Airedale Terrier – Implicare totala in dresaj

Posted by bianca On luni, 7 februarie 2011 0 comments


Views





poza caine Airedale Terrier gata pentru lectia de aport Airedale Terrier este o rasa creata pentru a participa la activitati animate, intense si sustinute, astfel ca acesti caini au nevoie de un program bogat de exercitii si de foarta multa miscare. Pentru a-i mentine o buna stare de spirit trebuie sa planificati zilnic cel putin o plimbare lunga, pe parcursul careia sa il antrenati in tot felul de situatii dinamice. Multi Airedale Terrier “se dau in vant” dupa jocul cu mingea, adora sa inoate, sa aporteze diferite obiecte si, la maturitate, va vor insoti bucurosi in plimbarile pe care le faceti cu bicicleta. Fara a beneficia de un program intens de exercitii si jocuri acesti caini se vor plictisi foarte repede, vor deveni agitati si, fara indoiala, vor intra singuri in bucluc, in cele din urma. Niciodata sa nu pariati impotriva imaginatiei unui Airedale Terrier plictisit si frustrat de lipsa de activitate! Caracteristici precum numarul, intensitatea si complexitatea exercitiilor in care va antrenati cainele din rasa Airedale Terrier vor inregistra o usoara scadere dupa implinirea varstei de 2 ani – etapa in care majoritatea cainilor, indiferent de rasa, se “domolesc”.

poza caine Airedale Terrier concentrat pe comanda Dar nu va asteptati ca, brusc, Airedale Terrie-ul vostru sa se transforme intr-un Saint Bernard bonom si cumpatat. Aceste patrupede vioaie au intotdeauna rezerve consistente de dinamism.
De aceea este foarte important sa alegeti un astfel de caine in cunostinta de cauza, si nu doar impresionati de aspectul sau exterior si de firea vesela. Daca va aflati deja in viata obisnuita sub presiunea a numeroase sarcini, obiective si activitati, un Airedale Terrier nu vi se potriveste deloc. Multi stapani cu experienta in cresterea unor exemplare din aceasta rasa spun ca grija si atentia pe care le reclama un astfel de caine se compara doar cu situatia in care familia se imbogateste cu un copil. Unul zburdalnic si inclinat spre pozne… Un Airedale Terrier nu va astepta rabdator sa va faceti timp pentru el si nu va sta potolit inchis in tarc sau in curtea din spate. Nu va fi multumit nici daca are la dispozitie jucariile preferate si un spatiu generos. Acest caine are nevoie sa fie cu voi, sa va implice profund in activitatile sale, sa se simta in centrul atentiei voastre.
Foarte inteligent, element distinctiv pentru un caine de vanatoare, un Airedale Terrier poate fi invatat sa raspunda corect si constant la multe comenzi, ajunge – cu un antrenament adecvat – sa recunoasca foarte multe cuvinte (80-100) si va invata sarguincios pe tot parcursul vietii, cu respectarea unei conditii esentiale: invatarea sa se faca prin jocuri. Asa cum spuneam, cel putin in primii sai 2 ani de viata, sarcina de a-l dresa va fi pentru voi ca un al doilea serviciu – daca acceptati comparatia. Este vital ca tuturor exercitiilor pe care le includeti in dresaj sa le dati o tenta de joc-provocare-intrecere. Foarte agili, capabili de asocieri surprinzatoare, acesti caini nu reactioneaza bine la exercitii rutiniere, in care disciplina rigida si corectia aspra ocupa locul central.
Ceea ce conteaza este sa ii apreciati la justa valoare si sa veniti in intampinarea felului lor natural de a fi, pentru ca astfel, la maturitate, va veti bucura de compania unui prieten patruped atent, bine dresat, cooperant si intuitiv in reactii. Acesti caini, antrenati in conditii bune si foarte bune, au fost mai mereu printre premiantii concursurilor canine de orice tip: de obedienta, de agilitate, sportive etc.

Cainele-Nostru pe Facebook

poza caine Airedale Terrier asteptand ca stapanul sa faca prima miscare
Este foarte important pentru confortul lor psihic sa-i acceptati in preajma voastra in majoritatea actiunilor pe care le intreprindeti in gospodarie. Airedale Terrier sunt niste “supravaghetori” de inalta clasa si va vor asista cu o atentie concentrata indiferent de ceea ce faceti: intindeti rufe, schimbati un robinet, aspirati covorul sau spalati masina. Atasamentul de membrii familiei este clar exprimat si profund, de aceea nu il izolati atunci cand membrii familiei sunt angrenati in activitati dinamice, care ar putea fi interesante pentru el. De acest aspect se leaga si felul sau particular de a reactiona in cadrul anumitor exercitii de dresaj.

poza caine Airedale pregatit pentru plimbare Airedale Terrier va va urmari cu atentie ce faceti pentru a-l invata, pentru a-i expune o actiune pe care o asteptati de la el si va dori sa va vada angrenati activ in eforturile sale, situatie in care va reactiona la adevarata sa valoare. Acesti caini sunt foarte buni parteneri in concursurile de “dans mixt”, acele intreceri in care stapanii si cainii lor fac miscari de dans sincronizate, tocmai pentru ca adora sa fie cat mai apropiati si cat mai implicati in ceea ce fac stapanii lor. Exista si o gluma in acest sens, vehiculata mai ales in spatiul de cultura anglo-saxon: “ Un om, dorind sa verifice vestita loialitate canina, duce cateva exemplare cu sine pe o creasta abrupta, marginita de o oprapastie. Acolo, alege un Labrador si-i spune Sari!; la care Labradorul raspunde senin Ok! si sare. Vine apoi randul Dalmatianului, Boxerului .. si tot asa. Toti accepta fara nici o ezitare sa sara. Intr-un final, ii vine randul Airedale Terrier. Omul ii spune ca tuturor celorlalti, Sari! iar Airedale raspunde privind cu devotament in ochii individului: Tu, primul!”.
Mergand pe aceeasi linie, este de asteptat ca in familie, acest caine sa se ataseze mai profund de personajul feminin central daca vorbim de o persoana casnica sau cu un program de activitate mai putin aglomerat. Aceasta pentru ca, in principiu, femeile sunt mai permisive, se ocupa mai mult de aspectele care tin de comportamentul in interiorul casei, de hranire si imbaiere, vor accepta mai usor in preajma lor cainele nerabdator “sa se bage in seama”, au mai multa rabdare si folosesc tonuri de adresare mai calme. Daca observati acest fenomem este bine sa il exploatati, in sensul ca persoana cu cea mai buna imagine trebuie sa se implice si in dresajul de conduita. Cu siguranta rezultatele vor fi mai bune.
In concluzie, atunci cand va hotarati sa achizionati un catel rasa Airedale Terrier, va angajati intr-un “contract” solicitant si complex pentru urmatorii 12-14 ani. Daca ii veti ignora nevoile de miscare, de joaca, de activitate si nu ii veti permite sa socializeze constant, il veti transforma dintr-un partener activ, competitiv si ager intr-un animal ursuz, nevrotic, cu inclinatii distructive, agresiv cu alte animale si chiar cu alti oameni. Si ar fi foarte pacat sa se intample asa ceva.

POZE cu Caini Airedale Terrier

poze caini de rasa Airedale Terrier

Filmulete cu caini Airedale Terrier


Filme video cu caini Airedale Terrier

Nume de caini Airedale Terrier


Articole pe aceeasi tema:
Airedale Terrier – Un caine de vanatoare cu talente multiple
Airedale Terrier – Vorbind despre intretinere
Airedale Terrier – Regele la masa
Airedale Terrier – Despre sanatate si frumusete


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Airedale Terrier – Implicare totala in dresaj

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO