Intretinere Ciobanesc de Berna - Etape de reflectie

Posted by bianca On sâmbătă, 31 iulie 2010 0 comments


Views





poze caini ciobanesc de berna cu bichon Frumusetea unui caine din rasa Ciobanesc de Berna si statura sa impozanta, emanand forta si echilibru atrag orice iubitor de caini de talie mare, cu potential de lucru si calitati de caine de paza. Dar, o privire mai atenta asupra caracteristicilor acestei rase de caini este necesara inaintea deciziei privind achizitia unui catel. Iata care ar fi, in linii mari, principalele aspecte care ar trebui sa va dea de gandit:


1. Acestui animal puternic si activ ii este necesara miscarea constanta care sa-i consume energia, mai ales cand este tanar. Fara doar si poate, acest caine nu este potrivit pentru a va insoti la sedintele de jogging, dar necesita o curte larga pe care sa o patruleze si plimbari in aer liber, purtate in ritm normal.

2. Anxietatea de separatie reprezinta o reala problema in cadrul acestei rase de caini. Sunt animale obisnuite cu compania si au nevoie sa vada pe cineva din familie in preajma. Nu reactioneaza bine cand sunt lasati singuri mai mult de 3-4 ore, apucandu-se de ros diferite lucruri aflate la indemana. Si au niste falci extrem de puternice!

poza caini ciobanesc de berna pereche 3. Necesita socializare precoce, efectuata cu pricepere. Trufas si dominant atunci cand este izolat de alte animale, cainele Ciobanesc de Berna are nevoie de interactiuni repetate cu alti oameni si diferite alte animale, precum si familiarizare cu sunete si zgomote neobisnuite. Altfel, precautia lor naturala ii va transforma in animale prea timide sau suspicioase, aspecte de comportament dificil de tolerat.

4. Unii masculi (mai ales cei de talie foarte mare) dovedesc un caracter mai dificil. Uneori dovedesc o inertie prea mare in dresaj, executand mai greu comenzile. De fapt, ceea ce doresc este sa stabileasca cine este seful. Trebuie sa dovediti consitenta in dresaj si sa nu lasati garda jos, fiind serios in tot ceea ce intreprindeti. Ezitarile va vor ingreuna drumul spre o conlucrare in avantajul vostru. Fiti atenti la comportamentul fata de alti caini masculi.

5. Pierderea parului. Ciobanestii de Berna sunt caini care naparlesc consistent. Blana bogata a acestor animale se schimba periodic si pierderea parului se va inregistra intr-o masura mai mare la exemplarele care traiesc in zone mai calde.

6. Salivarea in exces. Pentru ca mostenirea specifica tuturor cainilor Molossoizi i-a inzestrat cu buze largi, cazute, multi caini rasa Ciobanesc de Berna, mai ales exemplarele de talie foarte mare, lasa bale, cu deosebire atunci cand se hranesc sau beau apa.

poza caine ciobanesc de berna cu jucarie 7. Problemele de sanatate. Dincolo de mici aspecte particulare, cainele Ciobanesc de Berna are o personalitate minunata, dar problemele serioase de sanatate care ii afecteaza pot constitui un motiv serios de reflectie inainte de a decide sa va legati viata de aceasta rasa de caini. Un numar alarmant de mare de cazuri de cancer sunt semnalate in cadrul rasei, iar impactul unor boli ca displazia de sold, diferite afectiuni ale inimii, epilepsia este, de asemenea, destul de mare. Si, din pacate, aceste maladii se declanseaza adesea la varste medii, ceea ce implica numeroase si complicate tratamente si interventii de ordin medical. Dar dragostea fata de acest animal decorativ si afectuos poate compensa aceste aspecte, viata alaturi de el constituind un episod de neuitat.

POZE Caini Ciobanesc de Berna

poze caini de rasa Ciobanesc de Berna


Articole pe aceeasi tema:

Ciobanesc de Berna – boli specifice
Ciobanescul de Berna in dresajul de agilitate
Ciobanesc de Berna – caine de paza
Hrana Ciobanescului de Berna - calitate si consistenta


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Intretinere Ciobanesc de Berna - Etape de reflectie

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO