Chow Chow - O intretinere complexa

Posted by bianca On duminică, 26 septembrie 2010 0 comments


Views





poza caine chow tavalindu-se in noroi Periajul – Reprezinta o operatie de dorit a se executa cel putin la 2-3 zile, chiar zilnic atunci cand cainele a desfasurat activitati mai dinamice in mediul exterior. Din instinct, acesti caini nu se vor aventura in zonele cu vegetatie prea abundenta, intrucat par a fi constienti de anvergura blanii lor si de pericolul de a ramane agatati si imobilizati. Acestea par a fi reminiscente pastrate din experienta de caine de vanatoare. Dar, daca avem in vedere modelul blanii de caine adult, bogata in coama ce inconjoara gatul si pieptul si cu extensii pe burta si picioare, probabilitatea colectarii diferitelor obiecte si elemente vegetale de natura sa se incalceasca in firele de par este mare.
poza caine chow pregatit de concurs Ca la toate rasele de caini cu blana lunga si bogata, si in cazul cainilor din rasa Chow Chow este foarte recomandata folosirea unei mese speciale. Daca nu aveti asa ceva, improvizati o suprafata plana, indeajuns de mare pentru a oferi stabilitate si siguranta animalului, si pe care sa o puteti dispune la o inaltime potrivita pentru a avea controlul asupra intregului corp. Ca stapan de Chow Chow veti ajunge, in timp, sa va insusiti deprinderi de cosmetician canin, pentru ca este nevoie de o indemanare aparte pentru intretinerea frumoasei lor blani. Utilizand si sfaturile specialistilor, dotati-va in decursul primului an de viata a cainelui cu setul complet de ustensile pentru intretinerea parului. La periaj, sensul recomandat este dinspre cap spre coada, cu o atentie deosebita in zona franjurilor de pe burta si picioare. Indepartati cu blandete nodurile si scaietii si mentineti aceeasi blandete in miscari in zona gatului si cefei, unde cainii prezinta pliuri de piele, sensibile la frecarea cu dintii periilor.

poza caine chow model panda
Imbaierea – Specialistii nu recomanda ca aceasta operatiune sa fie efectuata prea des in cazul cainilor din rasa Chow Chow. In unele lucrari de specialitate imbaierea este recomandata de 3-4 ori pe an. Accentul in intretinerea curateniei unui Chow Chow se pune pe periaj periodic (zilnic), completat cu aplicarea unor uleiuri speciale menite sa ajute la intretinerea firelor de par. Referindu-ne la standardul rasei, specialistii afirma ca stratul superior al blanii unui Chow Chow trebuie sa fie aspru la atingere, aceasta rigiditate conferindu-i si volum. Daca este imbaiat prea des, uleiurile speciale secretate prin piele se dilueaza si blana va deveni mai matasoasa la atingere, dar isi va pierde tinuta, cainele aparand pleostit si cu forme neregulate. De asemenea, parul prea moale se va incalci mult mai usor.

poza caine chow pui samponat Samponarea trebuie sa fie completata si de un masaj, mai amplu in regiunea capului si gatului, unde exista piele in exces. Fiti foarte atenti ca samponul sa nu patrunda in ochii sau urechile cainelui. Clatirea este iarasi foarte importanta reprezentand o operatiune migaloasa si de durata, data fiind consistenta blanii acestui caine. Fiti rabdatori si insistenti, pentru ca Chow Chow au o piele sensibila si resturile de substante cosmetice pot provoca iritatii la nivelul pielii. La imbaiere verificati ochii si urechile animalului si curatati-le cu atentie. Curatarea ochilor si urechilor este recomandata saptamanal, cu accent pe ochi. Chow Chow are pleoape proeminente si globii oculari infundati in orbite, astfel ca delicatetea miscarilor si interventiilor trebuie sa constituie o prioritate. In mod normal, familiarizarea unui catel din rasa Chow Chow cu apa, in vederea imbaierii, trebuie sa se faca incet, cu multa rabdare si delicatete, intrucat nu agreeaza foarte mult ideea de a se uda pana la piele. Dealtfel, numerosi stapani de caini rasa Chow Chow relateaza ca acestia refuza plimbarile lungi atunci cand afara ploua.

poza caine chow la periaj dentar Socul termic – Fiti foarte atenti cu aceasta problema in cazul cainilor Chow Chow. Din cauza blanii foarte dense si bogate, dar si datorita sistemului circulator, acesti caini suporta foarte greu temperaturile ridicate, expunerea directa la soare puternic sau spatiile limitate si izolate care favorizeaza supraincalzirea. Nu lasati niciodata un caine Chow Chow singur in masina – chiar daca nu este o zi prea calduroasa – ori expus intr-o zona fara umbra daca ziua este insorita si calduroasa. Chiar si umiditatea in exces poate duce la hiperventilatie si declansarea unei reactii de crestere necontrolata a temperaturii interne. Daca doriti sa va deplasati cu masina alaturi de cainele vostru Chow Chow, asigurati-va ca aerul conditionat functioneaza in conditii bune. Simptomele supraincalzirii si ale socului termic sunt gafaitul intens, nervozitate, dezorientare si pierderea echilibrului. Actionati foarte rapid si direct, pentru ca decesul poate inteveni in mai putin de o jumatate de ora! Prima reactie este sa identificati un loc unde puteti sa udati cainele cu apa din abundenta. Nu utilizati apa foarte rece din start, ci una moderata, racita in timp. Insistati cu udatul pana cand treceti de stratul izoterm inferior, pentru ca pielea sa poata intra in contact cu elementul de racire. Zona capului, a gatului si a pieptului trebuie vizata cu precadere. Luati temperatura animalului din 5 in 5 minute si asigurati-va ca aceasta scade lent si constant. Cand cainele a ajuns la un ritm normal al respiratiei si starea de confuzie si ameteala s-au diminuat, stergeti-i corpul cu un prosop absorbant si oferiti-i conditii de odihna pentru cel putin 1-1,5 ore.

POZE Caini Chow Chow

poze caini de rasa Chow Chow


Articole pe aceeasi tema:
Chow Chow - Caine de paza decorativ
Chow Chow - Tiparul nutritional specific
Chow Chow - Obstacole si solutii in dresaj
Chow Chow - Boli si afectiuni curente


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Chow Chow - O intretinere complexa

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO