care fac selectii urmarind standardul german, care este in afara celui recunoscut de AKC, in timp ce altii fac selectii urmarind standardul american, acceptat de AKC. Rottweiler-ul se recomanda sa fie periat de doua ori pe saptamana, folosindu-se o perie cu peri. Imbaiati-l numai cand este absolut necesar. Rottweiler-ul este un caine ce naparleste sezonier si nu excesiv. Rottweiler-ul este un caine ce necesita un volum suficient de mare de miscare. Alergatul in spatiile deschise (paduri sau campurile neimprejmuite) ii vor face foarte fericiti, neavand nici o intentie de a se departa prea mult de stapan. Inotul si alergatul pe langa bicicleta sunt activitati perfecte pentru consumarea energiei acestui caine „sportiv” din nastere. Rottweiler-ul se va bucura intotdeauna sa recupereze mingea pe care i-o veti arunca. Catelele de Rottweiler sunt foarte prolifice, nascand in mod frecvent pana la 12 catei.

Cainele-Nostru pe Facebook

Temperament si comportament specifice

Rottweilerul se trage din stramosi care erau caini de turma, de paza si de aparare. Traind alaturi de oameni, el a ajuns la un ridicat grad de inteligenta, dobandind totodata un temperament prietenos, ceea ce a contribuit la cresterea popularitatii sale. Caracterul si comportamentul Rottweilerului ii permit sa se adapteze, in orice imprejurari, vietii in familie. Caine puternic, ce poate indeplini aproape orice sarcina, el nu va va dezamagi niciodata. Tinand cont de talia cainelui, care implica necesitati nutritionale crescute, pentru detinerea acestei rase sunt necesare atat un spatiu extins, cat si o situatie materiala adecvata. Rottweiler-ul este un caine cu o personalitate puternica. Este calm, usor de dresat si educat, curajos si devotat proprietarului si familiei sale. Este un caine extrem de protector, aparandu-si familia cu inversunare. Sunt luptatori puternici, care par a fi imuni la durere. Sobru, ponderat, loial, sigur pe sine, Rottweiler-ul necesita stapani care il pot domina si manipula. Dresaj ferm si meticulos este esential pentru acest caine, altfel puteti sfarsi prin a avea un caine extrem de puternic, independent si peste masura de agresiv. Este un caine de paza nativ, cu un caracter bland si usor de cizelat. Sunt foarte inteligenti si si-au dovedit abilitatile in cadrul institutiilor politienesti, militare sau vamale de-a lungul multor secole. Acest caine necesita multa companie si timp pentru socializare pentru a avea cu adevarat un exemplar reusit. Prietenii si rudele familiei sunt, in general, primiti cu entuziasm. Strainii nu pot trece mai departe de trotuar. Latratul este adesea rezervat pentru intrusii nedoriti. Rottweiler-ul este un caine de companie ce se preteaza pentru persoanele care isi doresc un prieten loial si un paznic credincios. Adesea vazuti ca o amenintare de catre Rottweiler-i, strainii pot fi intampinati cu o reactie agresiva. Acest caine nu prea este indicat familiilor cu copii mici datorita fortei si posibilei intolerante fata de poznele copiilor. Rottweiler-ul se bucura sa fie singurul caine al familiei. Poate fi agresiv cu alti caini, motiv pentru care trebuie tinuti in lesa in spatiile publice. Cand un caine Rottweiler este complet educat si dresat, va fi un bun tovaras de joaca pentru copii. Va accepta pisicile si alte animalute de casa atata timp cat a avut o experienta pozitiva cu acestea in timpul copilariei. Acest caine va reactiona destul de bine si la restrictiile impuse de viata intr-un apartament, dar miscarea zilnica este necesara.

Despre dresaj

Dresajul si ingrijirea corespunzatoare a Rottweiler-ului il pot face un caine de companie excelent. Rottweiler-ul este o rasa de caini foarte puternica cu instincte protectoare native. Desi uneori rautacios datorita unei educatii inadecvate si mergand pana la agresiune, dresajul si ingrijirea potrivite a Rottweiler-ului il pot face un companion excelent. Dresajul pote fi unul uşor dacă este făcut de cineva cu experienţă, Rottweilerul poate uneori să încerce să preia conducerea. Talente: luarea urmei (copoi), caine ciobanesc, de paza si de protectie, politist si caraus.

Ingrijire si sensibilitate la boli

poze caini paza rottweilerBoli frecvente sunt: displazia de şold şi de cot (dacă nu sunt controlate montele), torsiune stomacală, demodecie, precum şi probleme cu ficatul. Se intampla cu o frecventa mai mare decat la alte rase de caini sa apara probleme cu calciul (probleme de asimilare a calciului). Este o rasa predispusa la contractarea diabetului care se manifesta prin pierderea in greutate, foame si sete frecvente. Unii caini Rottweiler sforaie in timp ce dorm si, ocazional, ca urmare, tusesc. Aceasta nu implica o problema de sanatate pentru caine. Totusi, daca tusitul este un fenomen frecvent, in special, in timp ce cainele vostru Rottweiler doarme, acesta poate fi un indiciu al prezentei unei afectiuni cardiace sau pulmonare.

Nume traditionale pentru cainii din rasa Rottweiler:

Masculine – Megabyte, Tiger, Rodrigo, Domingo (hispanic - cu sensul de Nascut Duminica), Doran (cu sensul de Strain), Frisco (american - cu sensul de Nesupus, Liber), Roussel, Bardarik (scandinav - cu sensul de Toporul Dreptatii), Orvyn (scandinav - cu sensul de Prieten Brav), Jamarcus (persan - cu sensul de Luptatorul Sensibil).

Feminine – Roderica, Nadhima (hindus - cu sensul de Fericire), Kamila (arab - cu sensul de Perfect), Galila, Danita, Karly, Serafine (cu sensul de Vapaie), Tahirah (persan - cu sensul de Neprihanita), Sasha.

POZE cu Caini Rottweiler


poze caini de rasa Rottweiler

Filmulete video cu caini Rottweiler


Filme video cu caini Rottweiler

Nume de caini Rottweiler


Articole pe aceeasi tema:
Rottweiler – Hrana corecta
Rottweiler – Ingrijire si convietuire
Rottweiler – Sanatatea, un capitol cu probleme
Rottweiler – Dresaj dincolo de aparente


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Rottweiler – Caine de paza traditional

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO