Cainii de talie mica - Caini de rasa mici

Posted by bianca On joi, 1 aprilie 2010 0 comments


Views





poze rasa bichon friseBICHON FRISE - Un insular cu instincul colonizarii, a fost adus in Franta de catre marinarii care l-au indragit in Insulele Canare. Gingas si cu un sarm devastator a fost favoritul doamnelor din inalta societate franceza si italiana. Se adapteaza usor stilului particular de viata al stapanului. Are nevoie de dresaj variat pentru ca are disponibilitati.




poze caine bulldog francezBULLDOG FRANCEZ – Un „cetatean francez” cu un look absolut special. Cei ce si-l amintesc pe actorul francez Jean-Paul Belmondo inteleg porecla de „uratul cel sexy” pe care i-o dau unii glumeti acestui caine simpatic. Rasa relativ tanara care a ajuns la standardul actual de abia in secolul XX. A fost dezvoltat ca rasa de companie din Bulldogul Englez Pitic. Afectuos, sensibil, disciplinat si vesel. Este un caine usor de dresat, sensibil la schimbarile de ton ale vocii.




poze caine chihuahuaCHIHUAHUAMicul mexican fara sombrero este recunoscut in toata lumea ca fiind cainele cu talia cea mai mica (detine recordul absolut consemnat in Guiness Book). La mare cinste in cultura sangerosilor azteci, figura si el pe lunga lista de sacrificii a acestora. Se simte cel mai bine in casa, aproape de stapan. In general nu au nevoie de dresaj, fiind linistiti si cooperanti.



poze dandie dinmont terrierDANDIE DINMONT TERRIER – Rasa de caini originari din Scotia, cu inregistrare oficiala in anul 1700. Inrudire posibila cu terrierii locali si cainii din rasa Teckel. Are, la randul sau, contributii in ameliorarea unor rase mici originare din Regatul Unit. Neobosit, indraznet si jucaus. Este usor de dresat, dar da semne de incapatanare cand dresajul este superficial sau prea lax.



poze lhasa apsoLHASA APSO – Este cea mai veche rasa de caini originara din Tibet, din ea provin cei mai multi caini mici din Orient si chiar terrierii Europei. Considerat animal sacru in templele raspandite prin asprul podis ce se intinde la poalele masivului hymalaian, acesti caini pazeau tezaurul lui Budha si chiar luau parte la ceremoniile religioase. Calm, mandru si inteligent. Are nevoie de socializare si dresaj si se adapteaza bine in spatii mici, alaturi de persoane linistite.



poze papillonPAPILLON (PHALENE) – Rasa este cunoscuta de peste 500 de ani si are o impresionanta serie de prezente in pictura marilor maestri. Caini foarte apreciati la curtea regala franceza, gratiosi, eleganti si jucausi. Cu un dresaj adecvat pot obtine rezultate frumoase la concursuri de agilitate si fly-ball. Companii persoanelor rezervate si cu un ritm de viata mai putin alert.



poze caine pechinezPECHINEZ - „Cainele soare” a carui istorie se intinde pe mai bine de 4 milenii! Ar putea parea incredibil daca nu am sti ca cei care s-au ocupat de dezvoltarea rasei sunt chinezii. Locuitor cu drepturi depline al exclusivistei lumi inchise in celebrul Oras Interzis din Pekin/Beijing – complexul de palate si gradini al marilor imparati chinezi – a avut servitori personali si un statut de invidiat in vremurile de demult. Desi inteligent, este un caine cu accese de incapatanare si independenta. Se preteaza la un dresaj ferm si este un locatar excelent pentru apartamente, in sanul unei familii iubitoare.



poze caine de rasa pomeranianPOMERANIAN – „Neamtul cel simpatic” este descendentul cainilor germanici de tip Spitz. Rasa, creata in Regatul Englez in secolul al XIX-lea, a fost dezvoltata si ameliorata in regiunea Pomerania (Germania). Cu aspect de vulpita, este un caine vioi, galagios si curajos pana la imprudenta. Foarte curat, si-a castigat porecla de „pisicuta canina”. Prefera un grad moderat de activitate, se preteaza foarte bine la viata de apartament. Are nevoie de socializare si dresaj.



poze caine SHIH TZUSHIH TZU – Alt chinez, un descendent din rasa Lhasa Apso. „Cainele leu” (numele shih-tzu se traduce „leu” in dialectul cantonez) a reprezentat un model favorit pentru arta manuala (sculpturi, broderii, miniaturi). Crescut doar de familiile „de sange albastru” a avut de suferit din aceasta cauza in timpul Revolutiei Chineze, cand multe exemplare au fost ucise de revolutionarii exaltati ai lui Mao. Bland, demn si mereu alert, se multumeste cu plimbari scurte si raspunde bine la dresaj.



poze yorkshire terrierYORKSHIRE TERRIER – Desi in prezent este un caine pentru „pretentiosi” rasa are obarsie modesta. A aparut prin incrucisari intre exemplare de Manchester Terrier, Skye Terrier si Dandie Dinmont Terrier. Prietenul minerilor din ducatul de Yorkshire, era un obisnuit al galeriilor unde semnala pungile de gaze si lupta curajos cu sobolanii. Hotarit si brav, este ascultator si docil. Nu va ezita sa ia aparea stapanului indiferent de dimensiunile agresorului. Excelent caine de apartament, prezinta bune instincte de pazitor si reactioneaza bine la dresaj.

POZE cu Caini de Rasa

poze caini de rasa


Articole pe aceeasi tema:

Bulldog Francez - Rasa de caini
Dandie Dinmont Terrier - Caine de companie
Chihuahua - Caini de rasa - EL NIŃO MINŨSCULO
Lhasa Apso - Caini mici - Santinela Tibetana
Pechinez - Caini de rasa - Favoritul imparatilor
Bichon Frisé - Caini de rasa - Colonistul jucaus
Shih Tzu - Caini de rasa - Mandarinul elegant
Papillon - Epagneul Phalene - Caini de companie
Pomeranian - Caini de talie mica
Yorkshire Terrier - Rasa caini de companie


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Cainii de talie mica - Caini de rasa mici

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO