Rottweiler – Dresaj dincolo de aparente

Posted by bianca On duminică, 2 mai 2010 0 comments


Views





poze caini rottweilerCainele Rottweiler starneste teama multor persoane. Este oare ferocitatea o trasatura nativa a acestei rase de caini, ori unii proprietari profita gresit de potentialul acestor animale puternice si apeleaza la un dresaj bazat pe agresivitate si intimidare?





Expertii in caini si crescatorii profesionisti sunt de acord ca popularitatea negativa desfasurata in jurul rasei de caini Rottweiler este rezultanta unor practici gresite aplicate animalului si a unui dresaj nesatisfacator facut de stapanii care ii formeaza ca pe niste caini de atac. Cu resursele sale afective si trasaturile comportamentale nealterate, un Rottweiler poate fi, de fapt, un minunat animal de companie. Este drept, aceasta implica multa atentie, munca si disciplina. De fapt, daca ati stat vreodata in preajma unui Rottweiler bine dresat, ati fost probabil coplesit de loialitatea, voiosia si natura dulce a acestui caine. In termeni umani, Rottweiler este tipul rotofei, bonom si haios care spune cele mai bune bancuri la o petrecere.

poze caini paza rottweilerAdesea, cainii Rottweiler sunt dresati pentru a fi caini de atac, datorita puterii lor naturale si a corpului masiv. Masculii au, de obicei, intre 60 si 68 cm inaltime, iar femelele au intre 55 si 63 cm. Atat masculii cat si femelele cantaresc circa 40 de kilograme. In fapt sunt caini destul de comozi, care, dupa ce-si executa programul de miscare prefera sa savureze clipe de confort in timp ce urmaresc activitatile din jur, dar pentru ca sunt foarte disciplinati si se supun neconditionat stapanului autoritar se pot conforma comportamentului intimidant si agresiv inoculat unui caine de atac.

Daca va ganditi sa va cumparati un Rottweiler, asigurati-va ca dispuneti de timpul si energia necesare dresarii unui astfel de caine. Temperamentul acestui animal depinde de cantitatea de exercitiu de care beneficiaza zilnic. Descendenti ai unei clase de caini de munca, Rottweilerii nu au parte niciodata de suficient exercitiu. Cand sunt tineri, alergatul prin padure ii face foarte fericiti pe acesti caini, avand tendinta de a-si ignora stapanul. Inotul sau alergatul langa o bicicleta sunt, de asemenea, activitati bine primite; la fel si jocul cu mingea sau cu batul. Odata ce cainele ajunge acasa, are tendinta de a fi inactiv.

Cainele-Nostru pe Facebook

poze pui rottweilerTemperamentul natural al unui Rottweiler este unul calm, curajos si loial. Cainii din aceasta rasa sunt recunoscuti ca animale de companie calme si cu resurse afective. Sunt caini usor de antrenat si raspund bine in cadrul programelor de dresaj bine ajustate posibilitatilor si cerintelor rasei si derulate consecvent, cu fermitate. Sunt extrem de protectivi si isi apara familia fara teama. Datorita acestei calitati, este foarte important ca puii de Rottweiler sa fie socializati cu alti caini sau oameni. Trebuie sa ii aratati unui catel care ii sunt prietenii si sa il lasati sa interactioneze cu alte animale, pentru a fi mereu entuziasmat in prezenta acestora. Totusi, strainii nu vor putea sa se apropie de casa voastra. Acelasi lucru este valabil si in privinta altor animale. Pot fi foarte agresivi cu alti caini si trebuie sa fie tinuti in lesa in public. Dar cainele va accepta alte animale in gospodarie, atata timp cat a fost socializat cu ele de mic.

Lucrul esential in cresterea unui Rottweiler este programul de dresaj. Stapanul sau trebuie sa fie capabil sa manuiasca statura masiva a acestui caine, de aceea fiind foarte important ca debutul in dresaj sa se faca foarte devreme. Rasa are tendinta de a-si intimida stapanul, care trebuie sa fie foarte darz in dresaj, atunci cand cainele este inca un catel. Este o rasa inteligenta, care raspunde foarte bine la dresaj, mai ales la obedienta competitiva. Rasa raspunde foarte bine la comenzile verbale, acest lucru facand ca impunerea prin forta fizica asupra cainelui sa fie uneori inutila. Un Rottweiler nu trebuie tratat niciodatata cu asprime, ci cu consistenta, sensibilitate, umor si rabdare.

poze caini rasa rottweilerDaca aveti un copil mic, trebuie sa aveti mare grija atunci cand va hotarati sa aduceti in casa un caine Rottweiler. Desi unii Rottweileri se comporta bine cu copiii, altii nu, dar nu puteti sti niciodata cu siguranta. Cei mai multi dintre ei sunt foarte toleranti si iubitori fata de copii, in timp ce unii reactioneaza la tratamentul agasant al copiilor. Cea mai grava problema poate apare din marimea cainelui. Rottweilerii au cauzat, accidental, rani unor copii mici, pur si simplu sarind pe ei in joaca.

Desi multi considera cainii din rasa Rottweileri companioni perfecti, aceste animale nu se recomanda tuturor celor care iubesc patrupezii canini. Detinerea unui Rottweiler necesita foarte multa responsabilitate. Daca sunteti dispus sa luati aceasta responsabilitate in serios, Rottweiler poate fi un caine perfect pentru voi.

POZE cu Caini Rottweiler


poze caini de rasa Rottweiler

Filmulete video cu caini Rottweiler


Filme video cu caini Rottweiler

Nume de caini Rottweiler


Articole pe aceeasi tema:
Rottweiler – Caine de paza traditional
Rottweiler – Hrana corecta
Rottweiler – Ingrijire si convietuire
Rottweiler – Sanatatea, un capitol cu probleme


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Rottweiler – Dresaj dincolo de aparente

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO