Rasa de caini Cocker Spaniel: alimentatie

Posted by bianca On vineri, 9 iulie 2010 0 comments


Views





poze cu caini rasa cocker spanielHranirea cainilor din rasa Cocker Spaniel – si aici avem in vedere toate varietatile – nu reprezinta un capitol foarte complicat ori excesiv de complex. Aceste animale se bucura de un metabolism bun, in principiu nu sunt foarte mofturoase iar talia relativ redusa conduce la concluzia unui consum moderat si, deci, a unui efort financiar mediu pentru procurarea hranei de caini de cea mai buna calitate. Evident, daca avem in vedere hrana de caini industriala (uscata, semi-umeda, umeda, conserve) trebuie sa fiti atenti sa o adaptati in functie de varsta cainelui vostru Cocker. In comert toata hrana de caini contine specificatii clare referitoare la categoriile de varsta pentru care se recomanda. Cel mai bine este sa cumparati hrana industriala ambalata, pentru a putea citi cu atentie indicatiile si datele privitoare la elementele nutritive continute. In cazul in care reusiti sa identificati un anume tip de hrana care intruneste conditiile de calitate si se dovedeste gustoase pentru caine, puteti sa o achizionati si en-detail din magazinele specializate in hrana pentru animale, acolo unde se vinde varsata si nu ambalata.

Cainii din rasa Cocker Spaniel se recomanda a fi hraniti de 2 ori pe zi, preferabil dimineata si seara. Luand in discutie hrana uscata, pentru un Cocker Spaniel American este de ajuns o cantitate de 200 de grame zilnic, impartita in 2 tainuri. Pentru cainii Cocker Spanie English, care au o talie mai mare, portia va fi de 250-275 grame zilnic. Aceste indicatii se refera la cainii adulti.

Util pentru detinatori de caini din aceasta rasa este si faptul ca exista cateva branduri pe piata care ofera hrana uscata „dedicata” rasei. Evident, atunci cand veti vedea pe ambalaj profilata silueta inconfundabila a unui Cocker Spaniel, este bine sa acordati atentie produsului, pentru ca vi se ofera o reteta completa adaptata cerintelor specifice rasei. Ceea ce il individualizeaza pe Cocker de alte rase de caini este blana sa fina, lunga, deasa si pielea sensibila. De asemenea, disponibilitatea la efort si energia de care dau dovada exemplarele acestei rase de caini creeaza, cum este si firesc, anumite cerinte in ceea ce priveste hranirea adecvata. Pentru ca blana si pielea sa fie la cele mai bune standarde, hrana trebuie sa contina cantitatile optime de zinc, cupru si Omega3. De asemenea niveluri semnificative de glucozamina si condroitina vor contribui la buna dezvoltare si articulatiilor, elemente anatomice pe care un caine rasa Cocker Spaniel le solicita mult.


poze caini caini de companie cocker spaniel


Desigur, identificarea hranei pentru caini optime in ceea ce priveste raportul calitate/continut nu ne asigura si de faptul ca simpaticul nostru animal o va accepta. In privinta gusturilor, cainii sunt la fel de pretentiosi si misteriosi ca si oamenii. In orice caz, retineti ca un caine rasfatat va fi mult mai greu de convins sa manance hrana cea mai potrivita pentru el. De indata ce ati reusit sa il convingeti sa manance un anumit tip de hrana, aplicati „regula celor 10 minute”. Dupa 10 minute cronometrate din momentul in care se apuca de mancat cainele, bolul i se va lua din fata. In caz contrar, animalul va ramane cu impresia ca mancarea ii este intotdeauna la indemana, ca o poate „savura” doar cand are chef, deci va deveni mofturos. Trezindu-se fara mancare, va reactiona la perspectiva de a „rabda foamea” pana la urmatoarea masa, deci se va concentra pe ingurgitarea portiei oferite si nu va mai face nazuri.

Fiti atenti si la micile gustari intre mese. Cu sarmul lor indiscutabil, cainii din rasa Cocker Spaniel va pot impresiona usor atunci cand cersesc vreo „delicatesa” sau un supliment anume pe care il indragesc. Daca cedati des la aceste „avansuri”, fara a le acorda o tenta motivationala (de exemplu sa le folositi ca recompense pentru comportament bun sau pentru raspunsuri pozitive in dresaj), comiteti cel putin 3 greseli: il invatati cu ideea ca va poate „santaja”, ii stricati ritmul normal si sanatos al hranirii si il expuneti riscului obezitatii, un risc destul de prezent in cadrul varietatilor din rasa Cocker Spaniel.
poze caine cocker spaniel

POZE cu Caini Cocker Spaniel Englez si American

poze caini de rasa Cocker Spaniel Englez si American


Articole pe aceeasi tema:
Cainele Cocker Spaniel - boli specifice
Cocker Spaniel: toaletare si imbaiere
Cocker Spaniel : caine de companie
Cum dresam un Cocker Spaniel ?


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Rasa de caini Cocker Spaniel: alimentatie

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO