Rasa Brac Italian - boli specifice

Posted by bianca On miercuri, 7 iulie 2010 0 comments


Views





poze caini de vanatoare brac italianCainii din rasa Brac Italian nu au cumulat referinte medicale negative intr-o masura prea mare, in acord cu statisticile existente. Dar acest aspect este relativ, pentru ca se coreleaza adesea cu indicele de popularitate al rasei. Cum rasa Brac Italian de abia acum isi proiecteaza imaginea in afara granitelor Italiei (unde este foarte populara, este drept!), referintele despre acesti caini de abia se cumuleaza in concluzii. De indata ce o rasa de caini devine foarte populara, toate datele statistice devin mai clare si mai de rezonanta si se monitorizeaza mult mai atent. Dar, gratie datelor furnizate de crescatorii din Peninsula, se poate contura un profil in acest sens pentru Bracul Italian.

Probabil cea mai bine cunoscuta afectiune ortopedica la cainii din rasa Brac Italian este displazia (de sold sau de cot), afectiune in urma careia anumite articulatii degenereaza. Pentru exemplarele care sunt selectate pentru reproductie este necesara verificarea radiologica si eliberarea unui certificat de sanatate care sa ateste ca boala nu este instalata.

poze cu caine de rasa brac italianTorsiunea gastrica, sau balonarea este des intalnita la aceasta rasa, ca dealtfel la toate rasele de caini cu pieptul adanc. Aceasta conformatie se intalneste cu o frecventa ceva mai ridicata si la rasele de caini Doberman sau Ciobanesc German. Aceasta afectiune intervine atunci cand, din motive inca insuficient elucidate medical, stomacul (largit de acumularea de gaze intestinale) se rasuceste pe axa longitudinala, blocand efectiv alimentarea cu sange. Procesul pune in mare pericol viata cainelui si se impune interventie chirurgicala de urgenta.

Bracul Italian are o ascendenta din caracteristicile rasei Mastiff, si o trasatura mostenita este si conformatia ochiului si a pleoapelor, cu toate problemele care deriva din aceasta. Entropionul (rasucirea spre interior a pleoapei) si ectropionul (rasucirea spre exterior a pleoapei) nu sunt neobisnuite la rase de caini cu piele in exces pe cap, cum ar fi si Basset Hound sau Saint Bernard (dintre rasele de caini mai populare). Aceste afectiuni pot varia ca amploare si intensitate, de la iritatii medii pana la complicatii severe, care necesita interventie chirurgicala.

Ochi sangerii (ochi de cireasa/cherry eyes) se refera la o alta afectiune oculara ce poate fi intalnita la cainii din rasa Brac Italian cu o frecventa mai ridicata decat media. In acest caz este vorba de glanda lacrimala dispusa in a treia pleoapa, glanda care se poate inflama sau chiar deplasa. Adesea este nevoie de interventie chirurgicala pentru corectarea problemei.

In ceea ce priveste herniile, sunt cateva tipuri distincte, dar cea mai des intalnita in cazul rasei Brac Italian este hernia ombilicala cand inchiderea zonei ombilicale nu a fost realizata corect imediat dupa nastere. Multe astfel de hernii ombilicale (de dimensiuni mici) se vor resorbi in timp, dar cele de mari dimensiuni vor trebui operate.

Cainii din rasa Brac Italian au urechi “perfecte” pentru aparitia diferitelor infectii. Acestea sunt mari, moi, bine vascularizate, atarna in falduri, sunt inchise la culoare si umede pe interior. Curatarea atenta a urechilor, cu mijloace si solutii adecvate, trebuie sa reprezinte o prioritate pentru orice proprietar de Brac Italian.


poze caine de companie brac italian

Conform informatiilor furnizate de crescatorii italieni de prestigiu, adeseori rasa Brac Italian este afectata de probleme ale pielii, incluzand dermatitele alergice si diferite tumori benigne. Fara a reprezenta o mostenire genetica de impact cronic, cel mai adesea aceste afectiuni sunt modul in care organismul unui Brac Italian reactioneaza la o dieta improprie.

POZE cu Brac Italian - caini de vanatoare

poze caini de rasa de vanatoare brac italian


Articole pe aceeasi tema:
Brac Italian – alimentatie corecta
Brac Italian - caine de vanatoare
Cum sa alegeti un catel rasa Brac Italian
Cainele Brac Italian - dresaj si bune maniere


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Rasa Brac Italian - boli specifice

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO