Rasa Setter Englez – alimentatie corecta

Posted by bianca On marți, 6 iulie 2010 0 comments


Views





poze caine de vanatoare setter englezO dieta adecvata este esentiala pentru cainele de rasa Setter Englez, nu numai pentru ratiuni ce tin de mentinerea unei stari bune de sanatate pentru aceasta rasa de talie mare, cu resurse insemnate pentru activitea fizica intensa si pentru diferite exercitii, ci si pentru ca blana lor necesita bine-cunoscute masuri de intretinere. De fapt, blana unui Setter Englez este cel mai bun indicator al starii de sanatate generala in cazul acestei rase de caini. Daca blana lor curge frumos pe flancuri si etaleaza o stralucire naturala, inseamna ca aveti un caine care beneficiaza de o o balanta foarte buna a vitaminelor, uleiurilor, proteinelor si grasimilor in mancare. Prin contrast, daca blana sta incalcita, pare mereu imbacsita si apare ca fiind mata, „obosita”, este semnalul cel mai vizibil ca trebuie sa schimbati ceva in alimentatia cainelui si, implicit, ca aveti un animal cu o stare de sanatate nu tocmai buna.


De fapt, tot ceea ce necesita cainii din rasa Setter Englez (ca dealtfel si celelalte rase de Setter) in aditie la hrana zilnica (o hrana de calitate, adaptata rasei, taliei si varstei fiecarui animal in particular) este un adaos specific pentru intretinerea parului. Astfel, la tainul zilnic se recomanda completarea cu o lingura de ulei de canola (ulei de rapita) pentru usurarea digestiei & mentinerea stralucirii parului si extract de alfalfa (Medicago sativa) pentru proprietatile sale antioxidante. Astfel de suplimente alimentare se pot procura de la o farmacie veterinara sau chiar de la cabinetul veterinar unde sunteti inregistrat.

poza caini de rasa setter englez


Pentru rasa Setter Englez specialistii recomanda acordarea hranei in 2-3 tainuri mai mici in schimbul unei singure mese consistente la jumatatea zilei. Acesti caini sunt nerabdatori cand se hranesc, „hapaie” foarte rapid mancarea si acest lucru ii predispune la balonari si probleme intestinale. In acest scop este bine sa acordati atentie alegerii bolului pentru servirea hranei. Cele mai indicate sunt cele de inox, care permit o buna igienizare si sunt rezistente, iar forma acestora este una specifica, ce de asemenea ca poate fi indicata de un medic veterinar experimentat (vasul are o ridicatura pronuntata in mijlocul cavitatii de depozitare, astfel cainele nu poate apuca foarte multa hrana dintr-o data in gura, fiind nevoit sa manance cu inghitituri mai mici).

POZE cu Caini Setter Englez

poze caini de rasa setter englez


Articole pe aceeasi tema:
Rasa Setter Englez - caini de vanatoare
Dresaj Setter Englez - sfaturi utile
Rasa Setter Englez - boli specifice
Intretinerea cainelui Setter Englez


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Rasa Setter Englez – alimentatie corecta

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO