Bulldog Francez – Trei pasi spre buna ingrijire

Posted by bianca On duminică, 20 martie 2011 0 comments


Views





poza caine Bulldog Francez imbarcat Bulldog-ul Francez are multe din calitatile companionului perfect: este afectuos, jucaus, foarte amuzant prin atitudine si comportament, curios si vigilent. Daca originea lui este dependenta de incrucisarile care au avut loc intre rasa Bulldog Englez si exemplare de Terrier Francez, atunci rezultatul este pe cat de surprinzator, pe atat de placut. Mai vioi si mai amuzant decat Bulldog-ul Englez, dar mai potolit si mai afectuos decat Terrier-ii clasici, acest caine de talie mica reprezinta cea mai fericita combinatie posibila, atat de reusita incat depaseste asteptarile rationale. Oricum, originea rasei ramane chiar si astazi subiect de disputa intre specialistii chinologi. Cel mai important aspect este ca rasa Bulldog Francez exista si fiecare exemplar se ridica la inaltimea popularitatii si simpatiei de care s-au bucurat predecesorii. Iata cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le stim despre acesti caini, pentru a ne putea ingriji cat mai bine de ei, asa cum o merita:

poza caine Bulldog Francez pregatit pentru un dus 1. In cazul acestei rase sterilizarea poate sa reprezinte o masura cu efecte benefice in perspectiva. Aceasta afirmatie poate suna destul de neplacut, dar este cazul sa privim lucrurile dincolo de aparente. Gestatia, fatarea si alaptarea puilor la aceasta rasa ridica adesea probleme. O femela de Bulldog Francez va trebui sa beneficieze de monitorizare profesionista pe timpul gestatiei si de asistenta la nastere, din cauza conformatiei specifice (bazinul ingust al acestui caine de talie mica ofera un spatiu de dezvoltare de multe ori insuficient, iar puii au capul mare, complicand lucrurile). Multe femele dezvolta infectii uterine sau, ulterior nasterii, fac cancer mamar. Circa 80% dintre puii acestei rase de caini se nasc prin cezariana. De aceea, poate ca este mai bine daca femela este sterilizata inainte de a intra prima data in calduri. Procedand in acest fel, desigur ca transferam oportunitatile de inmultire a rasei in sarcina caniselor specializate, dar acest aspect reprezinta o garantie a perpetuarii celor mai bune calitati la exemplarele nou-nascute si, de asemenea, o sansa in plus pentru eliminarea malformatiilor congenitale si a diferitelor probleme de ordin genetic. Si in cazul cainilor masculi sterilizarea poate avea efecte pozitive per ansamblu, eliminand riscul reprezentat de cancerul testicular, contribuind la mentinerea sanatatii prostatei si diminuand tendintele agresive. Bineinteles, fiind vorba de o interventie foarte importanta si de o perspectiva perceputa diferit de catre fiecare proprietar de Bulldog Francez in parte, decizia reprezinta o optiune personala, dar echivaland cu un serios angajament.

poza caine Frenchie relaxat in mini-piscina
2. La fiecare cateva saptamani, este foarte important sa-i dedicati Bulldog-ului Francez o jumatate de ora pentru un „examen” general al starii fizice externe. Chiar daca nu sunteti specialisti in medicina veterinara, veti putea observa voi insiva semne ale unor afectiuni, deci studiati cu atentie pielea cainelui (cu accent pe pliurile faciale si cele de pe gat), ochii, urechile, trufa (nasul), dantura si gingiile. Cainele va suporta mult mai usor o astfel de examinare venind din partea voastra, va fi mult mai putin agitat si circumspect decat in cabinetul veterinar si facand asta veti putea descoperi din timp eventuale probleme sau va veti putea convinge ca lucrurile stau foarte bine cu prietenul vostru canin.

poza caine Bulldog Francez - E timpul pentru jogging! 3. Acordati o atentie deosebita danturii cainelui vostru rasa Bulldog Francez. Fiind un caine brahicefalic (cu botul foarte turtit) cu siguranta ca va prezenta o repartitie destul de deficitara a danturii pe maxilare (mai ales pe cel superior), aspect care favorizeaza acumularea tartrului si retinerea resturilor alimentare. Aplicati periodic un atent periaj dentar si tineti legatura cu medicul veterinar pentru interventiile mai complexe, pentru a evita sa ajungeti in situatia de a fi nevoie sa anesteziati cainele pentru operatii de amploare. Ca aproape orice caine de talie mica, Bulldog-ul Francez prezinta o rezistenta foarte scazuta la anestezice (aceeasi constitutie brahicefalica fiind cauza) si orice interventie de acest gen este deosebit de riscanta.

POZE cu Caini Bulldog Francez

POZE cu caini de rasa Bulldog Francez


Articole pe aceeasi tema:
Bulldog Francez – Caine de companie amuzant
Bulldog Francez – Problemele unui caine brahicefalic
Bulldog Francez – Studiu sumar despre hranirea corecta
Bulldog Francez – Debutul in dresaj
Poze cu caini de rasa Bulldog Francez


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Bulldog Francez – Trei pasi spre buna ingrijire

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO