Cum sa aranjezi casa pentru un catel de Ciobanesc German?

Posted by bianca On luni, 26 aprilie 2010 0 comments


Views





poze pui de caine ciobanesc germanCainele Ciobanesc German este prin natura sa un caine foarte curios. Si, mai mult decat atat, acest caine inteligent are si abilitatile fizice care ii permit sa-si satisfaca nesecata curiozitate. Pentru aceasta trebuie sa fiti cu un pas inaintea unui Ciobanesc inlaturand obiectele periculoase si securizand anumite spatii inainte de a aduce acest caine acasa.


ANSAMBLUL CASEI – Un prim aspect este acela ca un caine Ciobanesc German, oricat de inteligent este, nu poate face diferenta intre substantele toxice si cele inofensive. Trebuie sa va asigurati ca un pui de Ciobanesc German (sau un caine adult) nu trebuie sa aiba acces la ceva ce voi nu i-ati oferi. Astfel va veti proteja atat propriul caine, cat si caminul. Ideea este sa nu provocati curiozitatea unui Ciobanesc German pastrand in raza sa vizuala obiecte cu potential periculos. Cand un caine din aceasta rasa este tanar, nu poate ajunge la inaltimi prea mari, dar pe masura ce se va dezvolta veti face cunostinta cu impresionanta abilitate pentru sarituri a acestui caine atletic. In general este recomandat sa nu aveti dezordine pe masa din bucatarie sau pe rafturi si mai ales sa nu plasati in aceste locuri obiecte casabile sau mancare. Un adevarat Ciobanesc German se va simti atras puternic de anumite repere interesante pentru el si se poate chiar rani, ca sa nu mai vorbim de eventualele daune. Uneori nu este indeajuns sa tineti departe de raza vizuala sau atingerea unui pui obiecte din aria sa de interes, pentru ca, daca va memora ce ati facut cu ele, isi va pune la lucru „talentele de spargator”. Numerosi proprietari de Ciobanesc German au relatat despre capacitatea uimitoare a acestor caini talentati de a-si flexa degetele mari ale labelor si de a se folosi de acestea aproape cu functia unor maini pentru a deschide sertare si usi de la dulapuri, vitrine, bufeturi si birouri, precum si de a actiona asupra dispozitivelor de inchidere cum ar fi diferitele tipuri de incuietori sau broastele usilor.

Cainele-Nostru pe Facebook

poza pui de rasa ciobanesc germanSPATIUL PROPRIU – Indiferent daca ati optat sa aduceti acasa un pui din rasa Ciobanesc German sau un caine adult, va fi necesar sa-i amenajati un spatiu adecvat, dedicat doar lui. Alegerea locului pe care un caine il va identifica drept spatiul personal este importanta. Va trebui sa-l plasati intr-o parte aglomerata a casei, cum ar fi bucataria, camera de zi sau biroul. Un caine cum este cel din rasa Ciobanesc German trebuie sa se simta plasat in centrul activitatilor si proceselor de baza care anima familia. Cel mai bine ar fi sa alegeti un cosulet pe care sa-l plasati in una din zonele recomandate, „cuibusorul” in care se va retrage pentru a se simti in siguranta fara ca aceasta sa-l excluda din zona de interes a membrilor familiei. Desi micutul caine isi va dori sa se plaseze in centrul agitatiei, totusi va trebui, de asemenea, sa fie protejat si tinut in siguranta. Ceea ce conduce la ideea ca este bine daca ati putea sa amenajati o zona de siguranta in casa (mai ales cand puiul de Ciobanesc German incepe sa creasca), o zona protejata cu usi sau portite folosite de obicei pentru bebelusi. Este o idee. Zona in care amenajati locul pentru caine este bine sa fie lipsita de obiecte de valoare sau de lucruri plasate instabil, ori de substante periculoase. Nu in ultimul rand tineti cont ca zona sa poata fi usor curatata – in caz de incidente mai putin placute. Camerele care dispun de podele laminate, linoleum de trafic sau care sunt placate cu gresie sunt foarte potrivite pentru caine privitor la partea de intetinere. In plus, ii vom da ocazia catelului nostru sa invete cum se paseste pe suprafete alunecoase.

POZE Caini Ciobanesc German

poze caini ciobanesc german caine lup

Filmulete cu caini Ciobanesc German


Filme video cu caini Ciobanesc German

Nume de caini Ciobanesc German



Articole pe aceeasi tema:

Ciobanesc German – Caine de paza
Cainele Ciobanesc German - standardul rasei
Alimentatie caini - rasa Ciobanesc German
Alimentatia corecta pentru cainele Ciobanesc German
Vi se potriveste un caine Ciobanesc German ?
Cum alegem catelul din rasa Ciobanesc German?
Puiul de Ciobanesc German in noua casa. Prima noapte
Intretinerea blanii la cainele Ciobanesc German
Cum ne comportam cu un caine Ciobanesc German timid?
Dresajul Ciobanescului German - Sugestii si ponturi utile


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Cum sa aranjezi casa pentru un catel de Ciobanesc German?

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO