Dresaj cu Cane Corso - Prioritatile primelor 6 luni

Posted by bianca On duminică, 1 august 2010 0 comments


Views





poza caine cane corso in lesa La varsta de 2-3 luni, micul catel din rasa Cane Corso trebuie sa inceapa sa invete …
· Rutina sa zilnica. Unde sunt plasate hrana si apa in mod traditional (aveti grija sa alegeti un loc potrivit si sa-l respectati, pentru a evita sa induceti micului animal acea stare de confuzie care-l face nesigur si imprevizibil). Cand anume va servi masa (de obicei de dimineata, cand casa “prinde viata”, amiaza devreme si apoi seara, dupa cina familiei). Unde este culcusul sau si cand anume este indicat sa se refugieze in acel loc, pentru a nu se mai incurca in picioarele membrilor familiei. Unde isi face nevoile (pentru inceput, in casa, pe o hartie speciala, sau in functie de cum amenajati spatiul respectiv). Unde se tin jucariile sale preferate. Traseele cele mai sigure pe care se poate deplasa.

poza caine cane corso dormind cu jucarie

· Cuvintele de corectie si interdictie. Ce inseamna “NU” (sa inceteze activitatea pe care o desfasoara atunci cand pronuntati acest cuvant).

· Cuvintele de recompensa. Ce inseamna “BINE” si “BRAVO” / “BUN CATEL”.

· Cosul de transport. Trebuie sa se familiarizeze cu acesta si sa stie ca nu il poate parasi pana nu primeste acordul expres.

caine pui cane corso in iarba

· Coordonarea temporala a necesitatilor fiziologice. Incadrarea in anumite intervale de timp cand isi va face nevoile cu regularitate (la intervale distincte fata de momentul servirii meselor). Luati in calcul ca la acesta varsta micul catel este ca un copilas sugar si inca are dificultati in a-si controla organele interne.

· Acceptarea contactului fizic. Un catelus de rasa Cane Corso trebuie sa invete sa accepte mangaierile, ridicarea in brate, micile rostogoliri dictate de coordonarea umana. Acesti pasi sunt importanti in preambulul exercitiilor de dresaj de supunere, care se vor executa mai tarziu.

Cainele-Nostru pe Facebook

poze caine cane corso in masina

· Gentiletea exprimarii. Fiind catei robusti si cu exprimare fizica accentuata, micutii Cane Corso trebuie sa invete la aceasta varsta frageda sa interactioneze bland cu cei din jur, sa nu muste in joaca si sa ia cu blandete micile bucatele de hrana oferite, fara a se repezi si a prinde in gura si degetele. Comanda “USOR” este recomandata pentru a fi insusita in aceasta etapa.

La 3-6 luni, tanarul Cane Corso trebuie sa invete …
· Sa se culce la pamant

· Sa stea culcat la pamant pana la 30 de minute, indiferent de factorii care il pot distrage.

· Sa se uite direct la voi atunci cand ii pronuntati numele (este etapa cand va decideti definitiv asupra numelui pe care-l va purta)

poza caine pui cane corso mestecand

· Sa vina la voi atunci cand este chemat

· Sa astepte in fata usii chiar daca aceasta este deschisa, pana cand voi il chemati in interior

· Sa mearga in lesa fara sa traga in diferite directii in care observa obiective de interes

· Sa interactioneze bland cu alte animale si alti caini. Cane Corso este un caine dominant, dar aceasta latura se va dezvolta in exces, ajungand suparatoare doar daca nu beneficiaza de socializare. Pentru ca este un caine inteligent si cu resurse considerabile in privinta sociabilitatii (in ciuda unor idei preconcepute), un dresaj atent si rabdator il poate forma ca pe un animal bland si permisiv

· Sa cedeze sau sa puna jos orice obiect luat in gura, la comanda. Recompensat cu regularitate si beneficiind de atentia voastra constanta, un caine din rasa Cane Corso va deveni foarte interesat sa intre in barem, pentru ca este genul de animal care simte o inalta satisfactie cand corespunde asteptarilor stapanului (cand ii face acestuia pe plac).

POZE cu Caini Cane Corso

poze caini de rasa Cane Corso


Filmulete cu caini Cane Corso


Filme video cu caini Cane Corso

Nume de caini Cane Corso


Articole pe aceeasi tema:
Cane Corso - Un caine de paza impresionant
Cane Corso - Adept al hranei pregatite in casa
Cane Corso - 6 pasi in ingrijirea unui urias
Cane Corso - Mic dictionar medical


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Dresaj cu Cane Corso - Prioritatile primelor 6 luni

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO