Bulldog Englez - Tabieturi in hranire

Posted by bianca On miercuri, 29 septembrie 2010 0 comments


Views





poza caine bulldog cu biscuit In mod cert, Bulldogul Englez este un mancacios. Conformatia sa fizica il demasca usor ca pe un gurmand. Este un caine de talie medie, dar in privinta greutatii poate egala un caine de talie mare. Deci, atentie la mentinerea lui in limitele normale de greutate. Pentru un caine adult, in functie de conformatia sistemului osos (mai inalt pe picioare, in varianta americana, sau mai indesat, cu picioare scurte, in cea engleza), greutatea ideala este intre 25-27 kilograme. Fiind in general sedentari si prea putin dispusi sa isi consume energia, cainii din aceasta rasa trebuie tinuti atent sub control. In privinta hranei, adica a provenientei acesteia – din comert sau gatita in casa – pentru rasa Bulldog Englez se pastreaza disputa deja obisnuita. Pe de-o parte, hrana de caini comerciala poate fi alcatuita din ingrediente inferioare calitativ (formulele mai ieftine), poate contine conservanti si aditivi daunatori organismului canin, dar este mai bine echilibrata in privinta aportului de vitamine si minerale.

poza caine bulldog lingandu-se pe bot Uneori si forma speciala a granulelor constitutive poate fi un argument in favoarea acestui tip de hrana. Pe de alta parte, hrana preparata in casa are de partea ei prospetimea ingredientelor, flexibilitatea adaptarii la diferite diete dictate de cerinte de sanatate, dar este mai saraca in minerale si vitamine. Dar, privind obiectiv situatia, sunt destule persoane care consuma ele insele o hrana nepotrivita si prea putin sanatoasa, ignorand, pe considerente de placere personala si gusturi particulare, indicatii medicale clare si stricte. In acest caz, ce sanse sunt ca astfel de persoane sa ofere o hranire corecta pentru cainele lor Bulldog Englez? De cele mai multe ori, animalul de companie pe care il crestem va reprezenta "oglinda obiectiva" a dietei pe cere noi insine o preferam.
De fapt, multi crescatori recomanda ca o solutie de compromis in hranirea cainilor din rasa Bulldog Englez, mixarea celor doua tipuri de hrana. Astfel, se poate apela la varianta a 2 mese pe zi (desi, in principiu, acest caine, cand este adult, poate fi hranit o data pe zi), dintre care prima, oferita dimineata, poate fi mancare gatita in casa, iar cea de-a doua, oferita seara, poate fi hrana comerciala. In ceea ce priveste hrana comerciala, crescatorii cu experienta recomanda hrana semiumeda in detrimentul celei uscate, pentru ca masticatia la aceasta rasa este dificila. Insertia dintilor la cainele Bulldog Englez este de multe ori atipica si, de la o anumita varsta (in medie, dupa ce a implinit 5 ani) acest caine poate dezvolta complicatii de ordin stomatologic (gingivite, carii, dinti fracturati). Produsele destinate imbunatatirii igienei bucale - cum ar fi batoanele speciale de rontait - sunt recomandate si se pot dovedi foarte utile.

poza caini bulldog in camera O particularitate in cazul Bulldogului Englez: acest caine prefera variatia in meniu. Deseori, proprietarii semnaleaza cazuri de caini clinic sanatosi, care refuza hrana din motive de neinteles, desi in trecut o consumau cu placere. Aceasta trasatura reprezinta un obstacol in hranirea cainelui din rasa Bulldog Englez, pentru ca nu este de dorit ca dieta sa fluctueze in limite prea largi pentru ca in acest caz pot interveni deranjamente intestinale, indigestii, si accentuarea fenomenului flatulentei (destul de des raportat la aceasta rasa). Cel mai bine este sa completati hrana comerciala oferita in formula constanta (adaptata taliei si necesarului specific rasei) cu portii pregatite in casa din ingrediente variate dar complementare ca aport nutritiv. Diversificarea meniului ii va multumi pe acesti pofiticiosi cu pretentii. Este bine ca in privinta suplimentelor de peste zi sa va limitati la bucati de carne slaba uscata (de vita), cu o contributie proteica utila dar si folositoare pentru mentinerea sanatatii gingiilor. Nu scapati din vedere conformatia speciala a falcilor acestui caine (constitutia brahicefalica) si riscul sporit de dezvoltare a afectiunilor parodontice. Obiectele de ros din piele, disponibile in pet-shopuri si in farmaciile veterinare sunt preferatele acestor caini. Este bine sa le alegeti pe cele de dimensiuni mari si foarte mari, pentru a-i impiedica sa fie tentati sa le inghita. De o comoditate legendara (uneori amuzanta, alteori agasanta), cainii acestei rase cauta mereu sa simplifice tot ceea ce ii intereseaza. Daca jucariile de ros sunt gustoase, ei vor cauta sa le inghita. Vor avea tendinte similare si cu alte obiecte din raza de actiune, mai ales cand sunt pui. Avand o gura extrem de larga, ei pot incerca acest joc periculos, de acea trebuie supravegheati si corectati in acest sens.

POZE Caini Bulldog Englez

poze caini de rasa Bulldog Englez


Articole pe aceeasi tema:
Bulldog Englez - Caine de paza cu trecut de luptator
Bulldog Englez - Principii generale pentru dresajul eficient
Bulldog Englez - Un pacient stoic
Bulldog Englez - Prevenirea problemelor cardiace


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Bulldog Englez - Tabieturi in hranire

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO