Pointer Englez – Preferinte in hranire

Posted by bianca On marți, 22 martie 2011 0 comments


Views





poza caine pointer englez de serviciu la curatatul vaselor Pointer Englez, un caine de vanatoare de talie medie, nu prezinta necesitati speciale de hrana. In general, acesti sportivi cu pasiune deosebita pentru vanatoarea sitarilor, fazanilor si potarnichilor sunt caini cu un bun apetit, nepretentiosi si docili. Se vor obisnui repede cu tipul de hrana uscata recomandat rasei, bineinteles adaptat etapei de varsta in care se incadreaza. Pentru ca vorbim de un caine de vanatoare, trebuie sa va orientati la acesta categorie de hrana pentru caini intre produsele de gen oferite in comert. Se intampla des ca rasa Pointer sa fie nominalizata cu precadere in specificatiile de pe ambalaj, atunci cand o anumita categorie de produse ii este recomandata, pentru ca reprezinta o rasa de caini cu mare popularitate in Occident, acolo unde sunt grupate cele mai importante firme producatoare de hrana de caini. Ca orientare, hrana recomandata pentru cainii Brac German, Ogar, Weimaraner, Vizsla sau Retriever este recomandata si pentru Pointer Englez.

poza caine pointer englez demonstrand ca cea mai gustoasa pasare e ... vita Cainii din rasa Pointer Englez se preteaza foarte bine la carnea de pasare. Aceasta reprezinta o sursa foarte buna de proteine si grasimi, si are un continut echilibrat de carbohidrati (in special carnea din pieptul de pasare). Foarte rar se intampla ca o hrana centrata pe acest produs sa nu fie bine primita de cainii Pointer, iar in cazul in care apar alergii sau alte reactii cu potential negativ ce pot fi asociate cu hrana, cainele trebuie prezentat de urgenta la cabinetul veterinar. In aceste cazuri este nevoie de sfatul unui medic veterinar care, in functie de situatia constatata, va recomanda schimbarea regimului de hrana sau integrarea anumitor stimulente ori completari la regimul existent. In cazul acestor caini de rasa este bine daca, cel putin incepand cu varsta adulta, va puteti permite sa-i pregatiti hrana in casa, folosind ingredientele recomandate de veterinar. Aceasta este o sarcina care va consuma timpul, este drept, dar, in egala masura, va scuteste de complicatiile datorate unor eventuale imbolnaviri din cauze alimentare. Sfatul privind intaietatea de care trebuie sa se bucure hrana gatita in casa vine dintr-o analiza sumara a trecutului acestor caini. Pointer este un caine de vanatoare cu un trecut indelungat derulat in insulele arhipelagului britanic. Acest caine de talie medie, robust si muncitor, a devansat aparitia si raspandirea cainilor Setter, fiind creat si ameliorat permanent special pentru rolul de caine de vanatoare. Vanatorii au fost si au ramas foarte atasati de cainii lor si practica hranirii atente, in persoana, a facut parte din efortul continuu de cimentare a relatiei afective cu acestia. Pentru a se baza total pe reactiile, cooperarea si munca lor in teren, vanatorii au stiut ca relatia cu acesti prieteni si colaboratori canini trebuie sa fie una foarte stransa. De aceea, cainii din rasa Pointer Englez au fost mereu hraniti atent, cu pasiune si generozitate de stapanii lor.

poza caine pointer englez hranit la inaltime In deceniile de cand rasa a castigat teren si in postura de companion, s-a produs o deplasare a interesului aratat hranirii si astfel cainii Pointer au fost integrati retetei mult mai comode reprezentata de hrana uscata. Insa chiar si astazi cainii Pointer utilizati des sau doar ocazional la vanatoare sunt hraniti cu produse pregatite special de catre stapanii lor, ca o practica inca valabila. Din punctul de vedere al unui proprietar de catel rasa Pointer, este important sa stiti daca parintii acestuia au fost caini utilizati la vanatoare, sau daca pe linia descendentei directe s-au aflat exemplare de acest tip. In acest caz, chiar daca poate reprezenta o sarcina destul de solicitanta in programul vostru de zi cu zi, este indicat sa va implicati in alcatuirea directa a meniului, folosind ingrediente naturale, recomandate de un nutritionist. Pana la urma, odata cu instalarea rutinei, veti descoperi ca nu este, in fond, prea greu sa pregatiti hrana pentru un caine de talie medie suplu si cu valente sportive, iar beneficiile pe linia relatiei directe cu cainele si in ceea ce priveste starea sa de sanatate pot fi substantiale.

Articole pe aceeasi tema:
Pointer Englez – Caine de vanatoare la pasari
Pointer Englez – Afectiuni ale ochilor
Pointer Englez – Dresajul cainelui tanar
Pointer Englez – Cum il alegem? Cum il ingrijim?


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Pointer Englez – Preferinte in hranire

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO