10 pasi in viata alaturi de Bullmastiff

Posted by bianca On luni, 5 iulie 2010 0 comments


Views





poze caine bullmastiffPasul 1

Achizitionati un catel din rasa Bullmastiff la varsta optima si numai dupa ce a efectuat primele vaccinuri, in raport cu care nu a avut reactii adverse. In perioada de negociere a achizitiei, vizitati un medic veterinar familiarizat cu aceasta rasa de caini (este bine sa il identificati in momentul in care va decideti pentru acest caine in mod particular) si solicitati un consult complet axat pe riscurile specifice rasei.

Pasul 2
Alegeti hrana formula speciala pentru rase mari si respectati indicatiile de hranire cu scrupulozitate pe durata cat este catel. Nu folositi hrana de caini cu un continut proteic si de grasimi foarte ridicat in dorinta de a vedea cum micul catel castiga rapid masa corporala. Aceasta rasa, ca toti cainii mari, are alt regim precizat, si acumularea prea timpurie de masa corporala ii va afecta structura osoasa.

Pasul 3
Debutati devreme in procesul de socializare a cainelui. Obisnuiti-l de mic sa se comporte calm si permisiv in prezenta altor persoane, in special a copiilor si a altor animale. De asemenea, schimbati decorul ori de cate ori va puteti deplasa impreuna cu cainele, au nevoie sa se familiarizeze cu locuri noi. Aceasta rasa poate da dovada uneori de agresivitate si trebuie sa stie permanent cine are autoritate asupra sa. Antrenati cainele inca de catel sa nu traga in lesa. Altfel, la maturitate, va fi foarte greu sa il stapaniti.

Pasul 4
Faceti plimbari zilnice cu un Bullmastiff. Rasa are disponibilitati fizice suficiente, dar si o inclinatie (mostenita genetic) spre sedentarism care se manifesta atunci cand lipseste factorul stimulator. Devin usor inactivi si lenesi, putand acumula primejdios in greutate.

Pasul 5
Imbaiati cainele doar atunci cand aspectarea exterioara va convinge de necesitatea actiunii. Blana scurta si impermeabila se mentine curata multa vreme si naparlesc destul de putin. Este indicat ca numarul de persoane care ii fac baie sa fie redus, pentru ca sa veti un caine relaxat la imbaiere.

poze caini de paza bullmastiff

Pasul 6
Pentru periaj apelati o data pe saptamana, folosind o manusa de cauciuc cu peri sau cu o perie metalica speciala, cu dintii scurti si desi.

Pasul 7
Scurtati unghiile periodic si cu mare atentie (apelati, daca este nevoie, la un specialist de la cabinetul veterinar) si verificati des pernitele labelor impotriva semnelor de uzura sau a ranilor. Sunt caini grei, masivi, iar labele trebuie sa suporte o greutate considerabila.

Pasul 8
Alegeti varianta cu 2 (eventual chiar 3) mese pe zi in schimbul uneia singure si foarte bogate, pentru ca digestia lor este foarte lenta si cainii se pot balona. De asemenea, un numar mai mare de mese pe zi mentine cainele alert pe toata durata zilei, dandu-i un plus de tonus si activitate.

poze caini de companir bullmastiffPasul 9
Aveti permanent in atentie problemele cele mai frecvente legate de sanatatea unui caine din rasa Bullmastiff, cum ar fi displazia de sold, torsiunea/balonarile si afectiunile pleoapelor. Dupa varsta de 3 ani, chiar daca aveti un caine care nu prezinta semne de afectiuni, obisnuiti sa vizitati mai des un cabinet veterinar (la 2-3 luni).

Pasul 10
Fiti pregatiti emotional sa va despartiti de dragul vostru Bullmastiff in preajma varstei de 10 ani. Statistic, aceasta este media de viata a acestei rase de caini.



POZE cu Caini Bullmastiff

poze caini de rasa bullmastiff


Articole pe aceeasi tema:
Hrana cainelui Bullmastiff
Sanatatea cainilor din rasa Bullmastiff
Rasa Bullmastiff - caini de paza
Rasa Bullmastiff – socializarea, o cerinta de prim ordin


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to 10 pasi in viata alaturi de Bullmastiff

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO