Cane Corso - Mic dictionar medical

Posted by bianca On duminică, 1 august 2010 0 comments


Views





poza caine cane corso pe canapea
  • Displazia de sold – reprezinta una dintre cele mai frectevente probleme de sanatate in cadrul rasei Cane Corso. Aceasta afectiune este des intalnita la rasele de caini de talie mare, iar predilectia pentru miscare, efort fizic si exercitii dovedita de reprezentantii rasei de caini Cane Corso le expune pe aceste animale intr-o masura mai mare. Este foarte important ca, inainte de a decide sa incepeti cu acest caine unele exercitii de dresaj de abilitate sa va prezentati la un medic veterinar pentru o analiza amanuntita a starii articulatiilor.

  • Raia demodecica – boala, cauzata de un acarian de dimensiuni microscopice, numit Demodex Canis, se transmite, de regula, de la mama la catei. Frecventa in special la acele rase de caini care prezinta o blana cu firul scurt si fin, boala se declanseaza uneori si in cadrul rasei Cane Corso. Acarienii migreaza de la mama la catei in primele zile de viata, cand contactul corporal este intens si prelungit, dar transferul in sine nu duce la declansarea formei grave a bolii. Din motive inca insuficient elucidate, pielea anumitor animale permite proliferarea in exces a agentului patogen, urmata de afectiuni ale pielii foarte neplacute. Pentru aceasta, tratati cu seriozitate mancarimile si iritatiile la nivelul pielii aparute la caine.

poze caini rasa cane corso epuizati
  • Cardiomiopatie – este o afectiune cu un impact mai mare asupra raselor de caini de talie mare. Desi victima predilecta in cazurile de cardiomiopatie este rasa de caini Doberman (despre care se crede ca prezinta o predispozitie genetica la cardiomiopatie), si cainii de rasa Cane Corso ii cad uneori victima. Cei mai expusi sunt cainii masculi, o incidenta mai ridicata a bolii fiind inregistrata in intervalul de varsta 4-6 ani. Boala poate evolua o lunga perioada fara a trada simptome vizibile. Semnele clinice apar brusc si se manifesta sub forma insuficientei cardiace minore (ca prim diagnostic avizat), probleme de respiratie, tuse, usoare convulsii in urma efortului, scaderea rezistentei la efort, abdomen umflat, pierderea apetitului si scaderea in greutate.


Cainele-Nostru pe Facebook

  • Substenoza aortica – reprezinta o ingustare a canalului dintre ventriculul stang si artera principala, aorta. Cauza principala a bolii in cadrul oricarei rase de caini se preconizeaza a fi mostenirea genetica. Sunt cateva rase de caini cu o predispozitie peste medie pentru substenoza aortica, intre care putem enumera si cainii de rasa Cane Corso. Simptomele declansarii bolii sunt putin vizibile, in general afectiunea derulandu-se fara semne de avertizare. Cainii pot evolua firesc si fara probleme evidente, intr-o aparenta stare normala de sanatate, decesul intervenind brusc (moarte subita). Uneori, un suflu (murmur) sistolic poate trada predispozitia pentru boala, iar semne clinice sugestive pot fi considerate si lipsa rezistentei la efort si lesinurile subite. Cainii diagnosticati cu forma usoara a bolii au o speranta de viata normala, in conditiile in care vor evita efortul fizic intens si prelungit.


poza caine cane corso dormind

  • Epilepsia canina – este o afectiune cronica caracterizata de convulsii recurente. Aceste convulsii sunt rezultatul unor semnale nervoase anormale initiate in creier. Cauzele sunt reprezentate de orice proces capabil sa “scurtcircuiteze” parcursul normal al informatiilor catre creier, transmise prin sistemul nervos central. Epilepsia primara este posibil sa fie mostenita. Dintre factorii declansatori ai acestei boli la cainii din rasa Cane Corso putem enumera: nivel scazut al zaharului in sange, functionarea prea lenta a glandei tiroide, infectiile declansate la nivelul creierului, ingerarea de toxine, formatiunile tumorale instalate la nivelul creierului sau reactiile adverse in urma administrarii unor vaccinuri. Primele atacuri de epilepsie se produc la cainii cu varste cuprinse intre 1-5 ani.

  • Dilatarea volvulului gastric (torsiunea, dilatatia gastrica)poza caini cane corso la soare – este o afectiune cauzata de rasucirea stomacului pe axa longitudinala, ce rezulta intr-o acumulare foarte rapida de gaze intestinale, umflarea abdomenului, crampe si dureri foarte intense. Cel mai des boala este semnalata in cadrul acelor rase de caini care prezinta un piept adanc. In acest segment se poate incadra si rasa de caini Cane Corso, avand in vedere conformatia fizica standard. Ca o masura de prevedere de baza, este bine ca in carnetul de sanatate sa aveti notat numarul de telefon al unui cabinet veterinar care ofera servicii in regim de urgenta, non-stop. In cazul declansarii unei crize (acestea pot interveni total pe neasteptate, lasandu-va prea putin timp de reactie), interventia rapida, precisa si eficienta a unui medic veterinar reprezinta singura sansa pentru animal.

POZE cu Caini Cane Corso

poze caini de rasa Cane Corso


Filmulete cu caini Cane Corso


Filme video cu caini Cane Corso

Nume de caini Cane Corso


Articole pe aceeasi tema:
Cane Corso - Un caine de paza impresionant
Cane Corso - Adept al hranei pregatite in casa
Cane Corso - 6 pasi in ingrijirea unui urias
Dresaj cu Cane Corso – Prioritatile primelor 6 luni


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Cane Corso - Mic dictionar medical

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO