Cum sa alegeti un catel rasa Brac Italian

Posted by bianca On miercuri, 7 iulie 2010 0 comments


Views





poze cu pui de caine rasa brac italianNu puteti alege un catel Brac Italian doar urmand niste pasi standard, prestabiliti. In primul rand este important sa va clarificati ce fel de caine va doriti? Va fi un caine de vanatoare, unul competitiv pentru intrecerile sportive, va fi un caine pentru expozitii si show-uri, un animal de companie … sau un pic din toate acestea, cum isi doresc ce mai multi dintre noi? Acestea sunt primele intrebari care se cer clarificate.



Sfatul cel mai bun in alegerea unui caine din aceasta rasa (si nu numai) este, in mod normal, folosirea bunului simt. Inainte de toate, aspectati parintii cateilor care vi se prezinta pentru achizitie. Chiar daca tatal poate fi vazut doar in fotografii (masculii cu pedigree sunt adusi deseori in canise doar pentru monta, cateaua ramanand in cuib cu puii), tot e ceva.poze cu catel brac italian Urmariti ca cele mai importante trasaturi ale parintilor, pe care le apreciati la acest caine de rasa, din punctul vostru de vedere, sa se regaseasca macar la cativa dintre catei. Apoi, nu aveti nevoie de un sfat calificat pentru a aprecia singuri daca acei catei arata plini de viata si daca ochisorii le stralucesc. Aceste semne indica o buna stare de spirit, ce poate fi usor corelata cu starea la fel de buna de sanatate si cu un caracter vioi, placut. Un Brac Italian pui si catel tanar (iar la aceasta rasa „adolescenta” se intinde pana catre 2,5 ani!) este prin natura sa vioi, plin de viata, alert si activ.


Priviti cu atentie starea de spirit a micilor catei, daca sunt somnolenti sau chiar aleg sa atipeasca pe timpul cat voi vizitati cuibul. Cateii rasa Brac Italian, ca orice pui de caine, dealtfel, au nevoie de o lunga perioada de odihna in mod obisnuit, dar rareori ii veti observa dormind pe durata zilei mai mult de 2-3 ore, si cu atat mai putin atunci cand o persoana noua este in preajma cuibului. Daca ii gasiti dormind, protejati-le odihna, dar observati-le respiratia si pozitia in somn. Asteptati pana se trezesc si apreciati-i cat sunt activi.

O buna apreciere se poate face si pe timpul mesei. Programati-va o vizita la cuib si in preajma orei de masa. Este foarte adevarat ca la varste mici, cateii, pofticiosi si flamanzi, vor navali sa se hraneasca intr-o totala dezordine, dar, privind cu atentie, din masa aparent informa de catelusi se vor distinge cei cu caracter dominant sau cei mai sfiosi si mai retrasi. Veti putea evalua, intr-o masura relativa cel putin, cam cum se va dezvolta pe viitor caracterul unui catel si daca il observati in aceasta ipostaza.

poza catei brac italianVerificati cu atentie ochisorii, urechile, labutele si constitutia generala a catelului pentru care aveti cea mai mare atractie. Discutati cu proprietarul canisei despre particularitatile acestei rase de caini, despre necesitatile privind ingrijirea si riscurile de sanatate specifice. Oricum, cel mai bine este sa va documentati cu rabdare asupra datelor disponibile despre rasa Brac Italian, inainte de a descinde la cuib. Va stau la dispozitie surse destul de bune de informare, chiar daca aceasta rasa de caini nu este una foarte cunoscuta in afara Italiei.




Ultimele detalii si indrumari le veti obtine de la crescator, cel care cunoaste cel mai bine rasa Brac Italian si se bazeaza pe experienta sa anterioara. De asemenea, in mod normal, o canisa beneficiaza si de asistenta oferita de un medic veterinar, iar discutiile cu acesta nu pot decat sa va ajute in decizia voastra. Adeseori, este cel mai bine sa va expuneti doleantele si exigentele proprietarului canisei, iar acesta, pe baza lor, va va sfatui care catel vi se potriveste cel mai bine. In definitiv, daca sunteti atasat de rasa Brac Italian si dorinta de a avea un asfel de caine este bine fundamentata, decizia nu va fi foarte grea. Dupa o alegere atenta, veti primi un companion special, care va va insenina viata.

POZE cu Brac Italian - caini de vanatoare

poze caini de rasa de vanatoare brac italian


Articole pe aceeasi tema:
Brac Italian – alimentatie corecta
Brac Italian - caine de vanatoare
Rasa Brac Italian - boli specifice
Cainele Brac Italian - dresaj si bune maniere


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Cum sa alegeti un catel rasa Brac Italian

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO