Rasa Bullmastiff – socializarea, o cerinta de prim ordin

Posted by bianca On luni, 5 iulie 2010 0 comments


Views





poze catel bullmastiffPrimele 16 saptamani de viata sunt esentiale in determinarea personalitatii unui caine cum este puternicul Bullmastiff si, de asemenea, de a-i modela comportamentul. Acest animal este solid atat fizic cat si mintal, are o inclinare catre self-control si independenta, deci modelarea caracterului sau si prezentarea/expunerea la principalele particularitati ale mediului in care va trai sunt foarte importante. Socializarea timpurie reprezinta cheia unei vieti usoare alaturi de un caine puternic si dominant cum este Bullmastiff si solutia ajustarii comportamentului sau la cerintele voastre. Aceste animale nu pot fi alese doar pentru criterii estetice sau sentimentale de catre o persoana, altfel spus, nu sunt pentru oricine. Bullmastiff dovedeste o vointa puternica deci poate fi dominat doar de o vointa ce se va dovedi mai puternica decat a lui. Proprietarul unui astfel de caine trebuie sa se dovedeasca in mod natural o persoana cu caracter dominant, ferma si consecventa, care poate sa impuna disciplina si sa ofere dragoste in acelasi timp.

poze cu caini de rasa bullmastiffCainele trebuie introdus in mediul familial si prezentat prietenilor cu regularitate, pentru a avea ocazia sa interactioneze cu persoane noi si sa faca fata unor situatii schimbatoare. Acest proces de socializare debutat la varste mici are sanse reale de succes. Un catel din rasa Bullmastiff este un poznas jucaus si activ, cu un farmec indubitabil, care atrage simpatia chiar si a persoanelor mai reticente fata de caini. Micul catel va interactiona usor cu subiecti diferiti fata de care este bine sa observe clar ca si voi aveti o atitudine prietenoasa. In momentul in care manevrati un urias de 60 de kilograme, chiar potolit si tolerant, veti avea mult mai putine sanse sa convingeti un prieten sau un cunoscut sa se apropie de el pentru a socializa. Ori de cate ori aveti ocazia, in parc, sau cand sunteti in vizita la un cabinet veterinar, oferiti micului catel ocazia sa interactioneze cu alti catei de rase si talii diferite. La maturitate, masculii de Bullmastiff mai ales, sunt foarte putin toleranti cu alti caini de acelasi sex (uneori si cu cainii de sex opus), cu atat mai mult cu cat nu au beneficiat de socializare. Contactele dese, joaca in comun ii pot domoli accentele de dominare si veti avea la maturitate un urias echilibrat si calm in relatia cu alti caini.

Nu uitati niciodata ca un Bullmastiff este protectiv in mod natural. Asa ca nu trebuie sub nici o forma sa incurajati atitudinile agresive din partea acestui caine, sau sa le tolerati cand ele se produc in afara controlului vostru. Ca proprietar al unui caine puternic si educat pentru protectie si interventie, aveti responsabilitatea sa va asigurati ca detineti permanent controlul in relatia cu acesta. Un animal de peste 60 de kilograme scapat de sub control poate deveni foarte periculos si, in cazul unor accidente regretabile, voi si nu cainele Bullmastiff sunteti vinovati de faptul ca nu ati asigurat o socializare si un dresaj corespunzatoare.


poze un copil cu bullmastiff

POZE cu Caini Bullmastiff

poze caini de rasa bullmastiff


Articole pe aceeasi tema:
Hrana cainelui Bullmastiff
10 pasi in viata alaturi de Bullmastiff
Sanatatea cainilor din rasa Bullmastiff
Rasa Bullmastiff - caini de paza


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Rasa Bullmastiff – socializarea, o cerinta de prim ordin

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO