Terrier Australian – Alegeti hrana corecta

Posted by bianca On luni, 28 februarie 2011 0 comments


Views





poza caine Terrier Australian pofticios Elementul cel mai important care ii asigura cainelui vostru din rasa Terrier Australian o stare buna de sanatate, un aspect frumos si o stare de spirit dominata de accente pozitive este o dieta sanatoasa si nutritiva. Daca alegeti hranirea corecta pentru Terrier-ul vostru Australian ajungeti, in cele din urma, sa economisiti bani, scazand valoarea facturilor eliberate de medicul veterinar. Desi sunt caini sanatosi si robusti, Terrier-ii Australieni vor reactiona foarte repede la o dieta neadecvata, avand un stomac sensibil si o piele delicata. Problemele de nutritie se reflecta cel mai adesea in aparitia matretii abundente, mancarimi intense, piele uscata, complicatii in functionarea rinichilor ori a ficatului sau infectii ale urechilor. O alimentatie corecta trebuie sa reconstituie suma, in proportii adecvate, a tuturor nutrientilor vitali: minerale, vitamine, grasimi, carbohidrati, proteine si apa. Este simplu; sanatatea este influentata de un dozaj corect al tuturor acestor elemente. Companiile producatoare de hrana de caini ofera pe piata produse de tipuri diferite – hrana uscata, semi-umeda, umeda, si, de asemenea, pentru toate varstele (pui, adult, caine senior). Indiferent ce tip de mancare alegeti, asigurati-va ca acesta este un brand premium, pentru ca hrana ieftina nu asigura continutul optim de minerale si vitamine. Sfatul unui medic veterinar este intotdeauna binevenit la acest capitol, dar, in fond, voi sunteti stapanii cainelui, cei care veti observa cel mai bine cum acesta evolueaza si reactioneaza la hrana oferita.

poza caine Terrier Australian - Ai ceva pentru mine? Practic niciun tip sau brand de hrana nu este perfect pentru Terrier-ul Australian, deoarece, la fel ca oamenii, fiecare caine reactioneaza in felul sau. Hrana care este foarte bine primita si are efecte minunate la un exemplar de Terrier Australian poate provoca tulburari gastro-intestinale in cazul altui caine din aceeasi rasa si de aceeasi varsta. Uneori va fi nevoie sa incercati mai multe formule premium de hrana pana cand reusiti sa identificati reteta ideala pentru cainele vostru. Daca aveti un Terrier Australian care devine nerabdator la ora mesei si o consuma cu placere, blana sa este lucioasa si ferma, pielea are un aspect sanatos, tonusul este bun iar scaunele sale sunt de culoare inchisa si compacte, inseamna ca ii asigurati o hranire corecta si cainele are o stare generala buna.
Asigurati-va ca selectati hrana potrivita cu varsta sau etapa de viata pe care o parcurge. Daca un caine adult continua sa primeasca hrana pentru catei, foarte probabil va deveni supraponderal in timp scurt, pentru ca aceasta contine foarte multe calorii, in timp ce un catel care este hranit cu hrana recomandata unui caine adult nu va beneficia de procentajele vitale de minerale, vitamine, proteine, calorii si alti nutrienti esentiali, capabili sa sustina procesul complex de crestere si maturizare a organismului. Cainii care au atins varste inaintate se recomanda sa fie hraniti cu formula adecvata de hrana (cea pentru caini seniori), pentru ca aceasta este special conceputa pentru a fi mai usor de digerat.

Ce alegeti dintre granulele din hrana uscata, hrana semi-umeda sau cea conservata (umeda), depinde de voi si de Terrier-ul vostru. Un medic veterinar sau un crescator vor recomanda cel mai adesea hrana uscata, pentru ca pastreaza dintii curati si este bine prelucrata de sistemul digestiv, rezultand scaune ferme si compacte. De asemenea mirosul hranei uscate este mai putin pregnant si puteti sa intretineti mai usor curatenia in zona de hranire. Desi convenabila, hrana semi-umeda nu are beneficiile nutritionale aduse de hrana uscata sau de cea in conserva.
Pentru ca Terrier-ul Australian este in prezent un popular caine de companie, este bine sa evitati excesele de alimentatie care pot interveni in relatiile din familie, unde micutul ciufulit este popular si adesea rasfatat. Ce nu trebuie sa ii oferiti spre consum unui Terrier Australian:


poza caine Terrier Australian curios
Ciocolata. In principiu, acest desert aromat este contraindicat pentru toti cainii. Dar, asa cum unii dintre voi o pot demonstra, unii caini par sa consume mici cantitati de ciocolata fara a manifesta probleme vizibile. In primul rand, este o problema de talie, apoi una de obisnuita. De ceea ce putem denumi „imunizare relativa” prin obisnuirea graduala a organismului cu doze mici. Dar nu incercati sa faceti asta cu un Terrier Australian, organismul sau poate reactiona foarte rau la ciocolata, chiar daca efectele intarzie sa se faca simtite uneori. Teobromina, un compus al xantinei prezent in ciocolata se face responsabil de complicatiile ce apar in cazul cainilor. Fiti atenti in special la copii, ei sunt mai putin responsabili si tind sa gandeasca nediscriminatoriu. Daca ei indragesc ciocolata, iar catelul este curios si atras de mirosul acesteia, vor oferi mici bucatele si prietenului lor. Cu cele mai bune intentii, desigur, dar expunandu-l unui pericol foarte mare;

poza caine Terrier Australian nerabdator Cacao. Legat de miros si ramanand in sfera compusilor ciocolatei, este bine sa stiti ca un compus aparent inofensiv, folosit in gradina ca ingrasamant, reprezinta o alta sursa de pericol. In urma procesului de uscare si decorticare a boabelor de cacao, ramane un produs („tecile” boabelor de cacao) folosit ca un foarte bun ingrasamant pentru plantele de gradina. Verificati daca ati folosit un asemenea produs in gradina voastra, unde, mai ales in perioada calduroasa, micutul Terrier Austalian va explora entuziast, pentru ca el nu va ezita sa il consume. In privinta alegerii hranei, cainii se bazeaza in primul rand pe miros, iar aroma acestor produse secundare ce rezulta din tratarea boabelor de cacao este absolut irezistibila pentru ei. Dar se dovedesc extrem de otravitoare…

Strugurii si stafidele. Si in acest caz se poarta dispute intre specialistii in nutritie canina, pentru ca inca nu s-a stabilit cu certitudine toxina „vinovata” si, mai mult chiar, exista numeroase cazuri de exemplare canine total imune. Dar o statistica ce include cele mai cunoscute rase de caini releva faptul ca cei din rasa Terrier Australian, ca si Yorkshire Terrier dealtfel, reactioneaza sever la aceste fructe, cel mai adesea prin blocaje renale. Primul simptom in acest caz il reprezinta varsaturile si convulsiile.


POZE cu Caini Terrier Australian

POZE cu caini de rasa Terrier Australian


Articole pe aceeasi tema:
Terrier Australian – Prietenul de la Antipozi
Terrier Australian – Boli si riscuri comune
Terrier Australian – Modelarea caracterului prin dresaj
Terrier Australian – Preocupari pentru ingrijirea atenta
Poze cu caini de rasa Terrier Australian


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Terrier Australian – Alegeti hrana corecta

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO