

Cateii se murdaresc foarte usor, iar cei din rasa Malinois nu au nici un motiv sa fie altfel. In primele saptamani au mersul nesigur si cad deseori in locuri murdare, sunt curiosi si patrund in tot felul de cotloane, isi fac nevoile dezordonat pentru ca inca nu si-au insusit dresajul de interior, mananca mult prea entuziasti, de multe ori intrand cu tot corpul in vasul de mancare. Toate aceste apucaturi si nazdravanii ii transforma rapid in niste ghemotoace naclaite si mirositoare. Primul instict al noului proprietar de catel rasa Malinois este sa imbaieze micul neastamparat de fiecare data cand il vede murdarit. Dar tineti cont de faptul ca un catel nu trebuie imbaiat mai des de o data pe saptamana, iar samponul folosit in aceste ocazii trebuie sa fie cu formula speciala, soft, destinata in mod expres puilor, altfel pielea lor sensibila se va irita serios. O solutie la indemana ar fi servetelele igienice umede recomandate si sugarilor, care contin substante cu formula neutra si realizeaza o buna curatare. Daca micul neastamparat este mult prea murdar pentru a rezolva in acest fel, un dus caldut si rapid (fara folosirea samponului) ar trebui sa rezolve problema.
Dieta
O dieta improprie inseamna un aport insuficient de vitamine si minerale foarte necesare in procesul de crestere, si efectele unei asemenea situatii se observa cu repeziciune la nivelul blanitei. Pielea uscata, abundenta matretii, asociate cu un par mat si uscat poate sa semnalizeze ca hrana micului Malinois este lipsita de elemente esentiale cum sunt grasimile si proteinele. Schimbarea formulei de hranei cu un alt tip, de obicei formula Premium pentru catei rezolva in cele mai multe cazuri aceasta problema.

Malinois este o rasa de caini cunoscuta pentru predispozitia la alergiile pielii cu baza alimentara. De obicei schimbarea tipului de hrana reprezinta masura necesara si suficienta, dar cel mai bine este ca in prealabil sa va sfatuiti si cu un medic veterinar, pentru ca va poate recomanda cele mai indicate tipuri de hrana cu proprietati hipoalergenice.
Acarienii
Niciun catel, indiferent de rasa de care vorbim nu este imun la raie sau forma mai complexa a acesteia, raia demodecica (o boala ereditara).

Infectiile cutanate
Cainii din rasa Malinois sunt recunoscuti pentru predispozitia la infectiile pielii, atat cele bacteriene, cat si fungice. Chiar daca infectiile severe implica, de obicei iflamatii ale unor zone, prezenta pielii puternic iritate, umede, uscarea pielii si excesul de matreata pot, la randul lor, reprezenta semnalul unei astfel de infectii, in stare incipienta. Nu asteptati prea mult evolutia unor astfel de simptome, ci cautati cat mai rapid sa stabiliti cauzele reale cu ajutorul unui specialist. Infectiile de amploare produse la nivelul pielii se trateaza cu antibiotice administrate oral, in combinatie cu creme antibiotice si anti-fungice. De asemenea, la imbaierea animalului se recomanda folosirea sampoanelor cu formula anti-microbiana.
Articole pe aceeasi tema:
Malinois – Caine ciobanesc belgian
Malinois – Privire in bolul cu hrana
Malinois – Dresaj pentru misiuni speciale
Malinois – Disfunctii la capitolul sanatate
Poze cu caini de rasa Ciobanesc Belgian - Malinois
POZE Caini Ciobanesc Belgian - Malinois
Views
Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS
0 comments to Malinois – Ingrijirea pielii, la catei