Intretinerea cainelui Setter Englez

Posted by bianca On marți, 6 iulie 2010 0 comments


Views





poze caini de vanatoare setter englezCainii din rasa Setter Englez sunt, generic vorbind, caini de vanatoare care reactioneaza foarte bine in prezenta oamenilor si a altor animale. Deseori sunt remarcati pentru gratia si eleganta siluetei si pentru frumusetea aparte a blanii lor lungi, matasoase si ondulate. Luand in considerare blana lor speciala dar si spiritul energic, deosebit de activ, acesti caini pot solicita o ingrijire suplimentara in comparatie cu alte rase de caini.


Iata cateva indicatii in ceea ce priveste intretinerea unui Setter Englez:

• Pasul 1

Oferiti cainelui doar cantitatea de hrana pe care se presupune ca trebuie sa o primeasca in raport cu varsta si regimul de activitate. Nu faceti uz de suplimente pentru ca un caine rasa Setter Englez ia usor in greutate. Acesti caini sunt expusi la displazia de sold si, ingrasandu-se peste media admisa, pot sa fie afectati mult mai usor de aceasta boala.

• Pasul 2

Periati cainele vostru Setter Englez de doua ori pe saptamana. Perieri suplimentare fata de aceasta frecventa se impun in cazul in care cainele s-a murdarit sau observati noduri si incalceli in blana. Folositi balsam pentru par sau udati usor blana inainte de periere, pentru a evita ruperea firelor de par.

• Pasul 3

Pieptanati si trimati parul de pe labe si tundeti smocurile crescute intre parnute. Verificati cu atentie zona pernutelor pentru a nu fi afectata de ciuperca sau diferite iritatii.

poza caine de rasa setter englez

• Pasul 4

Declansati procesul de dresaj si cu precadere dresajul de obedienta cat mai repede, sau apelati la un specialist in dresaj. Setterul Englez este un caine galagios si tendinta sa de a latra trebuie descurajata de timpuriu. Acest caine are nevoie de fermitate si perseverenta in dresaj.

• Pasul 5

Exersati cu cainele vostru zilnic pentru a-i da ocazia sa-si consume energia, aspect care il va ajuta sa ramana calm si echilibrat in restul timpului. In principiu, aceasta rasa de caini nu este recomandata pentru viata in apartament, mai ales in absenta unor perioade consistente dedicate miscarii in aer liber. Un catel din aceasta rasa isi va canaliza energia latenta in actiuni cu caracter distructiv, cum ar fi rontaitul pieselor de mobilier.

POZE cu Caini Setter Englez

poze caini de rasa setter englez


Articole pe aceeasi tema:
Rasa Setter Englez - caini de vanatoare
Dresaj Setter Englez - sfaturi utile
Rasa Setter Englez - boli specifice
Rasa Setter Englez – alimentatie corecta


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Intretinerea cainelui Setter Englez

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO