Shih Tzu – Nevoia unui dresaj inteligent

Posted by bianca On joi, 31 martie 2011 0 comments


Views





poza caine shih tzu pregatit pentru show Shih Tzu are nevoie de dresaj consecvent, destul de ferm dar efectuat cu rabdare, fara a-l repezi. Face parte din categoria cainilor care „au stilul lor” de a urma comenzile. Pentru un dresaj care sa dea roade rapid stabiliti o legatura afectiva cu catelul. Are nevoie sa se stie iubit si atunci va pricepe ca ceea ce-i cereti reprezinta modul in care va poate satisface asteptarile. Repetati des comenzile insusite, dati-i de inteles ca raspunsul lui bun la dresaj este o conditie a bunei voastre convietuiri. Puteti face acest lucru folosind intelligent sistemul recompenselor. Uneori este nevoie de confruntari de durata pentru anumite rutine si pentru respectarea unei comenzi. Rabdarea este cheia in acest tip de interactiuni, pentru ca, desi este un caine de talie mica, Shih Tzu are o inima de luptator neinfricat si o doza de incapatanare destul de consistenta. Mizati pe o buna intelegere din partea lui, pentru ca este un caine inteligent, dar si pe o incredere foarte mare in fortele proprii, ceea ce il face mai putin receptiv la interventii externe.

poza caine shih tzu stand in doua labe Cunoscatorii acestor caini de rasa de talie mica pot fi diferentiati comportamental pe tipar sexual. Astfel, masculii sunt cotati cu mai multa incapatanare, dar cu un atasament mai puternic exprimat, in timp ce femelele sunt mai linistite, mai supuse si mai usor de dresat, dar mai versatile, ele fiind capabile sa isi foloseasca inteligenta pentru gasirea unor cai „speciale” pentru a face, in cele din urma, ceea ce doresc (chiar daca este prohibit). Ceea ce trebuie stabilit inca din start este ca rasa de caini Shih Tzu nu a fost creata pentru dresaj. Acest caine de talie mica este un animal de companie, apreciat pentru infatisarea sa distinsa si eleganta si iubit pentru dragalasenia si spiritul energic pe care le etaleaza. Impedimentul in dresaj nu il reprezinta resursele inteligentei sale. Shih Tzu este un caine inteligent si abil, cu o buna capacitate de intelegere si evaluare. Dar secolele in care cerintele stapanilor sai nu s-au extins prea departe de la niste reguli simple, de natura sa usureze convietuirea si contactul apropiat, si-au lasat amprenta. Se poate spune ca Shih Tzu este „setat” sa isi insuseasca bine regulile de igiena in interior si cele privind contactele de anturaj. In rest, se va opune instinctiv la limitari aduse comportamentului sau obisnuit, la restrictii puse in calea curiozitatii sale naturale si va cauta mereu o cale de a si le exprima neingradit. Bineinteles ca nu trebuie sa capitulati din start doar privind istoricul rasei. Doar ca trebuie sa va inarmati cu rabdare si sa cautati sa realizati dominanta atat de necesara in raporturile cu acest caine mic dar vajnic. Primul pas il va constitui, ca in cazul majoritatii raselor de caini, stabilirea unei relatii afective puternice in care sa va mentineti rolul de „caine alfa”.

poza caine shih tzu pozand gratios Desi suna clar si destul de usor, multi stapani de caini rasa Shih Tzu esueaza in acest demers, cedand in fata dragalaseniei si farmecului nonsalant etalat de acesti pitici adorabili. Partea buna este ca, nativ, acesti caini sunt destul de echilibrati si manierati, deci pericolul reprezentat de excesele comportamentale este destul de scazut in cadrul rasei.

Articole pe aceeasi tema:
Shih Tzu – Caini mici de apartament
Shih Tzu – Elemente importante in hranire
Shih Tzu – Boli ale ficatului si rinichilor
Shih Tzu – Ingrijire in linii mari
Poze cu caini de rasa Shih Tzu

POZE cu Caini Shih Tzu

POZE cu caini de rasa Shih Tzu


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Shih Tzu – Nevoia unui dresaj inteligent

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO