
Istoria rasei Bullmastiff isi are punctul de start pe la jumatatea secolului al XIX-lea, in Anglia. anului 1860. Se poate spune ca infractionalitatea a reprezentat motivul pentru care crescatorii de caini englezi au cautat sa realizeze un animal cu profilul aparte al rasei Bullmastiff. In aceea perioada, proprietarii domeniilor si padurarii aveau dificultati in lupta pentru stoparea braconajului ce atinsese cote alarmante. Solutia dorita era un caine foarte puternic, cu aspect intimidant care sa fie capabil sa imobilizeze tinta fara a rani grav. Solutia pentru care s-a optat a fost combinarea rasei Mastiff Englez (pentru curaj si forta) cu Bulldog Englez (pentru rezistenta si tenacitate). Dupa cateva generatii, combinatia finala (60% mastiff si 40% bulldog) a avut ca rezultat crearea unui caine neinfricat care ataca, dar nu maltrata, la comanda. Pana in 1924 selectiile succesive s-au incheiat cu standardizarea rasei, aceasta fiind oficial recunoscuta de catre English Kennel Club. Oficializarea din partea American Kennel Club s-a produs in anul 1933. Rasa a devenit populara in cadrul serviciilor militare si politienesti, dar, astazi, este mult mai des utilizata pentru caini de paza si protectie, precum si caine de companie.
Descrierea si intretinerea rasei
Durata de viata: 10-12 ani
Grupa: Working/Utilitar
Culoare: cafeniu, maro-roscat, gri-cenusiu (tarcat sau dungat, uneori)
Talie: mare
Naparlire: moderată
Inaltime: 61-69 cm
Greutate: 45-60 kg

Bullmastiff-ul impresioneaza prin statura si forta sa. Are un cap mare si lat, cutat si un corp masiv. Compact si puternic, acest caine este descris ca avand o alura care exprima noblete si chiar intelepciune. Capul este mare, patrat, cu frunte turtita, cu maxilarul inferior puternic si proeminent, botul scurt, bont. Ochii sunt de marime medie, caprui. Urechile sunt in forma de V, plasate sus pe cap si lasate natural. Coada este lata la baza, ascutita la varf, lunga pana la glezne si dreapta. Blana acestui caine este scurta, neteda si lucioasa, oferindu-i o buna protectie la temperaturi scazute.
Temperament si comportament specifice

Despre dresaj
Bullmastiff raspunde bine in dresaj, desi uneori da dovada de incapatanare. Dat fiind profilul general, de caine de paza si aparare, cel mai bine se preteaza la un dresaj de obedienta si, de asemenea, dresaj specific pentru paza. Este un caine inteligent, constient de forta sa pe care o poseda, de aceea in dresaj este nevoie de fermitate si de afisarea unei sigurante de sine din partea dresorului. Ca mai toate rasele dotate pentru paza si aparare, reactioneaza foarte bine la tonurile vocii, deci folositi inteligent si eficient acest intrument cand executati exercitii de dresaj cu un Bullmastiff.
Ingrijire si sensibilitate la boli
Inca o data mostenirea genetica de la rasele care au fost incrucisate pentru obtinerea cainilor Bullmastiff isi spune cuvantul. Displazia de sold, acea malformatie a articulatiei coxofemurale intalnita adeseori atat la exemplarele de Old English Mastiff cat si la Old English Bulldog are un impact destul de semnificativ si in randul cainilor din rasa Bullmastiff. In plus, numerosi caini Bullmastiff cad rapusi de cancer. Acest caine este de asemenea predispus dermatitei de contact, eczemelor si pierderii parului (alopeciei). O buna parte dintre probleme se datoreaza faptului ca provin din rase cu destule probleme medicale, de asemenea, trebuie sa se ia in calcul ca formeaza o rasa de caini relativ tanara, iar stabilizarea genetica necesita timp.
Concluzia noastra: Bullmastiff nu sunt caini recomandati persoanelor timorate, sfioase, introvertite. Aceste animale recunosc si apreciaza forta de caracter si i se supun de cele mai multe ori neconditionat. Sunt aparatorii de incredere ai familiei, acel „unchi care stie sa se bata” dar care nu o face pentru ca nu are adversar. Afectuosi si blanzi cu familia, toleranti cu strainii doar la indicatia expresa a stapanului, cainii acestia dau un sentiment de incredere proprietarului si induc o senzatie de calm si echilibru.

Nume traditionale pentru cainii din rasa Bullmastiff
Masculi: Ahile, Amiral, Alistar, Amaretto, Bachus, Barbarian, Banzai, Barnabas, Bluto, Caramel, Cashmir, Diablo, Hercules, Zorro.
Femele:Amber, Andorra, Andromeda, Atena, Bazooka, Brandy, Britty, Burma, Caramba, Chelsea, Dorada, Taurina.
Celebritatile si rasa de caini Bullmastiff:
Christina Aguilerra’s Bullmastiff, Cocoa:

Robbie Williams & Duke:

In a select company: Mary Taylor Moore and Mathew Broderick:

POZE cu Caini Bullmastiff
Articole pe aceeasi tema:
Hrana cainelui Bullmastiff
10 pasi in viata alaturi de Bullmastiff
Sanatatea cainilor din rasa Bullmastiff
Rasa Bullmastiff – socializarea, o cerinta de prim ordin
Views
Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS
0 comments to Rasa Bullmastiff - caini de paza