Cainele Brac Italian - dresaj si bune maniere

Posted by bianca On miercuri, 7 iulie 2010 0 comments


Views





poze caini de vanatoare brac italianReusita in dresaj in cazul unui caine din rasa Brac Italian (Italian Bracco) este legata in mod intrinsec de motivarea pe baza de stimulente de hrana. Acesti caini sunt incapatanati prin natura lor si demonstreaza o anume suficienta, in sensul ca prefera sa actioneze conform propriilor idei si instincte mai mult decat sa urmeze comenzile de dresaj. Deci, atunci cand va pregatiti sa incepeti cateva exercitii de dresaj cu un Brac Italian, aveti grija sa nu fi primit multa mancare la prima masa. Este nevoie sa fie usor infometati si sa stie ca voi aveti stimulentele pe care si le doresc, astfel vor fi foarte atenti la ceea ce le cereti. Altfel, veti descoperi ca rasa Brac Italian sufera intr-un grad periculos de surzenie. Dar nu vorbim aici de o boala canina reala, ci de o “surzenie” simulata.


Un caine Brac Italian focusat si bine motivat, va raspunde bine la solicitarile din cadrul exercitiilor de dresaj. Sunt sensibili la tonul vocii, iar actiunile efective ale dresorului trebuie sa fie placute, prietenoase si insistente. Uneori puteti ridica tonul vocii, dar nu folositi alte metode dure, pentru ca nu veti obtine rezultatele scontate.


poze caini brac italian



Despre dresajul pentru vanatoare nu se poate vorbi ca de o munca prea dificila atunci cand subiectul este un caine de rasa Brac Italian, pentu aceste animale sunt nascute pentru vanatoare. Cu toate comenzile specifice insusite, un Brac Italian actionand in camp, in cadrul vanatorii, este un adevarat spectacol. In orice caz, chiar daca nu sunteti genul de persoana familiarizata cu vanatoarea sau pasionata de aceasta, trebuie sa stiti ca un Brac Italian tanar nu va tine cont de faptul ca nu prea aveti timp de joaca alaturi de el. Isi va cere drepturile insistent si uneori foarte zgomotos, caci are o voce puternica, rasunatoare. Altfel, nu isi gaseste foarte usor motive sa latre.





Cainele Brac Italian nu are nevoie de exercitii lungi sau intense de dresaj si socializare pentru a se comporta bine in preajma copiilor. Sunt caini foarte afectuosi si mereu preocupati sa se afle in mijlocul membrilor familiei, asa ca vor interactiona minunat cu copiii si se vor integra foarte bine in joaca lor. Incepand cu varsta de 6-7 ani chiar trebuie stimulati un pic sa isi petreaca timpul alaturi de copii, pentru ca incep sa arate tendinte spre sedentarism.


poze caine la vanatoare brac italian


Bracul Italian este, cu siguranta, un caine de exterior. Se acomodeaza bine si la viata in casa, dar vor deveni mult mai putin activi in general si predispusi la ingrasare. De asemenea, inchisi in casa vor respecta inegal regulile de igiena si vor reactiona zgomotos la toate sunetele venite de afara. Deci, incercati sa gasiti o solutie pentru a-i oferi libertate de miscare in aer liber. Sunt o rasa de caini afectuosi si loiali, dar se comporta destul de bine si atunci cand sunt lasati singuri pentru anumite perioade, cu conditia ca acestea sa nu fie prea lungi sau prea dese.

POZE cu Brac Italian - caini de vanatoare

poze caini de rasa de vanatoare brac italian


Articole pe aceeasi tema:
Brac Italian – alimentatie corecta
Brac Italian - caine de vanatoare
Cum sa alegeti un catel rasa Brac Italian
Rasa Brac Italian - boli specifice


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Cainele Brac Italian - dresaj si bune maniere

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO