2. Alegeti doar hrana de caini de calitate superioara, la care ingredientul principal este carnea. Compozitia de ansamblu recomandata: proteine crude – nu mai putin de 30%, grasimi – nu mai putin de 20%, fibre vegetale – maxim 4%.
3. Cautati un medic veterinar specializat in ortopedie dedicata raselor mari. Consultati-va cu acest specialist vizavi de simptomele principalelor afectiuni de acest gen si modul cel mai eficient de actiune pentru prevenirea (corectarea, vindecarea) lor.
4. Incepeti exercitiile de socializare devreme cu acesti caini. Ei trebuie sa invete de timpuriu sa se comporte linistit si permisiv cu copiii, alte animale si cu strainii. Fara o socializare adecvata, va va fi foarte greu sa manevrati un colos de 80-90 de kilograme.
5. Faceti plimbari zilnice alaturi de acest caine, dar folositi mereu lesa. Datorita marimii sale si fortei incredibile pe care o poate dezvolta, nu veti putea interveni eficient in cazurile in care ii este trezit interesul intr-o anume directie.
Folosind lesa cu care l-ati obisnuit in prealabil, veti putea tine un astfel de caine sub control. Pe timpul plimbarilor tineti cont ca acest animal prefera deplasarea in ritm lent si constant.
6. Nu angajati cainele Saint Bernard in exercitii suprasolicitante in primii sai 2 ani de viata. In aceasta perioada oasele acestui animal sunt inca in formare, asta in ciuda afisarii unei robusteti impresionante.
7. Periati saptamanal cainele folosind o perie cu dintii desi si tari. Cainii din rasa Saint Bernard naparlesc consistent la schimbarea anotimpurilor, deci insistati in aceste perioade. Imbaiati cainele doar cand este necesar, fara o anume periodicitate, doar in functie de specificul activitatii desfasurate si a aspectului general al blanii.
8. Verificati si scurtati ghearele cainelui la fiecare 2-3 saptamani.
In mediul de provenienta, aceste animale isi foloseau intens ghearele la catararile pe stanci si ghetari si cand carau anumite greutati. In conditiile in care nu le folosesc, ghearele cresc si se intaresc destul de repede, deranjand cainele la mers.
9. Curatati cel putin o data pe saptamana ochii cainelui folosind tampoane de vata ori bumbac, fara a le folosi de la un ochi la altul. Cereti sfatul unui medic veterinar in privinta anumitor substante recomandate pentru aceasta activitate.
10. Fiti pregatiti sa va bucurati de prezenta si farmecul unui caine Saint Bernard pentru o perioada cuprinsa intre 8 si 10 ani. Statistic, aceasta este media de viata pentru acesti uriasi atractivi si populari.
POZE cu Caini Saint Bernard
Articole pe aceeasi tema:
Saint Bernard – Cainele salvamontist
Saint Bernard – Hranirea puiului pana la 1 an
Saint Bernard – Cum dresam uriasul din Alpi
Saint Bernard – Radiografia starii de sanatate
Views
Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS
0 comments to Saint Bernard - Mic indreptar de viata buna