Alimentatie caini - rasa Ciobanesc German

Posted by bianca On luni, 26 aprilie 2010 0 comments


Views





hrana caini ciobanesc germanPe langa afectiunea, controlul medical si notiunile de dresaj oferite pentru un caine Ciobanesc German, nutrititia corecta si echilibrata reprezinta un element de baza. Despre nutritie se pot spune foarte multe, dar unele aspecte primeaza mai ales cand vorbim despre caini de rasa.




HRANA DIN COMERT

Datorita studiilor intense dedicate metabolismului si nevoilor specifice fiecarei rase de caini, expertii in mancare pentru caini au ajuns la rezultate foarte bune care au putut fi standardizate. Dar hrana de caini comerciala variaza foarte mult in privinta calitatii. Cand vorbim despre alimentatie corecta si atent monitorizata trebuie sa stim cum sa intelegem inscriptiile si adnotarile de pe ambalajele cu mancare de caini. Etichetele de pe hrana pentru animale pot fi greu de descifrat, dar exista cuvinte cheie pe care trebuie sa le cautati pentru a intelege ce se afla cu adevarat in punga. In lista de ingrediente specifice cand ne referim la mancare de caini sunt cuvinte care vor denota cantitatea si calitatea lor. Va trebui sa identificati datele despre caini, mai precis varsta si tipul (talia) cainelui pentru care a fost conceputa hrana si sa intelegeti cum au fost selectionate si testate alimentele pentru a satisface nevoile nutritive ale acestor animale. Cainele Ciobanesc German se incadreaza la caini mari, desigur, dar traverseaza etape de dezvoltare ce se pot regasi pe etichetele ambalajelor cu mancare pentru caini.

mancare pentru caini de rasa ciobanesc germanPentru inceput, sa luam in considerare carnea de pui care este larg utilizata in prepararea hranei cand vorbim despre caini. Trebuie sa faceti diferenta intre „carne de pui”, „derivate din carne pui” si „carne pui calitate superioara”. Puiul de calitate superioara este cel mai indicat, desigur, carnea este obtinuta din piept, pulpe superioare sau parti din pui recomandate si pentru consumul uman. De asemenea, in acest caz sunt respectate si normele de hrana, crestere si sacrificare a puilor stabilite de ministerele si departamentele agricole din tarile de provenienta a produselor. Cand facem referinta la hrana pentru caini ce contine derivati din pui trebuie sa intelegem ca, utilizand-o, oferim prietenului nostru Ciobanesc German un produs ce contine si parti greu digerabile sau ce nu pot fi digerate de caine, cum ar fi: oase, gheare, picioare inferioare si pene. Toate aceste produse secundare se pot gasi in proportii variabile in acest tip de hrana si, in unele cazuri, pot duce la boli de nutritie. Mai sunt si alte tipuri de carne folosite in prepararea produselor de tip „hrana caine”, cum ar fi: curcan, vita, miel sau somon. Cititi cu atentie referintele despre proportia acestor adaosuri si sfatuiti-va cu medicul veterinar asupra oportunitatii prezentei in meniul cainelui Ciobanesc German a acestor tipuri de mancare pentru caini.

TEXTURA/TIPUL HRANEI – UMEDA, SEMIUMEDA SAU USCATA

poze nutritie caine ciobanesc germanDiscutand despre hrana cainilor Ciobanesc German, pe langa ingredientele de calitate si proportia in care este digestibila aceasta va trebui sa alegeti intre cea umeda (din conserve), semiumeda (cu textura gumata) si hrana pentru caini uscata. Hrana umeda este bine primita de Ciobanesc, contine putini conservanti si se poate depozita usor. Dar acest tip de mancare pentru caini nu poate sta mai mult de 30 de minute in bol, pentru ca exista riscul de a rancezi (consumata cu intarziere induce riscul anumitor boli de nutritie). Totodata este cel mai costisitor tip de hrana si consistenta moale nu ajuta la intretinerea igienei dentare. Hrana semiumeda se inscrie la capitolul hrana mediu texturata, este mai moale decat hrana uscata, se gaseste in plicuri, are un termen de valabilitate mai scurt decat aceasta si contine cea mai mare proportie de indulcitori din toate tipurile de hrana caini, pentru a mentine bucatile componente moi.De asemenea, acest tip de mancare pentru caini contine adesea coloranti pentru a o face sa semene cu mancarea pentru oameni (stapanii unui animal se simt mai bine cand au impresia ca-si hranesc favoritii cu alimente din propriul meniu). Cainele Ciobanesc German, mai ales cand vorbim de catei, nu digera complet acest tip de hrana si reactioneaza prin scaune moi sau dese. Hrana comerciala uscata – atat cea pentru caini mari cat si aceea pentru catei – mentine igiena danturii si a gingiilor. Cainele Ciobanesc German pui sau adult este un animal cu o serioasa tendinta de a roade. Sunt caini cu dantura puternica pe care simt nevoia sa si-o foloseasca, de aceea este de multe ori indicat sa fie orientati in alimentatie cate hrana uscata. Problema care poate interveni aici este ca un Ciobanesc German accepta mai greu acest tip de mancare daca nu a fost obisnuit de mic cu ea.

Cainele-Nostru pe Facebook

HRANA NATURALA SI GATITA

mancare cruda pentru cainele ciobanesc germanIn general, calitatea superioara a ingredientelor se mentine cand apelam la mancarea naturala sau cea gatita prin grija proprietarilor de caini. In acest tip de hrana de caini componentele se regasesc in stare fiarta/cruda, fara adaosuri de factura chimica. In general, se recomanda fierberea indelungata a carnii din dieta unui caine de rasa, mai ales pentru ca, in forma cruda, exista riscul serios al infectarii cu bacteriile E. coli si Salmonella. Daca bucatile de carne sunt congelate in preambulul gatirii lor pentru caine riscul infestarii cu bracterii scade simtitor. Pentru a apela la varianta mancare de caini preparata in casa trebuie sa consultati medicul veterinar care va poate spune ce alimente sunt cele mai indicate pentru o dieta echilibrata, completa si potrivita unui Ciobanesc German. Daca aveti timpul si rabdarea necesare, se poate spune ca indragitul vostru caine este foarte norocos. Va savura mancarea pregatita pentru el si se va dezvolta armonios, dovedindu-se mereu un caine plin de energie. Inconvenientul este ca multi proprietari care detin un caine mare (animal care are necesitati de hrana respectabile si puteti enumera si cainele Ciobanesc German aici) nu gasesc timpul necesar a fi alocat unei astfel de activitati si considera o corvoada faptul ca retetarul recomandat de medic trebuie respectat intocmai. Alternarea tipurilor de hrana pentru caine sau improvizatiile (experimentele) in prepararea acesteia nu sunt recomandate si pot face mai mult rau cainelui vostru.

POZE Caini Ciobanesc German

poze caini ciobanesc german caine lup

Filmulete cu caini Ciobanesc German


Filme video cu caini Ciobanesc German

Nume de caini Ciobanesc German



Articole pe aceeasi tema:

Ciobanesc German – Caine de paza
Cainele Ciobanesc German - standardul rasei
Alimentatia corecta pentru cainele Ciobanesc German
Vi se potriveste un caine Ciobanesc German ?
Cum alegem catelul din rasa Ciobanesc German?
Puiul de Ciobanesc German in noua casa. Prima noapte
Cum sa aranjezi casa pentru un catel de Ciobanesc German?
Intretinerea blanii la cainele Ciobanesc German
Cum ne comportam cu un caine Ciobanesc German timid?
Dresajul Ciobanescului German - Sugestii si ponturi utile


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Alimentatie caini - rasa Ciobanesc German

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO