Westie – Cum si cat ii modelam caracterul

Posted by bianca On joi, 17 februarie 2011 0 comments


Views





poza caine Westie mergand in lesa Standardul AKC referitor la cainii Westie prevede ca acestia “sunt inzestrati cu o doza considerabila de incredere si siguranta”. In fond, Westie reprezinta foarte bine suma calitatilor clasice dovedite de cainii din familia Terrier. Este robust, voluntar si indraznet, cu o doza apreciabila de dinamism care se cere consumata in plimbari zilnice lungi si condimentate cu jocuri si exercitii. Rasa Westie are in avantaj faptul ca reprezentantii ei sunt mai maleabili si mai prietenosi decat majoritatea cainilor Terrier. Un Westie se poate adapta foarte bine in orice camin in care are asigurat un loc de membru cu drepturi depline, luat in seama si apreciat. Prompt in semnalarea oricarui pericol sau a prezentei unui intrus (vizitator), este util si in rol de caine de paza. De cele mai multe ori vizitatorii, dupa ce vor fi semnalati, vor fi insotiti indeaproape, timp in care coada lor se va agita vioi.

poza caine Westie biped Cainii din rasa Westie pot denota accente de dominare in relatia cu alti caini (in special masculii in raport cu alti caini masculi), dar, in principiu, coexista cu alti caini si chiar cu pisici in conditii mai bune decat alti caini Terrier, daca a beneficiat de socializare precoce. Chiar si asa, micile animale care se ivesc in raza sa vizuala (mai ales rozatoarele) vor fi in mare pericol. Instinctele sale de caine de vanatoare si de inamic declarat al soarecilor sunt foarte puternice. Pe acest considerent nu este bine sa renuntati la lesa atunci cand va deplasati in spatii deschise. Hotarat dar amuzant, marcat de incapatanarea si ingeniozitatea specifice pentru orice Terrier, Westie are nevoie de un stapan care se poate impune. Trebuie sa va asumati si sa va mentineti un rol dominant in relatia cu acest caine, altfel el va deveni nemultumit si iritat de fiecare data cand o situatie nu se va rezolva in felul dorit de el, testandu-va limitele in mod insistent si inteligent. Raspunde bine la dresajul consistent, intensiv si bine structurat si poate fi foarte bine motivat uzand de recompense alimentare. Un caine Westie poate sa se arate posesiv cu jucariile sale, cu mancarea si cu vasele folosite la hranire, deci daca aveti si alti caini in familie (sau alte animale de casa alaturi de care traieste micutul Westie) amenajati locuri de hranire separate. Invatati copiii sa nu-l necajeasca furandu-i jucariile preferate sau pozitionandu-le in locuri inaccesibile pentru el, caci un Westie iritat poate sa si muste. Acesti caini prezinta tendinta de a sapa si, daca nu beneficiaza de un dresaj si o monitorizare adecvate, se pot dovedi destul de galagiosi, latrand puternic si repetat.

poza caine Westie negociind inceperea sedintei de dresaj
Daca va doriti un caine care…
Este mic, dar totusi robust si rezistent – nu un delicat “caine de jucarie”
Are o prezenta naturala foarte frumoasa, usor de remarcat
Necesita un program de exercitii moderat
Prezinta bune calitati de caine de paza
Naparleste moderat
Este usor de dresat, se dovedeste sociabil cu persoanele straine si permisiv cu alte animale
… Inseamna ca un Westie vi se potriveste

Daca nu vreti sa va confruntati cu…
Un temperament dinamic si o fire cu accente de incapatanare
Un animal cu puternice instincte de vanator care se poate dovedi usor iritabil uneori
Gropi in rondurile de flori ale gradinii voastre
Latraturi matinale atunci cand strada se anima
Sedinte complexe de periaj, tuns si trimare
Probleme destul de complexe de ordin medical
… Inseamna ca Westie nu este chiar cea mai potrivita alegere pentru voi.

Articole pe aceeasi tema:
Westie – Vanatorul scotian imaculat
Westie – Hrana dincolo de aparente
Westie – Toaletare si cosmetica
Westie – Boli si afectiuni curente


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Westie – Cum si cat ii modelam caracterul

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO