Mops (Pug) – Importanta dresajului precoce

Posted by bianca On miercuri, 6 aprilie 2011 0 comments


Views





poza caine pug confruntat cu prima zapada Pentru unii iubitori ai raselor canine fara prea multa experienta in dresaj canin, dresajul unui caine de talie mica reprezinta un subiect limitat, cu putine puncte de interes. In general, predomina ideea ca unui caine mic ii sunt incredintate, in genere, roluri mici, cum ar fi insotirea stapanul si asigurarea bunei dispozitii. O astfel de perceptie este gresita din start.





De fapt, statistica releva ca un caine de talie mica, de companie, trebuie sa-si insuseasca foarte multe comenzi si comportamente conditionate, aproape de nivelul unui caine de talie medie sau mare care se pregateste pentru concursuri de abilitate. Fara a fi un caine de paza, un caine de talie mica poate fi la fel de vigilent si de alert in perimetru.

poza caine pug asteptandu-si stapanul De asemenea, este bine de stiut ca dimensiunile corporale sunt relative. Perceptia unui Mops despre propria talie … ei bine echivaleaza cu cea a unui elefant. Asa cum circula o gluma in China, pe seama acestui „pitic curajos”, un caine Pug nu va fi niciodata de acord ca are talie prea mica; ci doar ca prea multe animale sunt absolut diforme in comparatie cu el. Dresajul unui caine de talie mica devine cu atat mai important cu cat valorizam urmatorul adevar: fiindu-ne animal de companie, mereu in proximitate, aproape tot ceea ce face se deruleaza fata ochilor nostri, actiunile lui ne influenteaza pas cu pas. De aceea este nevoie de o coordonare buna si de o colaborare in acest sens, toate obtinute printr-un dresaj inteligent, de calitate. In relatia cu un catel Mops (Pug) de abia sosit in mijlocul familiei nu prea putem vorbi despre „perioada de gratie”. Indiferent de cum suna aceasta fraza, este cat se poate de adevarata. Mops-ul (Pug-ul) este activ, temperamental mai ales in prima parte a vietii sale, alert si incapatanat. Primele obiceiuri deprinse, primele nuante comportamentale venind din partea membrilor familiei si care il favorizeaza vor fi dificil de corectat ulterior. Nu scapati niciodata din vedere valabilitatea expresiei ,,un caine mare intr-un trup mic'', foarte potrivita in cazul unui Mops (Pug). Acest caine mic si teribil de simpatic poate dovedi un temperament incantator si cuceritor ce da gata pe oricine. Adora sa se joace, este prietenul dedicat al copiilor, cu care se comporta frumos si permisiv. In ciuda aerului de demnitate si sobrietate, are un simt clar al umorului si poate fi la fel de frivol ca orice alt caine de talie mica. Ca standard general acceptat, un caine de rasa Mops (Pug) se dovedeste tolerant la tachinarile celor din familie, are un trup mobil si robust, participa entuziast la orice joc este invitat.

poza caine pug facandu-si somnul de frumusete
Cainele de rasa Mops (Pug) este deosebit de sensibil la tonul vocii stapanului, asa ca pedepsele aspre nu isi au rostul. Acest caine raspunde bine la socializarea precoce si va tolera fara mari probleme prezenta altor animale in jurul sau. Dar va tanji mereu dupa prezenta oamenilor, dorind sa se afle tot timpul in preajma lor. Dovezile de afectiune trebuie acordate gradat si nuantat, cel mai des in relatie cu comportamente pozitive, cand raspunde corect la dresajul domestic. Daca stapanul nu le dedica suficienta atentie, ii ignora sau nu se joaca cu ei, cainii acestei rase pot deveni usor anxiosi sau agitati.

poza caine mops pe cale sa fie scos din papuci Nu sunt niste „cersetori” in privinta dovezilor de afectiune, dar simt nevoia sa se plaseze mereu pe aceeasi „lungime de unda” cu stapanul lor, aspect foarte folositor in dresaj. Dotat cu o vointa de fier si cu o inteligenta ascutita, un Pug se plictiseste repede daca i se repeta o comanda prea des. Dincolo de faptul ca este un caine de talie mica, se dovedeste un caine de paza eficient, in sensul ca strainii care se apropie vor fi semnalati prompt, dar nu se va implica agresiv in abordarea acestora. Eventualele tendinte in acest sens observate la masculii tineri trebuie imediat corectate, fiind considerate deviante comportamentale de la standard. Relatia cea mai stransa o va dezvolta cu cel mai autoritar si influent membru al familiei. Nu uitati ca aceste animale inteligente percep autoritatea reala in termeni de o mai mare acuratete decat noi, oamenii. Daca un Mops (Pug) alege individual o anume persoana din familie si se va posta mereu in preajma acesteia, acordandu-i intreaga sa atentie, acea persoana trebuie sa se implice cel mai mult in dresaj. Astfel vor fi obtinute cele mai bune rezultate in timp scurt.

Articole pe aceeasi tema:
Mops (Pug) – Un caine de companie irezistibil
Mops (Pug) – Scurta analiza medicala
Mops (Pug) – Ingrijire delicata si protectie
Mops (Pug) – Sa-l hranim corect
Poze cu caini de rasa Mops - Pug

POZE cu Caini Mops - Pug

POZE cu caini de rasa Caini Mops - Pug


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Mops (Pug) – Importanta dresajului precoce

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO