Airedale Terrier – Despre sanatate si frumusete

Posted by bianca On sâmbătă, 5 februarie 2011 0 comments


Views





poza caine Airedale Terrier culcat Rezultat al unor incrucisari inspirate si a unor selectii atente realizate de cunoscatori de calibru ai raselor canine, rasa Airedale Terrier este reprezentata de exemplare robuste si rezistente cu putine probleme de ordin medical. In general, orice caine de vanatoare intruneste aceste caracteristici laudabile (aspect valabil si in cazul majoritatii raselor de caini ciobanesti), iar „regele terrierilor” se poate mandri si cu un stagiu militar absolvit cu brio pe durata primei jumatati a secolului XX. Ca sa nu mai amintim de prezenta consistenta a „voinicului de pe valea Aire” printre cainii folositi de fortele de ordine din Marea Britanie. Rezistenta la boli si apetitul pentru efort fizic au facut si fac aceasta rasa eligibila pentru persoanele active, cu preocupari sportive peste medie, adepte ale unui stil de viata dinamic si alert.

poza caine Airedale Terrier-Portret in natura Cel mai comun risc de imbolnavire in cazul acestei rase este displazia de sold. Dealtfel, afectiunea reprezinta un subiect comun pentru toate rasele de talie mare (medie spre mare). Foarte important in cazul acestei afectiuni este diagnosticarea rapida, inca din primele 6 luni de viata, pentru o interventie cat mai eficienta. Nu ezitati sa urmati sfaturile specialistului veterinar chiar daca acesta recomanda o interventie chirurgicala, intrucat degradarea continua a legaturii intre rotula (capatul femurului) si articulatia soldului va afecta progresiv toate miscarile de baza. Mersul cainelui, pozitia asezata, chiar si pozitia cu corpul culcat vor deveni dureroase iar disconfortul continuu va afecta, in cele din urma, chiar starea de spirit generala a patrupedului. Fiti foarte atenti cand aveti un catel care schiopateaza; identificati potentialele cauze, urmariti evolutia miscarilor sale generale si daca schiopatatul nu se amelioreaza in 2-3 zile sau revine ca simptom ciclic, fara o cauza evidenta, deplasati-va urgent la cabinetul veterinar. Deseori, medicamentele cu efect antiinflamatoriu pot ajuta, in combinatie cu un surplus de glucozamina pentru a ajuta la intarirea oaselor. Dar nu uitati: modul de reactie si metodele cele mai recomandate sunt decizii ce cad exclusiv in sarcina unui medic veterinar.

Cainele-Nostru pe Facebook

Uneori, cainii din rasa Airedale Terrier sufera de mancarimi, prezentand o piele excesiv de uscata. Din moment ce blana lor este atat de deasa, compacta si aspra, este oarecum explicabila incidenta unor astfel de probleme. Fara a va alarma gratuit, totusi trebuie sa stiti ca pielea foarte uscata poate fi reprezenta si un simptom incipient pentru hipotiroidism sau complicatii provocate de o dieta necorespunzatoare (alergii pe baza alimentara).

poza caine Airedale Terrier in covalescenta Este bine sa analizati toate implicatiile posibile, desi, cel mai adesea, schimbarea samponului, o dieta mai echilibrata sau o solutie antiparazitara mai eficienta reprezinta solutia corectoare in acest caz.

Fiind o rasa cu par abundent in zona capului si care beneficiaza de o tonsura-standard care subliniaza zona arcadelor oculare (acele „sprancene” specifice look-ului traditional pentru acesti caini), nu este exclusa incidenta unor afectiuni oculare, cum ar fi : distrofia corneei, entropionul, displazia de retina sau atrofia progresiva a retinei.

poza caine Airedale Terrier un pic prea linistit Statistic vorbind aceste boli se inregistreaza destul de rar dar este bine sa va asigurati ca tunsoarea cainelui vostru nu ii afecteaza globii oculari si sa va asigurati ca zona de par abundent din jurul orbitelor este mereu curata, eliberata de corpuri straine (aschii, tepi etc.). Este o mandrie pentru oricine atunci cand cainele sau este remarcat in public prin alura specifica rasei, iar tunsoarea reprezinta un element de forta din acest punct de vedere. Dar nu este bine sa ne lasam condusi de vanitate in detrimentul grijii pentru sanatatea prietenului nostru canin. Starea sa generala de sanatate reprezinta, ca si in cazul oamenilor, bunul cel mai de pret. Orice ar spune esteticienii lumii canine, un caine sanatos si plin de viata este un caine frumos. Iar „regele-terrier” din tinutul Airedale nu face exceptie de la aceasta regula.

POZE cu Caini Airedale Terrier


poze caini de rasa Airedale Terrier

Filmulete cu caini Airedale Terrier


Filme video cu caini Airedale Terrier

Nume de caini Airedale Terrier


Articole pe aceeasi tema:
Airedale Terrier – Un caine de vanatoare cu talente multiple
Airedale Terrier – Vorbind despre intretinere
Airedale Terrier – Regele la masa
Airedale Terrier – Implicare totala in dresaj


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Airedale Terrier – Despre sanatate si frumusete

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO