Rasa Setter Englez - boli specifice

Posted by bianca On marți, 6 iulie 2010 0 comments


Views





poze caine de rasa setter englezDesi este o rasa caracterizata de robustete si o buna stare generala de sanatate, rasa Setter Englez este susceptibila de unele probleme genetice, ca dealtfel orice alta rasa de caini. Daca aveti in vedere achizitionarea unui catel din aceasta rasa trebuie sa alegeti un crescator cu experienta si o buna reputatie. Asigurati-va din start ca parintii micului catel au avut certificate de sanatate eliberate in vederea reproductiei.


Iata o lista a celor mai frecvente afectiuni intalnite la cainii din rasa Setter Englez:

Displazia de cot si cea de sold — Conform datelor statistice furnizate de ESAA (English Setter Asociation of America) rata de impact a displaziei de sold in cazul acestor caini de rasa este de aproximativ 24%. Procentajul este in scadere, dar cifrele comunicate sunt, totusi, ingrijoratoare. In acest sens fiti atenti la mentinerea unei greutati corporale optime la cainele vostru, pentru ca orice Setter Englez este pofiticios si va lua foarte repede in greutate cand regimul de hrana este cotat in exces.

Hipotiroidism - Hipotiroidismul canin este cea mai comuna boala hormonala diagnosticata la aceste animale. Termenul hipotiroidism semnaleaza productia sub limita a tiroxinei, hormonul produs de glanda tiroida. Acest hormon, ca dealtfel glanda tiroida in sine, este foarte important in controlul cresterii si dezvoltarii organismului si in mentinerea unui nivel corect al proteinelor, lipidelor si carbihidratilor in procesele metabolice ale unui caine. Boala se declanseaza, cel mai adesea, intre 2 si 6 ani. Simptomele generale sunt cresterea brusca si aparent nejustificata in greutate, letargia si unele afectiuni ale pielii si parului (par subtire, prea fin, pierderea acestuia in cantitati mari, par gras, matreata, mancarimi). Tratamentul clasic este accesibil si poate fi recomandat de orice medic veterinar, iar raspunsul la acesta este bun din partea cainelui. Toate semnele particulare ale bolii sunt reversibile dupa un tratament corect aplicat pentru o perioada de 4-6 saptamani.


poze cu caini de vanatoare setter englez



Alergii — Setterii Englezi au o piele deosebit de sensibila si sunt expusi unui numar relativ mare de alergii. Studiile arata ca aceste alergii nu au niciodata o singura cauza. Cel mai adesea, aceste afectiuni au o componenta genetica, dar mediul de viata are, la randul sau, un impact important. Un Setter Englez, desi recunoscut ca un foarte bun caine de vanatoare, se dovedeste deseori alergic la polen, mucegaiuri si muscaturile puricilor. In particular, cainii crescuti in apartament, ca si animale de companie, se dovedesc uneori alergici la matreata provenita de la om si la acarieni (existenti in praful din covoare si cel depus pe mobila).

Surditate — Asa cum reflecta unele statistici ale asociatiilor crescatorilor de caini rasa Setter Englez, aproximativ 10% dintre aceste animale sunt afectate de surditate unitalerala (la o singura ureche) sau bilaterala (ambele urechi). Un test specific pentru identificarea acestei afectiuni trebuie aplicat unui catel din rasa Setter Englez la varsta de 3 saptamani. Este bine sa va interesati daca un catel de rasa pe care doriti sa il achizitionati a trecut cu bine acest test sau nu. In cazul surditatii unilaterale, un caine afectat poate avea o viata normala, implinita in cadrul unei familii iubitoare, cu conditia ca membrii acesteia sa cunoasca situatia cainelui si sa actioneze in consecinta cu aceasta conditie particulara.

POZE cu Caini Setter Englez

poze caini de rasa setter englez


Articole pe aceeasi tema:
Rasa Setter Englez - caini de vanatoare
Dresaj Setter Englez - sfaturi utile
Intretinerea cainelui Setter Englez
Rasa Setter Englez – alimentatie corecta


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Rasa Setter Englez - boli specifice

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO