Mastino Napoletano – Hranirea corecta

Posted by bianca On vineri, 25 februarie 2011 0 comments


Views

poza caine Mastino Napoletano - Privirea rugatoare Cainii Mastino Napoletano nu au nevoi de hranire speciale, accepta o mare varietate mare de tipuri de hrana pentru caini existente in comert, dar continutul si cantitatea trebuie adaptate la specificul acestei rase de caini mari, cu necesar proteic specific (formula pentru rase mari). Trebuie sa stiti ca hrana recomandata raselor de caini de talie mare trebuie sa contina un procent mai scazut de proteine si grasimi decat hrana destinata altor rase. Conform cu standardul promovat de Neapoletano Mastiff’s Club din SUA, un nivel indicat pentru hrana cateilor din aceasta rasa este de 19-25% proteine si 8-14% grasimi.

Tinand cont de necesarul ridicat de hrana solicitat de acest caine de talie mare, sculptural si foarte robust, se recomanda sa uzati de hrana uscata pentru caini. Desi calitatea si prospetimea hranei gatite in casa nu vor fi egalate de nici o marca de hrana industriala, efortul necesar prepararii zilnice a meniului pentru acest urias descurajeaza inevitabil. Si bineinteles, incarca foarte mult nota de plata, aspect deloc de neglijat.


poza caine Mastino Napoletano - Bebe mic si flamand
Cautati ca specificatiile pentru tipul de hrana de caini pentru care v-ati hotarat sa indice carnea ca principal ingredient. Din cand in cand, unui catel din rasa Mastino Napoletano va fi necesar sa-i suplimentati portia de hrana uscata cu bucati de carne (rosie sau alba, nu are importanta) pentru un aport nutritiv vital in procesul rapid de crestere pe care il inregistreaza. Vasele in care ii serviti mancarea unui Mastino Napoletano trebuie sa fie largi si putin adanci, conformatia botului sau impunand aceste conditii.

Locul ales pentru servirea mesei trebuie sa fie de asa natura incat sa poata fi curatat usor, periodic. Acesti caini fac mult „deranj” in jurul vasului de mancare, datorita conformatiei buzelor.
poza caine Mastino Napoletano - E gata masa? Apa trebuie sa fie la dispozitie, proaspata si servita in vase curate (dupa ce va bea o data contaminand-o cu saliva in exces, nu va mai reveni la acel vas, deci ideea de a folosi 2 vase de apa este destul de utila). Este nevoie ca dieta sa ii fie supravegheata atent mai ales in perioada de la 3 luni la 1,5 ani, cat timp se dezvolta impetuos, si nu uitati ca, la maturitate, scheletul acestui caine masiv si totusi atletic va trebui sa suporte solicitari considerabile.

Un Mastino Napoletano nu agreeaza deloc sa deranjat pe timpul cat se hraneste, asa incat regula celor 10 minute este greu de aplicat. Vorbim aici de intervalul optim de timp in care un caine adult ar trebui sa-si serveasca masa, cu pofta si concentrare, la consumarea acestui interval resturile urmand sa fie evacuate. Chiar daca sunt caini care in mod instinctiv vor evita sa raneasca un oponent atata timp cat au la dispozitie si alte alternative, nu va recomandam sa interveniti brusc peste Neo atunci cand se hraneste. Cel mai bine este sa va obisnuiti sa ii dozati portia optima si sa-i acordati timp sa o ingurgiteze. Daca doriti sa il opriti din hranire (uneori veti observa cainele mancand portia altor animale din curte), sau sa va impuneti in cadrul relatiei, dati comanda de oprire si de indepartare si repetati-o cu voce ferma, pana cand este perceputa si acceptata. Acesta poate fi si un exercitiu din cadrul dresajului de obedienta.

Mastino Napoletano accepta bine in meniu legumele si fructele proaspete, mai ales pe durata sezonului cald, dar uneori este bine ca si carnea (fiarta) sa se regaseasca in meniu. Nu exagerati cu portiile sau cu suplimentele acordate intre mese, pentru ca este un caine cu predispozitie spre ingrasare, iar efortul pe care il va depune in activitatea zilnica un astfel de caine obez (este destul de activ in momentele in care are obiective de interes) va supune inima unor eforturi suplimentare cu potential periculos.Articole pe aceeasi tema:
Mastino Napoletano – Caine de paza invincibil
Mastino Napoletano – Ingrijire si afectiune
Mastino Napoletano – Bolile care il ameninta
Mastino Napoletano – Implicare si responsabilitate


ViewsDaca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Mastino Napoletano – Hranirea corecta

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO