Mastino Napoletano – Ingrijire si afectiune

Posted by bianca On vineri, 25 februarie 2011 0 comments


Views





poza caine Mastino Napoletano impunator Exista anumiti caini de rasa a caror achizitie nu poate fi sub nicio forma un capriciu de moment. Mastino Napoletano este prin definitie un reprezentant al acestei categorii. Acest caine nu poate fi cunoscut si acceptat pe parcursul evolutiei sale in sanul familiei, asa cum stau lucrurile cu un Mops, Daschund, sau chiar Cocker. Colosul din peninsula italica este un animal cu cerinte deosebite si cu trasaturi aparte, elemente care trebuie atent cantarite inainte ca o decizie sa fie luata. Mastino Napoletano este, fara nici o urma de indoiala, un caine costisitor. Fiind o rasa cu destule probleme de ordin medical, este foarte important sa-l achizionati de la crescatori autorizati, care au tinut sub control liniile de evolutie, efectueaza permanent selectia exemplarelor pe care le reproduc si sunt capabili sa elibereze certificate medicale detaliate. In principiu, pretul de lista pentru un catel de rasa autentica, posedand pedigree, poate depasi usor 1000 de euro. Iar cheltuielile ulterioare nu sunt nici ele de ignorant. Iata de ce va recomandam sa va documentati foarte bine despre aceasta rasa inainte de a lua o decizie, iar mai jos am strans cateva informatii generale care credem ca pot fi folositoare:

poza caine Mastino Napoletano reflectat in apa Mastino Napoletano trebuie:

- … periat de 3-4 ori pe saptamana pentru a-i intretine roba si o buna irigatie sangvina la nivelul pielii.
- … protejat in prevenirea bataturilor la coate. Fiind un caine de talie mare, foarte greu, isi va suprasolicita zona in pozitia sezand (una preferata dealtfel), deci amenajati locurile sale favorite de veghe, punand acolo saltelute sau carpete moi, elastice.
- … sa beneficieze de locuri protejate impotriva umezelii, curentilor reci de aer si frigului, atunci cand se odihneste. Blana sa cu firul scurt, subtire, nu ii asigura o protectie termica adecvata.
- … antrenat in exercitii fizice inainte si dupa servirea mesei. Cate o ora de “interval linistit” il ajuta mult in prevenirea temutei torsiuni gastrice.
- … sters atent pe bot dupa ce mananca sau bea apa. Salivatia abundenta, specifica oricarei rase de caini, nu poate fi retinuta in cavitatea bucala datorita conformatiei specifice a buzelor. Fiti atenti sa aiba permanent botul curat si uscat.


Mastino Napoletano nu este:

- …un caine de apartament. Talia sa mare, nevoia de miscare, nevoia de a proteja un spatiu extins (sentimental teritorialitatii) sunt definitorii pentru acest caine. Fara doar si poate ca sunt destui cei care au incalcat (si mai incalca) aceasta regula. Dar aglomerarea specifica blocurilor de apartamente, lipsa spatiului vital, multitudinea stimulilor specifici mediului pot crea cainelui sentimente claustrofobice sau acumulari de tensiuni nervoase. Si cu un astfel de caine nu este de glumit!
- …un animal care poate fi izolat si privat de atentie si afectiune. Sub chipul ridat, in interiorul corpului musculos, de gladiator neinfricat bate o inima calda. Poate sa va para o declaratie paradoxala, dar Mastino Napoletano este un caine sentimental. In fond, este italian la origine…


poza caini Mastino Napoletano - Tineretul canisei
- … posibil sa fie intretinut cu improvizatii de ordin alimentar. Are nevoie de hrana de calitate, abundenta in carne si completata cu suplimente de vitamine si minerale.
- … caine de atac. Numeni nu va ignora prezenta sa amenintatoare, deci capacitatea sa de intimidare este indeajuns pentru a va asigura protectia. Nu marsati pe tehnici de atac si nu ii incurajati pentru nimic tendintele agresive, pentru ca, odata dezlantuit, acest caine poate face ravagii!

poza caine Mastino Napoletano - Pui zambaret - … doar un trandav si un comod. Are nevoie de miscare periodica pentru a se intretine fizic si a evita probleme ale sistemului musculo-scheletal. Dar va face miscarea in ritmul sau, nu il fortati! Nu va fi niciodata partenerul de alergare pe langa bicicleta. In perioada de crestere evitati urcatul si coboratul scarilor.
- … “Blandul Ben”, doar pentru ca este linistit si echilibrat in majoritatea timpului. Are nevoie de socializare precoce si de interactiuni monitorizate cu alti caini, pentru a-si controla tendintele dominante in relatia cu alti caini, in mod special.
- … un paznic de complezenta. Mastino Napoletano isi ia foarte in serios atributiile de caine de paza si, dincolo de aerul sau absent, vag somnolent, va reactiona foarte prompt in limitele teritoriului sau. Intrusii vor avea mari probleme, iar vizitatorii trebuie introdusi pas cu pas in preajma sa, pentru a fi acceptati.
- … o rasa de caine plasata la mijlocul scalei de simpatie. Un “Neo” ori este iubit fara rezerve, ori este respins neconditionat.

Articole pe aceeasi tema:
Mastino Napoletano – Caine de paza invincibil
Mastino Napoletano – Bolile care il ameninta
Mastino Napoletano – Implicare si responsabilitate in dresaj
Mastino Napoletano – Hranirea corecta


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Mastino Napoletano – Ingrijire si afectiune

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO