Cum ne comportam cu un caine Ciobanesc German timid?

Posted by bianca On miercuri, 28 aprilie 2010 0 comments


Views





poze caine ciobanesc germanUn caine se defineste prin rasa, personalitatea si atitudinea sa. Chiar daca vorbim despre un catel cumparat de la o canisa autorizata sau un caine adult recuperat de la un centru de salvare, uneori intalnim exemplare timide, fricoase, retinute. Ce facem pentru a le corecta comportamentul?



Un catel sau un caine rasa Ciobanesc German timid sau fricos presupune o dubla responsabilitate fata de un ciobanesc stabil si sociabil si munca de socializare si dresaj cu acest animal implica daruire, timp si rabdare pentru a-l incuraja si ajuta sa „iasa din carapace”. Dar si cateii sfiosi au nevoie de afectiune si daca ii veti aloca indeajuns de mult timp si o anume preocupare raportata la nevoile sale particulare, veti avea la final un caine minunat. Nu folositi timiditatea unui caine drept scuza pentru a nu-i permite apropierea de oameni sau pentru a nu vizita/explora anumite locuri. Indiferent daca lucrati cu un catel sau cu un caine adult fricos luati aminte la limbajul subtil al corpului animalului pe masura ce devine din ce in ce mai incordat. Ca semne generale pe care un caine le tradeaza atunci cand este inspaimantat, putem evidentia : rasucirea urechilor pe spate, tendinta de a-si ghemui corpul, gafaitul aparut brusc, strangerea cozii intre picioare si accesele de scuturaturi necontrolate. De asemenea, daca ati stabilit deja o legatura afectiva solida cu acel caine (prin educare canina sau dresaj) el sa va lipi de piciorul vostru si va scanci.

poza caini de rasa ciobanesc germanOrice s-ar intampla, este total contraindicat sa fortati cainele vostru Ciobanesc German sa cunoasca si sa accepte pe cineva anume. Chiar daca persoana va este foarte apropiata si stiti despre ea ca are experienta in interactiunile cu cainii, manevra tot este gresita. Un caine, mai ales daca vorbim de rasa Ciobanesc German are un set de perceptii si valori aparte si foarte puternice. Nu putem condamna persoana pentru intentii ascunse sau sa ne suspectam propriul caine de paranoia doar pentru ca nu se inteleg la prima vedere. Stimuli si perceptii complicate actioneaza in astfel de momente, mai ales daca fondul emotional particular al cainelui nostru Ciobanesc German este unul timid, neincrezator. In plus, fortand apropierea si socializarea cu o persoana neagreata la primul contact puneti in serios pericol acea persoana, mai ales in cazul cand aveti un caine adult.

Exemplarele rasei Ciobanesc German reactioneaza adeseori prin muscatura atunci cand sunt inspaimantati si nesiguri. De o importanta foarte mare este si urmatorul aspect: nu rasfatati un caine cand se dovedeste timid si sperios, in speranta ca astfel se va destinde. In principiu, conform modului in care un caine percepe comportamentul uman, el se va simti incurajat si recompensat tocmai pentru atitudinea sa timida si, deci, va fi motivat sa o afiseze si pe viitor. Puteti sa-l indepartati de persoana fata de care reactioneaza fricos si sa-l lasati sa o observe de la o distanta de la care se simte confortabil. Rasplatiti cainele atunci cand nu mai are o atitudine corporala de teama si incordare si cand da primele semne de acceptare a persoanei. Cainii din rasa Ciobanesc German timizi sunt sensibili la limbajul corpului strainilor, la atitudinea si miscarile lor in general.

Cainele-Nostru pe Facebook


Iata cateva din lucrurile care-i displac unui astfel de caine:

• Sa fie privit direct in ochi;

• Sa-i fie tinuta mana deasupra capului;

• Un necunoscut sa se aplece la nivelul lui;

• Folosirea vocii cu ton inalt, pitigaiat;

• Sa fie apasat pe spate;

• Ca o persoana straina sa-si apropie fata de capul lui.

poza caini ciobanesc germanIn momentul in care faceti prezentarile preveniti oamenii sa nu priveasca direct in ochii acelui caine si sa nu insiste sa-l mangaie. Primul pas de apropiere este bine sa fie facut de caine. Daca persoana respectiva detine la randul sau un caine sau catel cu care propriul vostru Ciobanesc German se simte bine planificati plimbari impreuna. Atitudinea degajata a acelui caine si afectiunea fata de stapanul sau vor constitui impulsuri puternice pentru ciobanescul timid sa se simta la randul lui degajat fata de acea persoana si sa o accepte intr-un final. Unii caini ciobanesti nu vor fi niciodata relaxati fata de anumite persoane sau in anumite circumstante. Ajutorul vostru va face diferenta.

POZE Caini Ciobanesc German

poze caini ciobanesc german caine lup

Filmulete cu caini Ciobanesc German


Filme video cu caini Ciobanesc German

Nume de caini Ciobanesc German



Articole pe aceeasi tema:

Ciobanesc German – Caine de paza
Cainele Ciobanesc German - standardul rasei
Alimentatie caini - rasa Ciobanesc German
Alimentatia corecta pentru cainele Ciobanesc German
Vi se potriveste un caine Ciobanesc German ?
Cum alegem catelul din rasa Ciobanesc German?
Puiul de Ciobanesc German in noua casa. Prima noapte
Cum sa aranjezi casa pentru un catel de Ciobanesc German?
Intretinerea blanii la cainele Ciobanesc German
Dresajul Ciobanescului German - Sugestii si ponturi utile


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Cum ne comportam cu un caine Ciobanesc German timid?

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO