Chow Chow - Tiparul nutritional specific

Posted by bianca On luni, 27 septembrie 2010 1 comments


Views





poza caini chow langa vasul de apa Tiparul general de hranire al cainilor din rasa Chow Chow include 2 mese pe zi (dimineata si seara) pana in jurul varstei de 1 an, dupa aceasta varsta fiind suficienta o masa pe zi, de preferinta seara, daca avem in vedere obiceiul acestor caini de a se odihni dupa ce se hranesc. Unii detinatori de caini din aceasta rasa prefera sa mentina obiceiul celor 2 mese ca regula permanenta, impartind in mod egal tainul unei zile, dar pentru a mentine un tonus mai ridicat al acestor caini comozi este recomandat obiceiul unei singure mese. Cand vreti sa alegeti tipul de hrana corecta de caini pentru aceasta rasa trebuie sa aveti in vedere ca Chow Chow nu trebuie sa primeasca in meniu prea multa carne, pentru a evita aparitia unor probleme dermatologice.

poza caine chow rontaind lemn Pentru o hranire adecvata, sursa de proteine din hrana zilnica a unui caine Chow Chow se regaseste alimente ca ouale, branza de casa, orezul si, in cantitati moderate, carnea bine fiarta. Un element nutritional important pentru aceste animale este orezul, cu care se impaca foarte bine, aceste cereale fiind foarte potrivite pentru sistemul lor digestiv si cu o contributie foarte buna la mentinerea in stare buna a blanii. Daca ne gandim la originea acestor caini, alegerea orezului ca element central in meniu pare fireasca. Crescatorii cu experienta ai rasei recomanda hrana de caini comerciala de tip “Solid Gold” pentru adulti, pentru ca ofera un echilibru foarte bun intre vitamine si proteine. Daca optati pentru acest tip de hrana este bine sa amestecati granulele (bucatile) componente cu apa calda (nu alegeti varianta in sos). Daca alegeti doar hrana uscata, asigurati-va ca ingredientele sunt total expandate, altfel gazele produse in stomac atunci cand elementele de hrana uscata intra in contact cu apa (lichidele) pot declansa fenomenul atat de periculos al torsiunii gastro-intestinale. Daca nu hraniti cainele cu alimente preparate in casa, alegeti tipul de hrana uscata bazat pe mixturi de carne de pui cu legume. Carnea de pui se poate folosi si la prepararea hranei pentru caini in casa, recomandate fiind bucatile de pulpa si de piept. Si organele de pui sunt binevenite (inima, ficat, pipota), daca aveti garantia ca sunt proaspete (in termenul de valabilitate inscris pe ambalaj). Nu includeti in mancarea gatita de voi pentru caine partile osoase ale carcasei puiului, cum ar fi aripi, picioare, gat sau spate. Trebuie sa aveti in vedere ca oasele de pasare in general sunt casante, se fragmenteaza in procesul de masticatie in bucati mici, cu muchii taioase, astfel ca pot cauza multe necazuri atunci dupa ce sunt ingerate.

poza caine chow pe pajiste Cantitatea de hrana inclusa intr-un tain zilnic variaza in functie de marimea si apetitul cainelui pe care il aveti, dar, ca o medie, folositi 4 masuri de hrana zilnic (in doua portii sau intr-una singura). Masurile de evaluare a cantitatii de hrana (cupe de etalonare) sunt disponibile in farmaciile veterinare sau in pet-shop-uri.
Atentie la jucariile din piele cruda oferite in standurile cu produse pentru animalele de casa.

poza caine chow lingandu-se pe bot Nu le alegeti pe cele de mici dimensiuni, care pot fi ingerate dintr-o bucata, pentru ca nu pot fi digerate corespunzator in stomac si foarte des duc la aparitia unor complicatii cu grave consecinte. In Statele Unite, pentru acest caini se gasesc in comert bucati de copita de bovina, special pentru ros (se pare ca acestor caini le plac foarte mult!). La noi produsul nu este usor de gasit pe piata, asa ca optati pentru capetele oaselor mari de bovine, bine fierte. Cartilagiile rotulelor din capetele de os pot fi bine roase, de asemenea si stratul mai moale care le sustine (bila de incastrare in articulatie) si stomacul unui Chow Chow le poate digera fara probleme, iar activitatea in sine mentine gingiile sanatoase.
Nu omiteti sa asigurati permanent apa proaspata la discretie acestor caini, mai ales in sezonul calduros, pe care Chow Chow il suporta mai greu, iar vasul in care este oferita apa sa fie spalat zilnic pentru a impiedica formarea culturilor microbiene si a bacteriilor, stimulate si de prezenta salivei canine (acesti caini au un exces de saliva explicat prin conformatia specifica a buzelor largi si bogate la colturile gurii). Necesarul de apa al acestor caini este unul mare, iar daca nu va avea asigurata apa in spatiul de hranire, un caine Chow Chow va bea apa din orice sursa disponibila in mediul exterior, expunandu-se riscului contractarii unor boli infectioase.

POZE Caini Chow Chow

poze caini de rasa Chow Chow


Articole pe aceeasi tema:
Chow Chow - Caine de paza decorativ
Chow Chow - O intretinere complexa
Chow Chow - Obstacole si solutii in dresaj
Chow Chow - Boli si afectiuni curente


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

1 comments to Chow Chow - Tiparul nutritional specific

  1. says:

    Anonim M-ati ajutat mult.Multumesc!

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO