Dresaj canin - comanda PE LOC si PAS

Posted by bianca On duminică, 25 aprilie 2010 0 comments


Views





dresaj caine de rasaDupa ce ati inceput un program de dresaj canin cu micul vostru prieten si acesta si-a insusit primele comenzi: „AICI”, „SEZI” si „CULCAT”, se poate trece la etapa urmatoare. Un caine angrenat in dresaj trebuie sa invete consecvent, iar cunostintele noi au rolul de a-i mentine treaz interesul.



Dresajul cainilor pentru insusirea comenzii PE LOC incepe din pozitia CULCAT. Folosind un stimul puternic plasat in mana dreapta, aproape de nasul micului caine, in timp ce-i dati comanda PE LOC, ridicati si indepartati mana astfel incat puiul sa se ridice in picioare. Imediat ce a facut asta, recompensati-l. Unii pui de caine s-ar putea sa aiba nevoie de putin ajutor si incurajare. Delicat, ca sa nu ii speriati, bagati mana stanga sub burtica lor si ajutati-i sa se ridice, timp in care, repetand comanda de dresaj, cu mana dreapta efectuati miscarea prezentata anterior. Nu intarziati sa recompensati puiul de caine indata ce efectueaza exercitiul. Nu insistati prea des, pentru un catel, indiferent despre ce rasa de caini este vorba, il plictisesc si-l obosesc prea multe reptetari.

dresaj caini comanda la pasComanda PAS urmareste alinierea in miscare a puiului la piciorul stang al stapanului, mai precis pieptul puiului la genunchiul stang al stapanului. Pe durata deplasarii cainele trebuie sa-si mentina atentia asupra voastra. Important! Pozitionarea corecta a puiului de caine pe durata deplasarii in comanda PAS il instaleaza pe acesta in ceea cepoate fi numita zona de siguranta. Acest lucru inseamna ca, atat timp cat pui de caine sau un caine adult participant la dresaj se afla paralel cu voi, are pieptul aliniat la genunchiul vostru stang si pastreaza alinierea, stand pe loc sau aflat in miscare, acel caine se afla in zona de siguranta. Este total contraindicat ca, pe timpul cat dezvoltati un exercitiu de dresaj, sa aplicati corectii acelui caine aflat in zona de siguranta. Exercitiul de dresaj incepe avand micul caine in pozitia SEZI in partea voastra stanga. Cu stimulentul la vedere, in mana stanga, intr-un moment in care puiul urmareste cu privirea stimulentul, rostiti-i numele urmat de comanda PAS, pasind inainte 1-2 pasi, incurajand puiul sa va urmeze. Laudati-l si pastrati-i atentia asupra stimulentului pe durata deplasarii. Recompensati-l pe catel la fiecare pas si dupa 1-2 pasi dati-i LIBER, laudandu-l entuziast. Ca parte a recompensei jucati-va cu el. Repetati exercitiul adaugand cate 1-2 pasi pe masura ce puiul arata incredere si anticipeaza recompensa. Pentru primele zile un maximum de 4 pasi executati la comanda poate fi considerat o reusita de dresaj.

Este bine de stiut ca in dresaj si predresaj nu exista scurtaturi, conform opiniei specialistilor. Puiul de caine trebuie sa treaca prin procesul de dresaj parcurgand fiecare faza de pregatire in parte. Adaugand 1-2 pasi la fiecare 2 zile, in 2 saptamani ar trebui ca puiul sa execute PAS pe distanta de 10-15 m, acordand stapanului o atentie de-a dreptul exemplara. Pentru mentinerea atentiei se cere ca stimulentul sa prezinte pentru catel un interes maxim. Sa-i fie acordat acestuia in bucati mici si numai cand lucreaza corect exercitiul respectiv. Pe durata pauzei intre exercitii puiul nu trebuie recompensat. Mana cu stimulentul trebuie pozitionata astfel incat puiul sa fie obligat sa priveasca in sus si spre dresor, ca sa-l poata vedea.
sesiune de dresaj canin la scoala de dresaj cu dresorNu-i oferiti stimulentul decat daca puiul este total interesat si chiar se ridica in mers incercand sa ajunga la mana voastra sau va atinge palma cu botul, incercand sa va convinga sa-l recompensati. Odata ajunsi in acest stadiu, sunteti gata sa introduceti exercitiile de dresaj deja insusite (SEZI, CULCAT, PE LOC) in mersul la pas. In exercitiul pentru comanda PAS este de preferat sa plecati cu piciorul stang, iar oprirea pentru comenzile SEZI, CULCAT si PE LOC sa o faceti pe piciorul drept, cu stangul aliniindu-se la acesta. Pentru simple plimbari, folositi alte indemnuri dar sub nici o forma nu folositi comanda PAS, pentru a nu-l dezorienta pe micutul caine. Nu uitati ca PAS este comanda pentru un exercitiu de precizie care implica maximum de atentie din partea puiului si se executa strict in interiorul zonei de siguranta. Conform normelor de dresaj acceptate ideal este sa se lucreze cu un caine pentru aceasta comanda 2-3 sedinte pe zi, cu un maximum de 4-5 minute pe sedinta, pe o perioada de 1-2 luni.

POZE cu Caini de Rasa

poze caini de rasa


Articole pe aceeasi tema:
Primii pasi in dresajul canin - Comenzile: AICI-SEZI-CULCAT
10 reguli de aur ale dresajului canin
Notiuni de predresaj - lucrul cu puiul de caine
Dresaj canin – Latratul excesiv - partea I


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Dresaj canin - comanda PE LOC si PAS

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO