Daschund/Teckel - Lupta impotriva obezitatii

Posted by bianca On vineri, 24 septembrie 2010 0 comments


Views





poza caine teckel obez Acesti caini cu apetit foarte mare sunt deseori in situatia de a primi, gratie insistentei de care dau dovada, cantitati exagerate de alimente in contradictie cu reperele in care se incadreaza hrana corecta. Fiti foarte atenti cu genul de alimente pe care le oferiti cainelui si mai ales vizavi de cantitatea acestora. Chiar daca stiu sa se faca foarte simpatici atunci cand au un interes, cainii din rasa Daschund trebuie obisnuiti cu refuzarea acelor solicitari care vizeaza suplimentele nutritive. Aceste animale nu sunt foarte selective cu ceea ce consuma, iar criteriile care ii ghideaza sunt, cel mai adesea, legate de ceea ce aleg sa manance oamenii din jurul lor. De fiecare data cand in familie soseste ora mesei, ei sunt prezenti. Crescuti cel mai des ca si animale de companie, perfect integrati in familie, cainii Teckel vor reactiona foarte prompt cand vor auzi zgomotul produs de manevrarea veselei si a ustensilelor de bucatarie.

poza caine daschund sarmos prim-plan Pentru cei implicati activ in impunerea unei diete sanatoase pentru rasa Daschund, acesta este un argument pentru a sustine valabilitatea alegerii hranei de caini comerciale, pe criteriul ca obisnuiti cu ea si nu cu mancarea gatita in casa, micutii si energicii Daschund vor solicita mai rar sau deloc suplimente provenind din mancarea umana. Logica aceasta este foarte instabila atunci cand vorbim de pofticiosul „caine-carnacior”. Asemenea rudei sale Basset, Daschund/Teckel nu va rata nici o oportunitate de a servi o gustare suplimentara. Si arsenalul de gesturi si atitudini pe care sunt capabili sa il desfasoare este demn de un artist de cinema. Daca dati dovada de slabiciune in astfel de momente sub scuza ca va faceti cainele fericit, veti contribui la apropierea sa de granitele periculoase ale obezitatii. In mod normal, greutatea normala pentru un caine Daschund/Teckel adult varietatea standard este de 9-10 kilograme, dar rar veti vedea exemplare care sa se incadreze in aceste limite.

poza caini teckel pui in patut Aproape toate exemplarele adulte depasesc (in cazurile fericite!) cu 1-2 kilograme limita despre care am vorbit, semn ca cei mai multi proprietari ajung, dintr-o afectiune gresit coordonata, sa isi expuna prietenii canini la riscurile pe care le implica obezitatea. Este adevarat ca lupta cu aceasta tendinta perpetua de a consuma ceva bun care ii caracterizeza pe cainii din rasa Teckel nu este o lupta usoara. Trebuie sa recunoastem ca in benzile desenate, in filmele de animatie, in traditia orala, cainii rasei sunt prezentati/descrisi ca fiind „rotunjori”, de un comic aparte cu aparenta lor de „carnaciori pe rotite”.

poza caine daschund pui pestrit Dar amuzamentul starnit de o asemenea reprezentare doar le mareste popularitatea, in schimb nu ii ajuta cu nimic sa evite implicatiile cu efecte negative. Teckelii sunt caini foarte activi si cu un nivel ridicat de energie, cel putin in prima parte a vietii lor (destul de indelungata, in conditii normale). Coloana lor alungita, si asa intrebuintata serios atunci cand cainii alearga, sar, fac giumbuslucuri, se rostogolesc, va fi fortata periculos de mult in cazul in care cainii ajung supraponderali. Iar de aici la tocirea sau fisurarea discurilor intervertebrale mai este doar un pas. Chiar in conditiile in care reusiti sa ii retineti pe micii vostri prieteni de la excese gastronomice, ei trebuie atent monitorizati pentru a nu executa prea des salturi peste obstacole, sarituri in si din pat sau fotoliu, coborarea treptelor abrupte, fugarirea pisicilor sau a altor animale peste borduri inalte si santuri. Departe de noi ideea de a sustine ca rasa Daschund/Teckel este reprezentata de caini fragili si delicati.

poza caine teckel castaniu culcat lateral Sunt caini de vanatoare robusti si rezistenti, dar excesul de zel in anumite activitati cu implicare fizica nu este recomandat. Cu atat mai mult trebuie sa fiti atenti la cainii crescuti in apartament. Acestia, de-a lungul anilor, vor executa o gama de miscari mult mai redusa in comparatie cu acei caini folositi la vanatoare sau care sunt crescuti in aer liber (intr-o curte generoasa, de exemplu). Coloana lor isi va pierde mobilitatea intr-un ritm ceva mai ridicat din lipsa de exercitiu, si riscul aparitiei unor probleme va fi mai mare. Este bine ca, dupa varsta de 6-7 ani, sa ajutati acesti caini sa depaseasca obstacolele mai inalte, sa ii coborati pe scari in brate, sa procedati la fel atunci cand doriti sa ii urcati in automobil etc. Si, mai ales, nu uitati, ajutati-i, printr-o atitudine echilibrata, realista si ferma, sa se mentina in limitele de greutate optime, altfel suferintele afectiunilor lor de coloana vor rezona si in sufletul vostru. Si ar fi pacat!

POZE Caini Teckel/Dachshund

poze caini de rasa Teckel/Dachshund


Articole pe aceeasi tema:
Daschund/Teckel - Un caine de vanatoare amuzant
Daschund/Teckel - Agenda unei bune igienizari
Daschund/Teckel - Dieta unui pofticios
Daschund/Teckel - Perseverenta si imaginatie in dresaj


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Daschund/Teckel - Lupta impotriva obezitatii

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO