Hrana cainelui Bullmastiff

Posted by bianca On luni, 5 iulie 2010 0 comments


Views





poza caine bullmastiffCainii Bullmastiff nu au nevoi de hranire speciale, accepta o varietate mare de tipuri de hrana pentru caini existente in comert, dar continutul si cantitatea trebuie adaptate la specificul acestei rase de caini mari, cu necesar proteic specific (formula pentru rase mari). Trebuie sa stiti ca hrana recomandata raselor de caini de talie mare trebuie sa contina un procent mai scazut de proteine si grasimi decat hrana destinata altor rase. Conform cu standardul promovat de American Bullmastiff Association, un nivel indicat pentru hrana cateilor din aceasta rasa este de 19-25% proteine si 8-14% grasimi. Cautati ca specificatiile pentru tipul de hrana de caini pentru care v-ati hotarat sa indice carnea ca principal ingredient.

Vasele in care ii serviti mancarea unui Bullmastiff trebuie sa fie largi si putin adanci, conformatia botului sau impunand aceste conditii. Este nevoie ca dieta sa ii fie supravegheata atent mai ales in perioada de la 3 luni la 1,5 ani, cat timp se dezvolta impetuos, si nu uitati ca, la maturitate, scheletul acestui caine masiv si totusi atletic va trebui sa suporte solicitari considerabile.

Un caine din rasa Bullmastiff uraste sa fie deranjat de la masa, asa incat regula celor 10 minute este greu de aplicat. Facem referire la intervalul optim de timp in care un caine adult ar trebui sa-si serveasca masa, cu pofta si concentrare, iar la finalul caruia resturile sa ii fie luate. Chiar daca sunt caini care in mod instinctiv vor evita sa raneasca un oponent atata timp cat au la dispozitie si alte alternative, nu va recomandam sa interveniti brusc peste animal atunci cand se hraneste. Cel mai bine este sa va obisnuiti sa ii dozati portia optima si sa-i acordati timp sa o ingurgiteze. Daca doriti sa il opriti din hranire (uneori veti observa cainele mancand portia altor animale din curte), sau sa va impuneti in cadrul relatiei, dati comanda de oprire si de indepartare si repetati-o cu voce ferma, pana cand este perceputa si urmata.

poze caini bullmastiff


Bullmastiff accepta bine in meniu legumele proaspete, mai ales pe durata sezonului cald, dar uneori este bine ca si carnea (fiarta) sa se regaseasca in meniu. Nu exagerati cu portiile sau cu suplimentele acordate intre mese, pentru ca este un caine cu predispozitie spre ingrasare si chiar obezitate, iar efortul pe care il va depune in activitatea zilnica (este destul de activ in momentele in care are obiective de interes) ii vor slabi inima.

POZE cu Caini Bullmastiff

poze caini de rasa bullmastiff


Articole pe aceeasi tema:
10 pasi in viata alaturi de Bullmastiff
Sanatatea cainilor din rasa Bullmastiff
Rasa Bullmastiff - caini de paza
Rasa Bullmastiff – socializarea, o cerinta de prim ordin


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Hrana cainelui Bullmastiff

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO