Dog Argentinian – Dresaj bazat pe afectiune

Posted by bianca On miercuri, 9 februarie 2011 0 comments


Views





poza caine Dog Argentinian la sedinta de inot Dresajul unui Dog Argentinian porneste din prima zi in care luati contact cu puiul. Sloganul dresajului pentru aceasta rasa poate fi refrenul unei piese foarte iubite a faimosilor Beatles: „All you need is love”. Afectiunea, grija si preocuparea aratate micutului catel vor constitui cel mai bun inceput de drum in relatia voastra. Acest caine este un „spartan” daca acceptati comparatia, si, din momentul in care este luat din cuibul natal, structura lui afectiva deja afectata poate „incasa” tot felul de alte lovituri. Pentru ca Dogul Argentinian este o rasa puternica si cu instincte de luptator imprimate nativ. Dar un scenariu de acest tip conduce pe drumul pe care veti forma un caine aspru si dur, ori, cu siguranta nu va doriti asa ceva in rolul de companion. Sau nu este de dorit sa vreti asa ceva. Epoca luptelor sangeroase de caini a apus demult… Afectiunea este cheia.

poza caine Dog Argentinian la sedinta de dresaj Ca orice pui de caine si puiul de Dog Argentinian este foarte simpatic, curios, jucaus si cu instinct de explorator. Va aborda curajos fiecare lucru nou semnalat in jur si va face fata demn evenimentelor neobisnuite. Contactul fizic cu voi, dialogul pe ton bland, micile momente de joaca si rasfat in proximitatea membrilor familiei vor cimenta o legatura profunda care il va marca pe viitor.
In cazul acestui caine este nevoie de socializare precoce. Este bine ca atunci cand va hotarati sa achizionati un pui de Dog Argentinian sa nu aveti in vedere inca un caine in familie. Acest caine este in mod natural dominant si, mai devreme sau mai tarziu, se vor naste dispute intre el si celalalt caine din familie (pe subiect de joaca, in competitia pentru hrana, pentru atragerea afectiunii vreunui membru al familiei etc.). In stadiul de catel un Dog Argentinian trebuie sa interactioneze cat mai des cu pui si juniori din alte rase si sa fie invatat sa se joace placut cu acestia, sa evite confruntarile si tentativele de intimidare. Corectiile trebuie sa fie mereu blande, dar efectuate eficient, in momentul cand se observa reactia de angajare. Deci monitorizati cu rabdare si perseverenta interactiunile catelului vostru cu alti parteneri si nu faceti greseala sa-i aratati cat sunteti de mandru ca a devenit „spaima cartierului”. Cand va jucati cu un catel de Dog Argentinian nu-i permiteti sa va muste in joaca! Acesti caini trebuie stopati din actiunea de a musca, dar fara sa apelati la lovituri. In nici un caz nu loviti catelul! Dogul Argentinian are falci largi, tipice pentru un Mastiff, si foarte puternice. Daca nu il dezobisnuiti sa muste in joaca atunci cand este catel, se prea poate sa aveti surprize neplacute la maturitate.

poza caine Dog Argentinian - Paznicul adormit
Alegeti cu grija jucariile mai ales din sfera celor care trebuie urmarite (mingi, rulouri de mari dimensiuni). Un Dog Argentinian are tendinta naturala de a musca si sfasia un obiect care i-a captat atentia, deci evitati jucariile casante sau de mici dimensiuni, caci pot fi mestecate si inghitite, provocand complicatii.

poza caine Dog Argentinian in aport...casnic Afectiunea aratata pe parcursul junioratului, implicarea profunda in atentia familiei ii vor „indulci” caracterul si il vor modela ca pe un animal de companie placut si de incredere. In tara natala, Argentina, unde rasa este foarte cunoscuta si populara, dresajul acestui caine este privit cu un aer de normalitate, desi ii sunt cunoscute instinctele de gladiator si de caine de vanatoare pentru animale periculoase. Pur si simplu a intervenit experienta abordarii graduale si echilibrate, iar oamenii stiu cum sa-l dreseze ca pe un companion placut si controlabil. In spatiul european, unde rasa nu este indeajuns de bine cunoscuta, dresajul este recomandat sa se faca doar de catre persoanele cu experienta dobandita in relatia cu rasele mari. Tineti mereu acest caine in miezul activitatilor familiei. Cu puternicul sau instinct de haita, un Dog Argentinian va cauta sa identifice liderul grupului in care s-a incadrat. Este foarte important ca acest lider sa existe si sa se impuna ferm si fara ezitari in fata animalului. Dogul il va respecta. In relatia cu ceilalti membri ai familiei un Dog Argentinian se va comporta placut si cooperant daca va simti ca este acceptat si integrat. Daca se va simti ignorat si marginalizat isi va dezvolta trasaturile antisociale, devenind ursuz zi artagos. In familie fiti mereu atent la reactiile sale in fata strainilor! Dogul Argentinian nu accepta usor intrusii, ramane circumspect in prezenta lor si aceste trasaturi trebuie controlate si corectate in timp, in functie de nivelul de socializare intretinut de familia voastra.

Articole pe aceeasi tema:
Dog Argentinian – Vanatorul de pume
Dog Argentinian – Un caine sanatos si rezistent
Dog Argentinian – Echilibrul in dieta
Dog Argentinian – Ingrijirea unui prieten nepretentios


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Dog Argentinian – Dresaj bazat pe afectiune

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO