Ciobanescul de Berna in dresajul de agilitate

Posted by bianca On sâmbătă, 31 iulie 2010 0 comments


Views





poza caine de rasa ciobanesc de berna in concurs Cainii din rasa Ciobanesc de Berna, in ciuda osaturii masive si a taliei mari, indragesc foarte mult probele de agilitate. In orice caz, inainte de a incepe efectiv anumite exercitii de dresaj de agilitate, trebuie sa familiarizati animalul cu aparatele si obstacolele de pe traseul ales. In contact cu fiecare dintre acestea, cainii pot sa realizeze dificultatea fiecarui exercitiu si pot trada anumite slabiciuni asupra carora se va reveni ulterior in dresaj. Din cauza trenului lor inferior larg (au sale masive), cainii din rasa Ciobanesc de Berna s-ar putea sa prezinta dificultati la traversarea podurilor inguste si a puntilor suspendate cu balans. Tineti cont de faptul ca sariturile repetitive pot fi mai daunatoare pentru cainii de talie mare comparativ cu cainii de talie medie sau mica. Inainte de a efectua exercitii de dresaj de agilitate cu un caine de rasa Ciobanesc de Berna este indicat sa verificati la un cabinet veterinar starea articulatiilor cotului, soldului, umarului, cu predilectie la picioarele din fata.

caine de rasa ciobanesc de berna cu lesa
Cand abordati un obstacol inalt sustineti cainele de ceafa, pentru a-i oferi un surplus de siguranta in pastrarea echilibrului si a preveni cazaturile. Folositi mici bucatele de hrana si degetele pentru a ghida cainele, fiind atenti sa pastrati nasul acestuia in pozitie foarte joasa, pentru a-l obliga sa tina sub control vizual obstacolul. In dresajul de agilitate, la proba de obstacole, este foarte importanta insusirea comenzii STAI/ASTEAPTA executata in zona galbena de la baza fiecarui obstacol. Orice caine tanar este entuziast si nerabdator sa depuna efort, iar un catel rasa Ciobanesc de Berna nu face exceptie. Oprirea si studierea probei sunt benefice, intrucat abordarea se va face cu mai multa rabdare si atentie din partea cainelui. Primele exercitii de dresaj cu un caine incepator in agilitate se vor efectua la podul fix; abia dupa insusirea corecta a tehnicii de traversare in regim de viteza, se va trece la puntea cu balans (Teeter-Totter).
Tineti mancarea folosita ca stimulent in mana si evitati sa o plasati pe teren, in preajma obstacolelor. Un Ciobanesc de Berna este inteligent si cu un ascutit simt al observatiei, asa ca nu veti dori ca el sa abandoneze exercitiul de dresaj si sa se apuce de cautat bucatele gustoase de jur-imprejur. Este foarte important sa-l invatati pe caine ca in mainile voastre se afla recompensa dorita, astfel el isi va focaliza atentia asupra lor, raspunzand prompt la orice exercitiu de dresaj abordat. Dar este bine ca si voi sa constientizati acest lucru si sa fiti atenti la miscarile pe care le faceti cu mainile. Pastrati-va concentrarea la exercitiu si nu faceti miscari dezordonate cu mainile (raspunzand la telefon, scarpinandu-va, batand din palme sau facand semne altor instructori); altfel, veti dezorienta cainele.
Pozitia corpului vostru fata de caine este foarte importanta in orice exercitiu de dresaj.

poza caine ciobanesc de berna inhamat Cel mai indicat este sa lucrati pentru agilitate cu cainele in partea voastra dreapta si in pozitie inversa pentru trial. Nu schimbati aleatoriu pozitia corpului si nu incrucisati mainile in fata cainelui; in aceasta situatie el isi va pierde concentrarea si va deveni confuz. Pozitia corecta in coordonarea pentru abordarea unui obstacol este: cu mana dreapta pe ceafa cainelui (sau fixati mana pe lesa), iar cu mana stanga in fata botului sau, in pozitie joasa, indicand directia de deplasare si viteza. Pastrati aceeasi plasare de ansamblu a corpului vostru fata de caine si cand ati ajuns in faza superioara a unui exercitiu de dresaj, aceea in care cainele abordeaza independent un obstacol, in regim de viteza.

POZE Caini Ciobanesc de Berna

poze caini de rasa Ciobanesc de Berna


Articole pe aceeasi tema:

Ciobanesc de Berna – boli specifice
Intretinere Ciobanesc de Berna - etape de reflectie
Ciobanesc de Berna – caine de paza
Hrana Ciobanescului de Berna - calitate si consistenta


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Ciobanescul de Berna in dresajul de agilitate

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO