Alimentatia corecta pentru cainele Ciobanesc German

Posted by bianca On miercuri, 28 aprilie 2010 0 comments


Views





poze caine rasa ciobanesc germanCainii din rasa Ciobanesc German sunt caini talie mare cu o anumita predispozitie pentru anomaliile de sold. Inca de cand aveti un pui de Ciobanesc German trebuie sa fiti atenti la greutatea in exces care pune presiune asupra articulatiilor. Cresterea corecta implica o alimentatie corecta.



Crescatorii care urmaresc ameliorarea rasei de caini Ciobanesc German se focalizeaza pe hrana bogata in nutrienti. Cu o astfel de alimentatie cainii au parte de o crestere rapida dar periculoasa. Cateii din rasa Ciobanesc German care cresc prea repede sufera adeseori de leziuni osteo-articulare. Cand vorbim despre hranire corecta a unui caine talie mare, indiferent de rasa, se recomanda hrana premium pentru catei (distribuita pana la varsta de 6 luni), respectiv formulele premium pentru caini talie mare, destinate nevoilor raselor mari de caini (mancare pentru adulti activi). Aceasta metoda va asigura micului catel o alimentatie bogata in nutrienti in stadiile incipiente de varsta si ulterior o hrana mai slaba pentru cainii adulti, in vederea prevenirii unei cresteri rapide.

Pentru a sti ce cantitate de hrana trebuie sa pregatiti pentru caine la o masa, este bine sa aplicati formula celor 30 de minute. In cazul unui catel de rasa talie mare (cum este cazul unui Ciobanesc German) puneti 3 cani de hrana uscata in bol si cantariti cantitatea. Lasati-l sa manance in voie o jumatate de ora. Dupa acest interval luati bolul si cantariti din nou cantitatea de alimente ramasa. Repetati operatiunea timp de 3 zile, pentru rezultate cat mai precise. Diferenta reprezinta nevoia de hranire a acelui catel la o masa normala. Sunt rare cazurile in care cateii consuma prea multa hrana uscata. Daca amestecati in hrana uscata sos si bucati de carne din conserva, micul pofticios va consuma acele alimente in exces, asa cum facem si noi, oamenii, cand ne lasam loc pentru desert chiar si dupa o masa imbelsugata.

Cainele-Nostru pe Facebook


Este la fel de important ca alimentatia sa fie, totusi, suficienta si nu subdimensionata. Despre caini se poate spune ca adeseori cauza agresivitatii lor rezida din perpetuarea senzatiei de foame. Orice medic veterinar va poate spune ca in cazuistica sa a intalnit proprietari de caini care nu ofereau suficienta hrana cainilor pentru a-i mentine mai vigilenti sau a le dezvolta obedienta. De fapt, mai ales cand discutam despre caini de paza, cum sunt si cainii din rasa Ciobanesc German, o astfel de abordare cauzeaza probleme comportamentale.

poza ciobanesc german alimentatieCea mai frecventa amenintare la adresa sanatatii unui caine talie mare este obezitatea. Primind alimente in proportie corecta si beneficiind de miscare la nivelul necesitatilor, un caine sanatos va „da lustru” bolului cu mancare in mod regulat. Daca ati aplicat corect formula de masurare a cantitatii de hrana necesara (metoda celor 30 de minute) nu este cazul sa repetati greseala unor proprietari de Ciobanesc German care intepreteaza consumul integral al portiei de hrana cu nevoia de suplimentare. Acestia tind sa suplimenteze portia de alimente oferita acelui caine, cel mai adesea folosind resturile de la masa familiei, pentru a evita, spun ei, problemele de crestere. Pe langa faptul ca pun la dispozitia cainelui adevarate „bombe calorice” pe post de gustari, ei nu maresc ritmul si intensitatea activitatilor zilnice. Iar daca un animal de casa, fie el caine talie mare sau caine talie mica, daca nu are prilejul sa arda caloriile in exces, va sfarsi luand periculos si nesanatos in greutate.

Va trebui sa tineti cont ca, exact ca si la oameni, metabolismul unui caine se modifica pe timpul vietii, aspect pe care vi-l poate confirma si medicul veterinar. Un catel vioi sau caine tanar aflat in plin proces de crestere va consuma mai multa hrana decat un senior, sau alimente mai bogate in nutrienti, pentru ca nivelul sau de activitate este mult mai ridicat. Un caine de varsta adulta sau mai inaintata va fi mult mai sedentar, deci trebuie acordata o atentie sporita prevenirii obezitatii. Dupa varsta de 6 ani verificati frecvent stratul de grasime al propriului caine Ciobanesc German in zona situata deasupra cutiei toracice. Coastele unui caine in parametri de talie normali, fara probleme de crestere, ar trebui sa fie simtite la o atingere destul de usoara (fiecare coasta!). Daca este nevoie de o palpare intensa pentru aceasta, inseamna ca aveti un caine supraponderal. O problema mult mai importanta este aceea ca, pe masura ce imbatraneste, un caine ciobanesc inregistreaza o scadere a capacitatii de a digera complet unele alimente, precum si de a metaboliza si asimila nutrientii din mancare. Este recomandat sa apelati la mancare comerciala proiectata pentru caini adulti, intrucat aceasta este conceputa sa fie extrem de gustoasa, cu multe elemente nutritive si mai usor de digerat, astfel ca acel caine adult nu va avea nevoie de o cantitate sporita de alimente pentru a beneficia de un aport suficient de nutrienti.

POZE Caini Ciobanesc German

poze caini ciobanesc german caine lup

Filmulete cu caini Ciobanesc German


Filme video cu caini Ciobanesc German

Nume de caini Ciobanesc German



Articole pe aceeasi tema:

Ciobanesc German – Caine de paza
Cainele Ciobanesc German - standardul rasei
Alimentatie caini - rasa Ciobanesc German
Vi se potriveste un caine Ciobanesc German ?
Cum alegem catelul din rasa Ciobanesc German?
Puiul de Ciobanesc German in noua casa. Prima noapte
Cum sa aranjezi casa pentru un catel de Ciobanesc German?
Intretinerea blanii la cainele Ciobanesc German
Cum ne comportam cu un caine Ciobanesc German timid?
Dresajul Ciobanescului German - Sugestii si ponturi utile


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Alimentatia corecta pentru cainele Ciobanesc German

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO