Cane Corso - Adept al hranei pregatite in casa

Posted by bianca On duminică, 1 august 2010 0 comments


Views





poza caine cane corso pui Asa cum mentionam si in articolul dedicat prezentarii generale a rasei, cainele Cane Corso a intrat foarte recent in atentia opiniei publice si a organismelor internationale de gen. Ca o consecinta a acestui fapt, referirile la alimentatia corecta a acestor caini sunt clare, fara echivoc, si destul de nonconformiste, intrucat reprezinta chintesenta indelungatei practici anterioare. Trebuie sa revenim in analiza noastra care are ca subiect hrana de caini cea mai indicata pentru un caine de rasa Cane Corso, asupra originii si arealului de baza ale acestor animale.
Sudul Italiei, leaganul rasei si locul in care acesti caini au supravietuit de-a lungul secolelor chiar si in afara unei preocupari predilecte venind din partea unor crescatori, a fost mereu o zona saraca in resurse. Aceste animale isi aveau un rol bine definit in gospodariile si micile ferme taranesti, unde rezerva de hrana disponibila era deseori la limita chiar si pentru membrii umani ai unei familii.

poza caine cane corso obosit Si totusi, acesti caini de talie mare au supravietuit cu resursele disponibile, iar rasa s-a perpetuat. Cum? Cu ce fel de hrana? Raspunsul corect, subliniat de cunoscatorii italieni ai acestei rase de caini, este: cu hrana proaspata, preparata in casa (uneori chiar resturile alimentare provenite de la masa familiei). Concluzia promovata de cunoscatorii cainilor rasa Cane Corso este ca, pentru a asigura o buna stare de sanatate si o speranta de viata normala pentru aceste animale, cea mai buna hrana este cea preparata in casa, din ingrediente naturale, cumparate la piata.

Cainele-Nostru pe Facebook

poza caine cane corso atent
Iata ce ingrediente se recomanda a fi incluse in dieta unui caine rasa Cane Corso:
  • Carne proaspata de pasare (pui, curcan);
  • Carne de vita (vaca, bizon – pentru exemplarele crescute in Statele Unite);
  • Carne de vanat;
  • Peste;
  • Legume proaspete (fierte sumar sau crude) si fructe, alimente integrate in dieta cu caracter ocazional;
  • Orez brun si fulgi de ovaz (in cantitati moderate, recomandate pentru continutul bogat in fibre);
  • Iaurt proaspat, branzeturi si oua de casa (fierte sau crude).


Daca va decideti totusi pentru hrana de caini uscata, o varianta preferata de catre unii proprietari de Cane Corso (mai ales din considerente de comoditate), va sugeram sa luati in calcul urmatoarele recomandari:

  • Pe ambalaj este indicat sa urmariti mentiunea “PASSED TROUGH USDA INSPECTION” – pentru o garantie ridicata a calitatii ingredientelor;
  • Ingredientul de baza trebuie sa fie carnea pura (nu “produse secundare de origine animala” sau “resturi provenite in urma activitatilor de procesare a carnii”);


poze caini rasa cane corso dupa masaNu sunt indicate porumbul sau soia. Aceste doua cereale nu sunt procesate corect de cainii rasa Cane Corso, vor fi digerate greu si adesea provoaca alergii severe si boli de piele;

  • Este contraindicat sa ignorati mentiunea “Hrana de caini contine conservanti artificiali”, cei mai periculosi pentru caine fiind BHA, BHT si Etoxiquina.

  • Nu sunt recomandate adaosurile cu denumiri “exotice”, care nu duc cu gandul la alimente clasice, pe care chiar voi le-ati putea refuza. Exemple din aceasta categorie sunt: “pulpa de sfecla”, “faina de orez”, “drojdie de bere” etc.

POZE cu Caini Cane Corso

poze caini de rasa Cane Corso


Filmulete cu caini Cane Corso


Filme video cu caini Cane Corso

Nume de caini Cane Corso


Articole pe aceeasi tema:
Cane Corso - Un caine de paza impresionant
Cane Corso - 6 pasi in ingrijirea unui urias
Cane Corso - Mic dictionar medical
Dresaj cu Cane Corso – Prioritatile primelor 6 luni


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Cane Corso - Adept al hranei pregatite in casa

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO