Rottweiler – Hrana corecta

Posted by bianca On sâmbătă, 2 aprilie 2011 0 comments


Views





poza caine rottweiler la ora mesei Aveti un caine rasa Rottweiler… Veti afla lesne ca il puteti mentine sanatos asigurandu-i o dieta care reflecta un bun echilibru al proteinelor, grasimilor, carbohidratilor, mineralelor si vitaminelor. Cand aportul oricarei componente este scazut pentru o perioada de timp mai lunga, invariabil vor aparea probleme de sanatate, dintre cele mai variate si mai neplacute.



In standardul rasei este prevazut ca pana la varsta de 10-12 luni un catel va primi 4-5 mese pe zi. Cand ajunge caine adult, 1-2 mese pe zi sunt suficiente. Rutina este importanta, iar momentele cele mai recomandate sunt: micul dejun si cina familiei. Voi decideti.

poza caine rottweiler catel manjitSchimbarea formulei de hrana de la nivelul junior la adult se va face gradual, iar punctul de start cel mai indicat este momentul in care puiul atinge aproximativ 90 % din greutatea standard a unui caine adult (in functie de sex, bineinteles, caci exista diferente). Trecerea la noua formula este bine sa se faca destul de lent, pe durata a 7-10 zile, pentru a permite sistemului digestiv al cainelui vostru Rottweiler sa se adapteze fara probleme. O dieta buna pentru aceasta rasa este aceea care se centreaza pe ingrediente precum carnea, pestele, laptele, legumele si cerealele, fiecare dintre acestea contribuind semnificativ la sanatatea animalului. Interesant la aceasta rasa este faptul ca numerosi specialisti sustin cu destula convingere ca, in ciuda oricaror prejudecati, cainii din rasa Rottweiler pot fi obisnuiti cu un meniu exclusiv vegetarian, fara ca astfel starea lor de generala de sanatate sa fie afectata. Foarte atrasi de gustul carnii, oaselor si sangelui, ca orice caine, in fond, totusi Rottweiler se pot obisnui cu absenta acestora, cu conditia ca proteinele si celelalte elemente nutritive sa respecte echilibrul necesar.
Daca doriti sa mentineti carnea in meniu, trebuie sa stiti ca Rottweiler este un avid consumator de carne, si acest ingredient se recomanda sa fie servit mai degraba in forma sa cruda decat preparata (prin fierbere sau prajire). Dar nu renuntati la prepararea termica a carnii daca nu sunteti sigur de calitatea acesteia.

poza caine rottweiler cu batai de cap legate de dieta

Cainele-Nostru pe Facebook

Doar carnea de calitate superioara, recomandata in special consumului uman este indicat a fi servita in stare cruda, altfel apare riscul contaminarii.
Ratia standard recomandata pentru un caine de rasa Rottweiler cu nivel de activitate mediu/ridicat include carne si cereale in proportii egale, diferite legume in aport mai mic si contributii complementare ca paine, unt, ulei, sare.
Semnele care va confirma justetea si echilibrul dietei asigurate cainelui vostru Rottweiler sunt clare si foarte vizibile: cainele isi mentine o greutate constanta, este activ si afiseaza o blana lucioasa si deasa.

poza caine rottweiler dispus sa renunte la vegetarianism
Trebuie sa stiti ca acest caine puternic, impunator si de multe ori intimidant devine foarte bolnavicios atunci cand nu beneficiaza de hrana corecta, pentru ca, dincolo de aparente, are un sistem imunitar slab.
Oricat de multe sfaturi ati primi, sa stiti ca nu exista „formula perfecta” sau combinatia nutritiva infailibila in privinta anumitor ingrediente. Atata timp cat hrana include echilibrul dintre principalele elemente nutritive de care am vorbit, este gustoasa si bine primita de caine, formula este corecta si poate fi perpetuata.

POZE cu Caini Rottweiler


poze caini de rasa Rottweiler

Filmulete video cu caini Rottweiler


Filme video cu caini Rottweiler

Nume de caini Rottweiler


Articole pe aceeasi tema:
Rottweiler – Caine de paza traditional
Rottweiler – Ingrijire si convietuire
Rottweiler – Sanatatea, un capitol cu probleme
Rottweiler – Dresaj dincolo de aparente


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Rottweiler – Hrana corecta

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO