Malinois – Privire in bolul cu hrana

Posted by bianca On duminică, 27 martie 2011 0 comments


Views





poza caine malinois mancand de zor Rasa Malinois a fost dezvoltata in imprejurimile orasului Mechelen (Malines, in pronuntie franceza), al 10-lea oras ca marime din Belgia. Mechelen, oras din regiunea flamanda a tarii, este situat in partea de nord, la jumatatea distantei dintre Bruxelles si Antwerpen (Anvers), aproape de Marea Nordului si granita cu Olanda. Conform standardului adoptat de FCI (Federation Cynologique Internationale) Malinois este considerata o varietate de caine ciobanesc belgian, denumit adesea in Belgia si Tervuren cu par scurt. Dar diferentele intre Malinois si Tervuren – mai ales la nivelul temperamentului afisat si a unor abilitati si aptitudini – sunt adesea subliniate de cunoscatorii acestor caini de rasa de talie medie si federatii internationale precum prestigioasa AKC (American Kennel Club) au recunoscut aceste rase canine in mod separat.

poza caine malinois asteptand un biscuit gustos Alimentatia cainilor din rasa Malinois trebuie sa tina cont de modul in care erau hraniti stramosii acestora in regiunea orasului Malines/Mechelen din Belgia, unde a fost dezvoltata aceasta rasa. Fiind aproape de zona de coasta, regiunea a oferit de-a lungul timpului resurse specifice de hrana care si-au pus amprenta si asupra dietei cainilor din rasa Malinois. Comparativ cu celelalte rase grupate generic sub denumirea "caine ciobanesc belgian" - Tervuren, Laekenois si Groenendael, Malinois necesita hrana cea mai putin bogata in fibre, sistemul lor digestiv nefiind capabil sa descompuna eficient aceste componente nutritive. In compensatie oarecum, Malinois necesita o concentratie mai mare de minerale in alimentele digerate, tot comparativ cu rudele sale canine originare din Belgia. Hrana corecta pentru acesti caini de talie medie activi si energetici trebuie sa fie bogata in proteine, Malinois este o rasa de caini cu mare putere de munca, capabili sa se angajeze foarte energic in sarcini de lucru sau in exercitii de dresaj complexe. Fiind caini foarte apreciati si folositi de politie si alte servicii de securitate ori militare, Malinois sunt desemnati adesea pentru executarea unor sarcini complexe, de mare impact fizic si cu important consum energetic, deci refacerea se bazeaza pe hrana corecta si echilibrata. Baza dietara pentru acesti caini trebuie sa se bazeze pe ingredientele specifice zonei de origine: o hrana bogata in proteine si minerale, reprezentativa pentru arealul coastei Marii Nordului. Carnea este recomandata ca ingredient principal, sursele cele mai indicate fiind carnea de capra si cea de la pasarile de curte (pui, curcan, rata, gasca).

poza caine malinois de Halloween - Ne dati, ori nu ne dati? Carnea de peste este bine primita si a fost traditional folosita ca adaos nutritiv in hrana cainilor in rasa Malinois, mai mult decat in cazul raselor de ciobanesti belgieni cu care se inrudeste dar care s-au dezvoltat in zona sudica, de interior a tarii (catre granitele Belgiei cu Germania si Franta). Tot ca o particularitate alimentara, varza este recomandata in alimentatia cainilor Malinois.

poza caine malinois atent Este de preferat ca din meniul cainilor Malinois sa fie excluse ingrediente precum carnea de cal si de vita, produsele pe baza de soia si pulpa de sfecla (aceasta din urma fiind chiar recomandata, in schimb, pentru meniul rasei Tervuren). Starea sanatatii cainelui se oglindeste in aspectul etalat de blana sa si multe dintre problemele declansate de un anumit dezechilibru in alimentatie (alergii, probleme hormonale, diferite boli interne sau de piele) vor avea drept consecinta caderea mai rapida a blanii si o pierdere a vitalitatii firului de par. Cainele, fiind un animal voluntar si lacom, este bine sa fie controlat sub raportul consumului alimentar, deoarece in caz contrar se poate ingrasa, poate deveni obez, fiind dizgratios si lenes, predispus la aceleasi boli ca in cazul oamenilor grasi. Malinois va pastra mereu o mare disponibilitate pentru activitatile de mare angajament fizic si o predispozitie pentru genul de exercitii in care isi poate pune in valoare detenta impresionanta si capacitatea de a se catara in depasirea unor obstacole. Daca greutatea corporala nu va fi tinuta sub control si cainele se va angaja in astfel de exercitii solicitante pot interveni accidentari grave si unele complicatii semnificative ale starii generale de sanatate. Toate aceste recomandari nu au decat o valoare orientativa, menita a fi adoptata diferentiat, in functie de individ, de propriile lui reactii fata de apetit, evolutia greutatii, integritatea parului si functionalitatea pielii, comportamentul si raspunsul la hrana administrata.

Articole pe aceeasi tema:

Malinois – Caine ciobanesc belgian
Malinois – Dresaj pentru misiuni speciale
Malinois – Ingrijirea pielii la catei
Malinois – Disfunctii la capitolul sanatate
Poze cu caini de rasa Ciobanesc Belgian - Malinois

POZE Caini Ciobanesc Belgian - Malinois

POZE cu caini de rasa Ciobanesc Belgian - Malinois


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Malinois – Privire in bolul cu hrana

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO