Dandie Dinmont Terrier – Hranire fara excese

Posted by bianca On duminică, 3 aprilie 2011 0 comments


Views





poza caine dandie dinmont terrier instalat comod pe masa Dandie Dinmont Terrier este un caine de talie mica, dar energic, demonstrand un nivel de activitate ridicat si, cel putin in prima parte a vietii, isi consuma energia cu larghete. Asa cum neindoielnic va va sfatui si medicul veterinar, un caine Dandie Dinmont Terrier va avea nevoie in dieta sa de suplimente nutritive cu un bogat continut de minerale care sa contribuie la fortificarea sistemului osos si a articulatiilor.



poza caine dandie dinmont terrier cu pofta ... de viata Corpul alungit, sustinut de o coloana vertebrala pe masura, supusa unor forte de torsiune mari, este sustinut de un tren inferior alcatuit din membre scurte, modelate disproportionat (picioarele din fata mai scurte si mai robuste, iar cele din fata mai subtiri si mai lungi). Aceasta constructie aparte solicita in mare masura sistemul osos, iar solicitarile trebuie prevenite printr-o dieta adecvata. Abordand eterna disputa axata pe avantajele oferite de hrana de caini comerciala si cea pregatita acasa, din ingrediente proaspete, concluzia este, asa cum va asteptati, dualista. Fiecare dintre cele doua variante are propriile avantaje si dezavantaje. In cazul hranei comerciale – fie ea hrana de caini uscata, semi-umeda sau umeda – veti gasi numeroase branduri care ofera anumite tipuri special recomandate cainilor de tip Terrier. Daca nu reusiti sa identificati un astfel de produs, sa aveti in vedere ca hrana recomandata altor rase, cum ar fi Corgi, Australian Terrier, Skye Terrier, Petit Basset Griffon Vendeen este la fel de buna. Toate rasele enumerate anterior au multe elemente de ordin anatomic-constructiv-digestiv cu rasa Dandie Dinmont Terrier si necesita un regim alimentar similar. In cazul in care alegeti sa pregatiti hrana corecta in casa, consultati un medic veterinar pentru a sti ce vitamine si minerale sunt imperios necesare in dieta animalului si ce ingrediente le contin in procente relevante.
Carnea de pui, legumele proaspete (sau putin fierte), uleiul de peste, branzeturile si ouale trebuie sa fie elemente centrale de integrat in hrana pe care o pregatiti pentru micul vostru Dandie Dinmont Terrier.

poza caine dandie dinmont terrier angajat in advertising O atentie sporita trebuie sa acordati produselor speciale destinate igienei orale si care sunt disponibile in farmaciile veterinare sau pet-shop-uri. Aceste produse speciale, oferite sub forma unor biscuiti, batoane, drajeuri etc. ajuta mult la eliminarea tartrului si la mentinerea sanatatii gingiilor, aspecte foarte importante cu atat mai mult cu cat in cadrul rasei sunt semnalate periodic cazuri de afectiuni dentare declansate la varste medii. Dandie Dinmont Terrier este o rasa de caini care se dovedesc a fi foarte pofticiosi. Avand un miros foarte bun, ca orice caine de vanatoare, fiind curiosi din fire si foarte incapatanati, acesti caini vor dori mereu sa guste din mancarea consumata de membrii familiei. Chiar daca vor fi refuzati sistematic, ei vor insista pana la exasperare in demersul lor, apeland la tot felul de tactici. Nu se poate sa nu fiti de acord ca sunt extrem de simpatici, mai ales in perioada cand sunt catei. Dandie Dinmont Terrier este, in ciuda faptului ca afiseaza o talie mica, un caine puternic atat fizic cat si psihic. Chiar daca poarta cu mandrie pseudonimul „Gentleman Terrier”, acest pitic va da dovada uneori de incapatanarea si tenacitatea specifice unui Terrier, astfel ca vor pune presiune pe fiecare membru al familiei in parte pana cand vor gasi “veriga slaba” – acea persoana care va accepta sa le dea sa guste o bucatica de carne, o felie de mezel, un pic de desert etc. Odata deschisa cutia Pandorrei, ea nu va putea fi inchisa prea usor. Dandie Dinmont Terrier este un caine destul de inteligent pentru a invata foarte rapid lectiile in care are castig de cauza, si daca va descoperi ca are succes ca “cersetor” isi va abandona bolul de mancare cautand mereu sa obtina partea lui din hrana servita pe masa familiei.
Incapatanarea il va ajuta chiar si sa se autoinfometeze in speranta ca va va impresiona indeajuns de mult pentru a-i face pe plac. Fermitatea si perseverenta va vor ajuta foarte mult in aceasta disputa purtata cu cainele vostru Dandie Dinmont Terrier.

poza caini dandie dinmont terrier facand schimb de guma de mestecat, dupa masa Daca veti accepta sa il „adoptati” fie chiar si periodic la mesele familiei si sa-i permiteti sa-si ignore sistematic hrana special destinata lui (total sau doar in parte) veti ajunge la contraperformanta de a-l hrani incorect, dezechilibrat, de cele mai multe ori daunator, contribuind astfel la degradarea starii lui de sanatate. Si in cazul acestei rase este foarte indicat sa aplicati regula celor 30 de minute (timpul cat bolul de mancare ii va sta la dispozitie) si sa nu cedati la tanguielile si trucurile lui executate in scopul primirii altui tip de hrana. Documentati-va temeinic pentru a realiza o reteta de hrana corecta pentru rasa/varsta/activitatea lui si luptati sa o impuneti, pentru ca veti avea doar de castigat, in ambele sensuri. Invatati-i pe toti membrii familiei sa actioneze in mod similar si sa nu il hraneasca pe furis cu tot felul de “bunatati” nerecomandate. Pe de alta parte, explicati copiilor mai mici de varsta care se intampla sa faca parte din familie, ca un anume aliment intrat in posesia cainelui nu este bine sa fie luat inapoi fara anumite masuri de precautie. Chiar daca sunt sociabili si prietenosi, acesti caini sunt posesivi si foarte atenti cu obiectele si elementele despre care inteleg ca le-au intrat firesc in posesie. Deposedarea lor fortata nu este indicata, riscand sa fie intampinata cu o riposta ferma. Asa cum mentionam, mai ales copiii nu trebuie sa se lase inselati de talia mica a acestui caine. Dandie Dinmont Terrier este un caine puternic si cu o dentitie solida, o replica minuscula dar convingatoare a unui caine de vanatoare. Daca actul in sine este necesar a fi pus in practica, cel mai recomandat in rol este acel membru al familiei creditat de caine cu pozitia de “caine alfa”, deci cea mai autoritara si mai ferma persoana care se poate impune in fata cainelui. Pentru aceasta trebuie implementate de timpuriu cainelui, prin dresaj adecvat, comenzi cum ar fi: “NU!”, “NU-I VOIE!”, “LASA JOS!”.

Articole pe aceeasi tema:
Dandie Dinmont Terrier – Caine de talie mica
Dandie Dinmont Terrier – Ingrijirea unui caine condrodisplazic
Dandie Dinmont Terrier – Dresaj perseverent si creativ
Dandie Dinmont Terrier – Probleme de sanatate curente
Poze cu caini de rasa Dandie Dinmont Terrier

POZE cu Caini Dandie Dinmont Terrier

POZE cu caini de rasa Caini Dandie Dinmont Terrier


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Dandie Dinmont Terrier – Hranire fara excese

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO